Görüş Bildir
Haberler
Didim'de Kaçak Göçmenleri Taşıyan Tekne Battı

Didim'de Kaçak Göçmenleri Taşıyan Tekne Battı

Deniz Gök
07.07.2015 - 17:23 Son Güncelleme: 07.07.2015 - 17:36
İçeriğin Devamı Aşağıda

Aydın'ın Didim İlçesi'nde kaçak göçmenleri taşıyan tekne ve botun batması sonucu bir kişi hayatını kaybetti. 7 göçmenin kurtarıldığı faciada çok sayıda göçmenin ise denizde kaybolduğu ve arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü bildirildi. 

Fener Koyu'ndan sabah saatlerinde denize açılan çoğunluğu Suriyeli 37 kaçağın içinde bulunduğu tekne, Didim'in Tekağaç Mevkii açıklarında battı. 

Durumu fark edenlerin ihbarı üzerine bölgeye gelen ekiplerin denizden ikisi çocuk 7 kişiyi kurtardığı, bir erkeğin ise cesedine ulaşıldığı bildirildi.

Doğan Haber Ajansı, Sahil Güvenlik ekiplerinin 29 kayıp göçmeni bulmak için çalışma başlattığını bildirirken, İhlas Haber Ajansı kayıpların sayısının 32 olduğunu duyurdu.

AA

Aydın Valiliği'nin konuya ilişkin açıklamasında; 

'Yapılan arama kurtarma operasyonu sonucunda Türk Sahil Güvenlik unsurları tarafından 11 göçmen, Yunan Sahil Güvenlik unsurları tarafından 7 göçmen olmak üzere toplam 18 göçmen sağ kurtarılmıştır.

Yine komutanlığımız unsurlarınca 1 göçmenin denizden cansız bedeni alınmıştır. Kurtarılan göçmenlerin ifadelerinden yaklaşık 37 kişi oldukları öğrenilmiş olup, kayıp 18 şahsın aranmasına devam edilmektedir.'

Açıklamada, saat 13.02 sıralarında ise ikinci bir kaçak grubuna ait lastik botun Didim'in 2 mil açığında battığı, 1 kişinin bölgede seyir halindeki bir yelkenli tekne tarafından kurtarıldığı bilgisinin alındığı belirtildi.

Arama kurtarma operasyonu sonucunda Sahil Güvenlik unsurlarının 1 kişiye daha sağ ulaştığı kaydedilen açıklamada, 'Kurtarılan göçmenlerin ifadelerinden 9 kişi oldukları öğrenilmiş olup, halihazırda kayıp 7 şahsın aranmasına devam edilmektedir. 

Toplam 25 göçmenin arama kurtarma çalışmalarına, 5 sahil güvenlik botu, 1 sahil güvenlik arama uçağı ve 1 sahil güvenlik arama kurtarma helikopteriyle devam edilmektedir' denildi.

DHA ve İHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0