Görüş Bildir
Haberler
Diş Bakımında Doğru Bilinen 7 Büyük Hata

Diş Bakımında Doğru Bilinen 7 Büyük Hata

Pilates Zamanı
19.05.2014 - 16:54 Son Güncelleme: 19.05.2014 - 21:17

Diş Bakımında Doğru Bilinen 7 Büyük Hata

Diş bakımı ve sağlığı konusunda, çoğu kişilerce yanlış bilinen ve bu sebeple yanlış uygulanan bir takım yöntemler mevcut. Ve aslında bu sebeple diş sağlığımızı daha fazla bozuyor ve farkında olmadan ona zarar veriyoruz. Dişin fırçalanması ve bakımı hakkında aşağıda verilen 7 hata ve aslında bilinmesi gereken doğru kurallar yer alıyor. Belki de siz de gördüğünüzde “evet böyle sanıyordum” diyeceksiniz.

1-Dişleri sert fırçalamak, diş hassasiyetine sebep olur. Mine zarar gördüğünden alt taraftaki sarı tabaka ortaya çıkmaya başlar ve dişler beyaz görünmek yerine oldukça sarı görünmeye başlar. Çünkü daha fazla beyazlatmak istediğinizde diş minesini fazla aşındırdığınız için alt tabakanın ortaya çıkmasına sebep olursunuz. Ve fırça çürüğü dediğimiz aşınmalar meydana gelebilir.

2-Diş fırçası ve macunu fırçalama öncesi ıslatılmamalıdır. Çünkü, fırça yumuşar ve sertliğini kaybeder. Ağzımızın içerisinde macunun ıslanmasına yetecek kadar ıslaklık mevcuttur.

3-Diş etlerinin kanaması, diş eti iltihabının bir belirtisidir. Kanama sebebiyle fırçalamamak iltihabın kısa sürede gerçekleşmesin sebep olacaktır. Özellikle, kanayan bölge de fırçalanmalı ve ihmal edilmeden bir diş hekimine gösterilmelidir.

Kaynak: http://www.pilateszamani.com/dis-baki...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın