Görüş Bildir
Haberler
DJI’ın Termal Görüntüleme Dronelarının Gözünden Hiçbir Şey Kaçmayacak

DJI’ın Termal Görüntüleme Dronelarının Gözünden Hiçbir Şey Kaçmayacak

DJI markası profesyonel ve hobi amaçlı uzaktan kumandalı hava araçları (drone) pazarını elinde bulunduruyordu. Şimdi ürünlerine termal görüntüleme yeteneğinin de eklenmesiyle yüksek teknolojiye sahip dronelar ile pazardaki baskınlığını perçinlemesi bekleniyor. 

DJI ile FLIR arasında, DJI tarafından üretilmekte olan Inspire 1 ve Matrice 100 dronelarına FLIR tarafından geliştirilecek olan Zenmuse XT termal görüntüleme kameralarının entegre edilmesi için anlaşma sağlandı. Bu da şu anlama geliyor: DJI marka ürünlerin sağladığı kolay kullanım, canlı yayın yapabilme ve yüksek performans özellikleri termal görüntüleme sistemleri platformuna taşınacak.

Bu gelişme, drone kullanımında yeni alanlar açılacağına işaret ediyor. Tabii ki, termal görüntüleme kamerasına sahip bir drone ile etrafta turlamak eğlenceli olurdu ancak arama kurtarma, yangınla mücadele ve inşaat gibi kullanım alanlarında anahtar görev üstlenecek potansiyele sahip.

Fiyatı konusunda bir açıklama yapılmazken hâlihazırda üretilmekte olan Zenmuse X5 kameralar binlerce dolardan alıcı bulmakta. Bununla birlikte termal görüntüleme kameraları da düşük fiyata sahip olma özellikleriyle tanınan ürünler değiller. Satın alabilmek için kaç organ satmamız gerektiğini bekleyip göreceğiz. Ürünlerin 2016’nın ilk yarısında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın