Görüş Bildir
Haberler
Dink Suikastinde Kamu Görevlilerini Tespitten Sorumlu Müfettişe 15 Yıl Hapis İstemi

Dink Suikastinde Kamu Görevlilerini Tespitten Sorumlu Müfettişe 15 Yıl Hapis İstemi

Hrant Dink cinayetindeki kamu görevlilerinin sorumluluğunu tespit etmekle görevlendirilen mülkiye başmüfettişi hakkında 15 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı. Müfettiş Mehmet Ali Özkılınç, cinayette sorumluluğu bulunan kamu görevlilerini koruma kastıyla hareket etmekle suçlanıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca hazırlanan iddianamede, Özkılınç'ın 'Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte bilerek isteyerek yardım etmek' suçundan 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezalandırılması istendi. 

Özkılınç'ın düzenlenen raporların tümünde 'FETÖ/PDY silahlı terör örgütü'nün amaçları doğrultusunda hareket ederek, örgüt yöneticisi ve üyelerini koruduğu öne sürülüyor.

Özkılınç'ın, cinayete katkıda bulunduğu belirtilen kamu görevlilerinin tespitinin engellenmesi kastıyla hareket ettiği vurgulanıyor.

Müfettiş Mehmet Ali Özkılınç

İddianamede, Hrant Dink’in eşi Rakel Dink, kardeşi Hasrof Dink, oğlu Arat Dink ve kızları Delal ve Sera Dink şikayetçi olarak yer aldı.

‘Ana davayla birleştirilsin’

Yeni iddianamenin, İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki Hrant Dink suikastine ilişkin ‘kamu görevlilerin ihmalinin’ de bulunduğu ana davayla birleştirilmesi talep edildi.

Mahkeme, Özkılınç hakkında hazırlanan iddianamenin kabul ya da reddine ilişkin kararını önümüzdeki günlerde açıklayacak.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın