Görüş Bildir
Haberler
Diğer Gezegenlerde Ne Kadar Süre Hayatta Kalabileceğinizi Biliyor musunuz?

Diğer Gezegenlerde Ne Kadar Süre Hayatta Kalabileceğinizi Biliyor musunuz?

Penny
05.09.2020 - 06:45

Ölmeden ne kadar dayanabiliyoruz acaba 🤔

İçeriğin Devamı Aşağıda

Merkür

Merkür
solarsystem.nasa.gov

Bu gezegeni ziyaret etmek ve aynı zamanda hoş olmayan sonuçlardan kaçınmak istiyorsanız, bir zamanlayıcıya ihtiyacınız var. Merkür'deki sıcaklık dalgalanmaları oldukça farklı, gündüz 430 dereceye kadar ulaşırken, gece -170'e kadar düşüyor. Merkür nispeten yavaş bir şekilde döndüğü için, hayatta kalmak için tek ihtiyacınız olan şey, gündüz sıcaklığının gece sıcaklığına geçiş anını yakalamaktır. Bu da orada yalnızca 90 saniye geçirebileceğiniz anlamına geliyor. Aynı zamanda bu 90 saniyede, gezegendeki zehirli gazların sizi öldürmemesi için nefesinizi de tutmanız gerekiyor.

Venüs

Venüs
solarsystem.nasa.gov

Venüs'e ayak basma şansınız olsaydı, tadını çıkarmak için sadece bir saniyeniz olurdu. Bu arada, tadını çıkarmak deyimini kullanmak biraz uygun olmayabilir çünkü bir saniyenin sonunda ölmüş olma ihtimaliniz yüksek. Bu gezegenin atmosferinin %98 karbondioksittir ve basınç Dünya'dan 90 kat daha yüksektir, ayrıca tüm yüzeyi sülfürik asit  bulutlarıyla kaplıdır.

Mars

Mars
solarsystem.nasa.gov

Mars uzay kolonizasyonu için ilk seçenek olmasına rağmen, bu gezegende kalabileceğiniz en uzun süre yaklaşık 80 saniyedir. Atmosferi %95 karbondioksittir. Ayrıca çok soğuktur ve ortalama sıcaklık -80° F'dir.

Jüpiter

Jüpiter
solarsystem.nasa.gov

Güneş sistemindeki en büyük gezegen size sadece bir saniye misafirperver olacaktır. Sonra daha yüzeyine inemeden kendinizi dev bir kasırganın ortasında bulacaksınız. Gezegen, temel olarak hidrojen ve helyumdan oluşan bir gaz kütlesi ile çevrilidir. Yani burada nefesinizi tutmanız da işe yaramayacaktır.

Satürn

Satürn
solarsystem.nasa.gov

Satürn, üzerinde sadece bir saniye, hatta daha az bir süre kalmanıza izin verecek diğer bir uzay devi. Gaz bulutlarının yanı sıra, Satürn'de saatte 1800 km'ye ulaşabilen çok kuvvetli rüzgarlar vardır. Bu Satürn, yüzeyinde o kadar çılgın kasırgalar yaratır ki, gözlerinizi açıp kapayıncaya kadar kozmik toza dönüşmüş olursunuz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Uranüs

Uranüs
solarsystem.nasa.gov

Bu gezegen sıcak su, amonyak ve metan karışımı ile kaplıdır. Aslında, bu gezegende ne kadar süre kalacağınızı söyleyemeyiz, muhtemelen oraya inmek için zamanınız bile olmaz. Çünkü o çılgın karışım sizi anında eritirdi.

Neptün

Neptün
solarsystem.nasa.gov

Neptün'deki korkunç rüzgarlar bazen ses hızından bile daha hızlı olabilir. Bu yüzden bu gezegende de bir saniyeniz bile yok.

Bilim insanları tüm bu gazlara, rüzgarlara, ısıya bir çözüm bulmuş olsaydı hangi gezegene gitmek isterdiniz?

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
157
60
43
11
11
8
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kzlt

Bir gezene gitmeden Jüpiter tarafından nasıl yok ediliriz :)) Hepimizin bildiği dinozorların yok olup memelilerin yükselişe geçmesini sağlayan göktaşı. Yakla... Devamını Gör

Ben James

Zaman zaman belirtiyorum hatta yine yazayım ki bazen yoruma katılanlar editörden daha iyi kalemi var.

Deneri

bu kadar manyak gezegenin arasında tatlı dünyamızda hapsolmuş durumdayız.

helcaraxe

aaa pluton nerde