Görüş Bildir
Haberler
Diyanet: 'Zekâtların Ulusal Düzeyde Başlatılan Dayanışma Kampanyalarıyla Hak Sahiplerine Ulaştırılması Caiz'

Diyanet: 'Zekâtların Ulusal Düzeyde Başlatılan Dayanışma Kampanyalarıyla Hak Sahiplerine Ulaştırılması Caiz'

Diyanet İşleri Başkanlığı, zekatların dayanışma kampanyası ile toplanıp hak sahibine ulaştırılmasının caiz olduğunu ancak bunu yaparken 'bağışçıların yatırdığı meblağın zekat olduğunu belirtmesinin' gerekli olduğunu ifade etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından, koronavirüs ile mücadele kapsamında bir yardım kampanyası başlatılmıştı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, bugün konuyla ilgili yaptığı açıklamada 'zekatların yardım kampanyası aracılığı ile toplanıp hak sahiplerine ulaştırılması caizdir ancak bağışçıların yatırdığı meblağın zekat olduğunu belirtmesi gerekir' ifadelerini kullandı.

Diyanet'in açıklaması şu şekilde 📌

Diyanet'in açıklaması şu şekilde 📌

'Zekât, söz konusu kimselere mükellefler tarafından doğrudan verilebileceği gibi aracı bir organizasyon vasıtası ile vekâleten de ödenebilir. Açılan zekât hesabına zekât niyetiyle para yatırmakla da vekâlet gerçekleşmiş sayılır. Bu çerçevede zekâtların bugünlerde ulusal düzeyde başlatılan dayanışma kampanyaları vasıtasıyla toplanıp hak sahiplerine ulaştırılması da caizdir. Burada dikkat edilmesi gereken husus, bu tür kampanyalara zekâtını yatıran mükellefin yatırdığı meblağın zekât olduğunu belirtmesi, yetkililerin de zekât fonunda toplanan bu paraların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması konusunda gereken hassasiyeti göstermesidir.

İnfak ve paylaşma bilinci Müminin en önemli vasıflarından biridir. Böylesi zor zamanlarda imkânı olan Mümin kardeşlerimizin yalnızca zekât vermekle yetinmeyip infak anlayışıyla hareket ederek Yüce Allah’ın kendisine lütfettiği malını başkalarıyla cömertçe paylaşması, kardeşlik,  yardımlaşma ve dayanışma ruhunu güçlendirecek, sıkıntıları hafifletecek, bela ve musibetlerin kalkmasına vesile olacak, toplumsal dayanışmaya büyük katkıda bulunacak, kuşkusuz malını bereketlendirecek, nefsini yüceltip arındıracak ve kalbini huzurla dolduracaktır.'

Diyanet açıklamasıyla ilgili sosyal medyada birçok kişi yorum yaptı...

Diyanet açıklamasıyla ilgili sosyal medyada birçok kişi yorum yaptı...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Dün yayınlanan genelgeyle, belediyelerin valilikten izinsiz yardım toplayamayacağı belirtilmişti.

Ankara ve İstanbul Büyükşehir belediyelerinin yardım hesapları bloke edilmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
137
93
27
5
4
4
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sıradan Biri

Diyanet başkanına sormak lazım. Bilim ve sağlıktan fazla bütçe almak ve her seferinde yetinememek, milyonluk mercedeslerr binmek caiz midir?

Hulusi Baba

Son 18 yıldır öğrendiğimiz en güzel şey... "Diyanet diyorsa, Yanlıştır, yapmayın.."

demet s.

"ulusal düzeyde" olması şartıyla ama :) belediyeye olmazmış