Görüş Bildir
Haberler
Vakıfbank Yardım Hesaplarını Bloke Etmişti: İBB ve ABB Dava Açacak

etiket Vakıfbank Yardım Hesaplarını Bloke Etmişti: İBB ve ABB Dava Açacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun imzasıyla yayınlanan genelge kapsamında yerel yönetimlerin yardım toplanması yasaklanmış, bu genelgenin ardından da Vakıfbank İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyelerinin bağış hesaplarını askıya almıştı. İBB ve ABB bağış hesaplarındaki blokenin kaldırılması için yarın dava açacaklarını açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Korona virüsü salgınıyla mücadele için CHP’li belediyeler, başlattığı kampanyada açılan banka hesaplarının bloke edilmesi üzerine mahkemeye başvuracak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri konu hakkında “İBB’nin 5393 Sayılı Belediye Kanuna dayanarak şartsız bağışları topladığı banka hesabını bloke eden Vakıfbank’ın bloke işlemine neden olan İçişleri Bakanlığı genelgesinin iptali ve yürütmesinin durdurulması için yarın Danıştay’a başvuracağız. Vakıfbank’ın yapmış olduğu bloke işleminin kaldırılması için de adli yargı mercilerinde gerekli hukuki başvuruları yapacağız” açıklamasında bulundu.

"Kanundaki açık hükümlere rağmen bloke edildi"

"Kanundaki açık hükümlere rağmen bloke edildi"

Ankara Büyükşehir Belediyesi de engellenen Vakıfbank hesaplarının tekrar açılması için dava açacaklarını söyleyerek şu açıklamayı yaptı: 

'Belediye Kanunu’nda açık hükümler olmasına rağmen bloke edilen bağış kampanyası banka hesapları konusuyla ilgili olarak, Ankara Büyükşehir Belediyesi yarın İdare Mahkemesi’ne dava açacaktır.'

ABB Başkanı Mansur Yavaş ise bloke edilen hesaplar sonrası "imseyi aç ve açıkta bırakmayacağız" açıklaması yaptı👇

ABB Başkanı Mansur Yavaş ise bloke edilen hesaplar sonrası "imseyi aç ve açıkta bırakmayacağız" açıklaması yaptı👇

Soylu'nun imzasıyla yayınlanan genelgeyle yerel yönetimlerin yardım toplanması yasaklanmıştı👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun imzasıyla yerel yönetimlerin korona virüsüne karşı başlattığı yardım kampanyalarının incelenmesi için genelge yayınlanmasının ardından, İstanbul ve Ankara’da büyükşehir belediyelerinin bağış hesapları bloke edilmişti.

5393 sayılı Belediye Kanunu ile 5216 sayılı Kanunla, belediyelere bağış toplama ve belediye başkanına karşılıksız bağışları kabul edip gerekli tasarruflarda bulunma yetkisi tanınıyor.

Kaynak: Duvar, Sputnik

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
245
48
15
13
4
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Seni Bİz Cumhurbaşkanı yapacaktık.Bu gidişle AKP Kendi yapacak.

Kaan Bozkurt

yazıp yazıp sildim... napıyolar acaba bunlar küfür etmek istiyorum etmiyorum.

Barkın Çetin

Ben dümdüz küfür ettim. Edilmedik bir yer bırakmadım. Ne kadar edersek edelim az kalır.

Mr Logical

Bu da seçim zamanı gibi oldu. İmamoğlu "herşey güzel olacak" derken iktidar "hayır olmayacak!" diye diretiyordu. Buna da insanların oy vermesini bekliyordu. ... Devamını Gör