Görüş Bildir
Haberler
DGS
DGS Tercihleri İçin Son Gün: DGS Tercihleri Nasıl Yapılır?

DGS Tercihleri İçin Son Gün: DGS Tercihleri Nasıl Yapılır?

İki yıllık üniversite mezunu adaylar, DGS sınavında başarılı olmaları halinde eğitimlerini dört yıllık lisans bölümlerinden tamamlayabiliyor. ÖSYM tarafından açıklanan DGS sonuçları sonrasında DGS tercih kılavuzu yayınlanmış ve DGS tercihleri başlamıştı. Peki, DGS tercihleri ne zaman bitecek? DGS tercihleri nasıl yapılır? İşte Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile ilgili son bilgiler…

İçeriğin Devamı Aşağıda

2021 Dikey Geçiş Sınavı 11 Temmuz’da tüm yurt genelinde yapılmıştı. DGS, iki yıllık önlisans mezunu adaylara dört yıllık bölümlerin kapısını açıyor. 13 Ağustos’ta açıklanan DGS sonuçları sonrası, 27 Ağustos’ta DGS tercihleri başlamıştı. Peki, DGS tercihleri için son gün ne zaman? DGS tercihleri ne zaman açıklanacak? İşte DGS ile ilgili tüm merak edilenler…

DGS TERCİHLERİ SON GÜN NE ZAMAN?

Tercih işlemleri, 07 Eylül 2021 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir.

Adaylar, tercihlerini bireysel olarak ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifrelerini kullanarak elektronik ortamda yapabilecek.

Yerleştirme işleminde, 2021-DGS Başvuru kılavuzunda yer alan ilke ve kurallar uygulanacaktır. Adaylar tercihlerini yapmadan önce İlgili kılavuzu dikkatlice incelemeleri ve tercih süresince yayımlanan tablolardan yararlanmaları gerekmektedir.

2021 DGS TERCİH KILAVUZU EKRANI

DGS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM DGS yerleştirme sonuçları için resmi bir tarih açıklamadı.

Ancak 25 Eylül - 02 Ekim 2020 tarihleri arasında tercihleri alınan 2020 DGS tercihleri 5 gün sonra 7 Ekim tarihinde açıklanmıştı.

Bu sene de 7 Eylül 2021 tarihinde son bulacak tercihlerin ardından 1 hafta içerisinde açıklanması bekleniyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın