Görüş Bildir
Haberler
Diyarbakır Kulp'ta 'Facia Önlendi': 5 Korucu Yaralı

Diyarbakır Kulp'ta 'Facia Önlendi': 5 Korucu Yaralı

Onedio Medya
29.05.2016 - 23:16

Diyarbakır'ın Kulp İlçesi'nde bulunan Seyrek Jandarma Karakolu yakınlarında önlem alan geçici köy korucularının şüphe üzerine durdurmak istediği araçta bulunan PKK'lı teröristler, terk ettikleri bomba yüklü aracı kaçarken uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Patlamanın ardından 5 korucu yaralandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Doğan Haber Ajansı'nın haberine göre Diyarbakır'ın Kulp İlçesi'ne 10 kilometre mesafede bulunan Seyrek Jandarma Karakolu'na 1 kilometre mesafede oluşturulan kontrol noktasında görev yapan geçici köy korucuları, şüphelindikleri bir aracı durdurmak istedi. 

Bu sırada PKK'lılar aracı terkedip yaya olarak kaçmaya başladı. Kaçan teröristler bir süre uzaklaştıktan sonra bomba yüklü aracı uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Şiddetli patlamada 5 geçici köy korucusu yaralandı.

Bu sırada kaçan teröristlerle kontrol noktasındaki diğer korucular arasında çatışma çıktı. Çatışmada 1 terörist sağ olarak ele geçirildi.

'Korucuların dikkati karakol saldırısını önledi'

Yetkililer, PKK'lıların bomba yüklü araçla Zeyrek Jandarma Karakolu'na saldırı düzenlemek istediklerini belirterek, 'Korucuların dikkati sayesinde karakola yapılacak saldırı önlendi' dedi.

'Dürümlü'nün benzeri'

'Dürümlü'nün benzeri'

Diyarbakır'ın Kulp ilçesindeki patlamada yolda15 metre çapında çukur açıldı. Fotoğraf: A. Kadir Konuksever / Al Jazeera Türk

Al Jazeera Türk'ten A. Kadir Konuksever'in haberine göre bombalı saldırı girişiminde kullanılan aracın Dürümlü köyünde patlatılan bombanın bir benzeri olduğu ortaya çıktı. 

Korucuların fark etmesiyle erken patlatılan damperli kamyona yüklenmiş bomba yolda dört metre derinliğinde ve 15 metre çapında çukur açarken çevredeki bir okulda ağır hasar meydana geldi, sekiz yüz metre uzaklıktaki karakolun camları patladı; duvarlarında çatlaklar oluştu.

‘Büyük facia önlendi’

‘Büyük facia önlendi’

Patlamada iki yüz metre uzaklıktaki okul büyük hasar gördü. Fotoğraf: A. Kadir Konuksever / Al Jazeera Türk

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bölgede görev yapan korucuların kamyonu erken fark etmeleri üzerine çok büyük bir facianın önlenmiş olduğunu söyleyen Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyon Başkanı Ziya Sözen olayı şöyle anlattı:

Diyarbakır Dürümlü’de patlatılan kamyonun bir benzeri. Damperli kamyona yüklenmiş ve üç kişi var kamyonda. Tahminen on tonun üzerinde olduğunu sanıyoruz bombanın. Bizim korucu arkadaşlar tepelik bir noktada olduğu için kamyonun içini görebiliyorlar. İçindeki kişileri de örgüt mensuplarına benzettikleri için aracı durdurmaya çalışıyorlar. Araçtakiler inince çatışma başlıyor. Bir kişiyi sağ yakalıyorlar. İki kişi kaçıyor. Bizimkiler patlayıcı olduğunu anlıyorlar ve araçtan uzaklaşıyorlar. O sırada kaçanlar uzaktan patlatıyorlar kamyonu. İki yüz metre uzaklıktaki okul harabeye dönmüş. Karakol bir kilometreye yakın uzaklıkta camları patlamış. Yolda çok derin bir çukur var. O kamyon karakolda patlatılmış olsaydı çok büyük bir facia yaşanırdı. Böyle atlatılmış olmasına şükrediyoruz.”

AA, DHA ve Al Jazeera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın