Görüş Bildir
Haberler
TV
Dizi ve Filmlerle Hafızamıza Kazınmış Birbirinden Farklı Niteliklere Sahip 15 Öğretmen

Dizi ve Filmlerle Hafızamıza Kazınmış Birbirinden Farklı Niteliklere Sahip 15 Öğretmen

tezcan
15.06.2016 - 14:20

Karakterimizin oluşumunda, ailemiz ve arkadaşlarımızla beraber en çok etki eden insan grubu şüphesiz ki öğretmenlerimizdir. Sinema ve dizi sektörü de bu durumu oldukça sık işlemiş ve karşımıza birbirinden farklı öğretmen karakterleri çıkarmıştır. işte aklımıza en çok yer etmiş öğretmenler galerimizle karşınızdayız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Afet Güçverir

1. Afet Güçverir

Trafik kazasında eğitimci ailesini kaybedip kardeşini büyüten ve bu sebeple hiç evlenmeyen Afet öğretmen, kullandığı düzgün türkçesi ve 'Hoca camide!' lafıyla akıllara kazındı.

2. Okul Müdürü Amil

2. Okul Müdürü Amil

Öğrencileri tam bir sağılacak inek gibi gören, ne kadar kanunsuz iş varsa yapıp cebine indirmeye çalışan çıkarcı bir okul müdürüdür.

3. Emin Öğretmen

3. Emin Öğretmen

Hayat Bilgisi dizisindeki coğrafya öğretmenidir. Öğrencilere karşı aşırı sert ve disiplinli tutumunda bazen kantarın topuzunu kaçırmasıyla Afet Öğretmen'le karşı karşıya gelir. Aynı zamanda Afet'in de aşığıdır.

4. John Keating

4. John Keating

Ölü Ozanlar Derneği filminde Robin Williams'ın canlandırdığı karakter. Welton Akademisi ciddi ve muhafazakar bir yönetime sahip olup öğrenciler için tam bir eziyetli okuldur. İngilizce Öğretmeni Keating'in gelmesiyle her şey değişir. John, öğrencilerin zihninde tam bir devrim yaratır.

5. Albus Dumbledore

5. Albus Dumbledore

Hogwarts'ın müdürü olan Albus Hoca, diğer öğretmenlere göre öğrencilerle daha iyi ilişkiler kurar. Bilgeliği dillere destan olan hoca herkes tarafından saygı görür.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Severus Snape

6. Severus Snape

Hogwarts'ın en gıcık öğretmenlerinden biridir. Kötü biri gibi görünse de ilerleyen filmlerde gerçek yüzü ve neyi amaçladığı ortaya çıkar. Tüyleri diken diken eden biridir.

7. Öğretmen Kemal

7. Öğretmen Kemal

Öğretmen Kemal tam bir hafiye gibi bir cinayetin izini sürer ve olaylar iyice birbirine karışır.

8. Walter White

8. Walter White

Breaking bad dizisinin baş rollerinden olan Walter Hoca kimya öğretmenliği yapar. hayatın tokadını yemiş White'ın hayatı karavanda meth üretmeye başlamasıyla dramatik şekilde değişir.

9. Koç Can

9. Koç Can

Liselilere için arkadaşlık, hayat ve ilişkiler üzerine ders verirken bunu onları anlayan bir hoca olarak yapar. Okulun basketbol takımı koçudur.

10. Norman Dale

10. Norman Dale

Hoosiers filmindeki Beden Eğitimi Öğretmeni Norman Dale'in küçük bir kasaba okulunun basketbol takımını eyalet finallerine taşır. Kimsenin beklemediği bu başarının mimarı öğrenciler kadar hocadır da.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Yoda

11. Yoda

Yoda, sadece birkaç kişinin değil bütün evrenin hocasıdır.

12. Gerald Lambeau

12. Gerald Lambeau

Good Will Hunting filminde matematik hocası olan Lambeau, öğrencisi Hunting'e yardım etmesiyle akıllarda kalmıştır.

13. Mahmut Hoca

Özel çamlıca Lisesi'nin müdür yardımcısıdır. Hababam Sınıfı'nı hizaya sokmak için çokça çaba harcayan, disiplinden taviz vermediği kadar öğrencileri de fazlasıyla seven, gönüllerimize taht kurmuş idealist öğretmendir.

14. Kül Yutmaz

Hababam Sınıfı'na kopya çektirmemeye çalışan, kariyeri boyunca kopya çektirmediğini sürekli söylemesine rağmen bunu bir türlü beceremeyen hocadır. Bu karakteri canlandıran oyuncu Ertuğrul Bilda'nın ruhu şad olsun.

15. Badi Ekrem

Özel çamlıca Lisesi'nin beden eğitimi öğretmenidir. İnanılmaz kısa sürede gaza gelmesi ve her spor aktivitesi sonrası bir yerine bir şey olmasıyla aklımızda kalan en komik öğretmen.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
45
32
22
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın