Görüş Bildir
Haberler
DGS
DGS Tercih Sonuçları Belli Oldu! İşte 2021 DGS Yerleştirme Sonuçları Sorgulama Ekranı...

DGS Tercih Sonuçları Belli Oldu! İşte 2021 DGS Yerleştirme Sonuçları Sorgulama Ekranı...

Sunay Korkmaz
14.09.2021 - 15:00

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları açıklandı. DGS sonuçları ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenilebilecek. DGS tercih sonuçları ardından kazanan öğrencilerin kayıt işlemleri ilgili üniversite tarafından 17-24 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacak. DGS sınavı 11 Temmuz 2021 tarihinde uygulanmıştı. 2021 Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı için tercih işlemleri 27 Ağustos-7 Eylül 2021 tarihleri arasında gerçekleşti.  DGS yerleştirme sonuçlarına göre 108.666 kontenjan için tercih yapan 209.606 adaydan 103.297 kişi yerleşti. 5.369 kontenjan ise boş kaldı. İşte DGS tercih sonuçları ve DGS tercih (yerleştirme) sonuçları sorgulama ekranı…

İçeriğin Devamı Aşağıda

DGS yerleştirme sonuçları için geri sayım sona erdi. 11 Temmuz 2021 tarihinde uygulanan DGS sınavı için sonuçlar 11 Ağustos'ta açıklanmıştı. Adaylar tercih işlemlerini 27 Ağustos-7 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirdiler. Tercihlerin ardından gözler sonuçlara çevrildi. ÖSYM Başkanı Hali Aygün, DGS sonuçlarının açıklandığını sosyal medya hesabından paylaştı. İşte DGS sonuçları ve detayları…

2021 DGS TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI

27 Ağustos - 07 Eylül 2021 tarihleri arasında tercihleri alınan Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2021-DGS) yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, yerleştirme sonuçlarına 14 Eylül 2021 tarihinde 14.00'ten itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilirler.

Bir yükseköğretim programını kazanan adayların kayıt işlemleri ilgili üniversite tarafından 17-24 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacaktır.

E-kayıt yaptırmak isteyen adaylar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının e-devlet kapısı üzerinden sunduğu 'Üniversite E-Kayıt' uygulamasını tıklayarak, https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresi üzerinden 17-22 Eylül 2021 saat 23:59'a kadar elektronik kayıt işlemlerini gerçekleştirebileceklerdir.

ÖSYM BAŞKANI AYGÜN AÇIKLADI

ÖSYM Başkanı Halis Aygün, sosyal medyadan DGS yerleştirme sonuçlarının açıklandığını duyurdu. İşte o açıklama

ÖSYM Başkanı Halis Aygün: 'Değerli DGS adaylarımız, 27 Ağustos-7 Eylül tarihleri arasında tercihlerini aldığımız 2021-DGS yerleştirme sonuçları açıklanmıştır.

Sonuçlarınıza https://sonuc.osym.gov.tr‘den ulaşabilirsiniz. Sonuçlarınızın hayırlı olmasını temenni eder, lisans eğitiminizde başarılar dilerim.'

ÖSYM TERCİH SONUCU SORGULAMA NASIL YAPILIR?

ÖSYM’nin sitesine giriş yapıldıktan sonra sol üst köşede aday giriş butonunu göreceksiniz. Bu alana tıkladıktan sonra kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yapabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız e Devlet bilgilerinizi kullanabilir ya da en yakın ÖSYM merkezinden yeni şifre talep edebilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra bu zamana kadar ÖSYM’nin düzenlediği tüm sınavlarla ilgili başvuru ve sonuçlarınızı göreceksiniz. Yeni açıklanan ya da daha önce açıklanmış tüm sınav sonuçlarınızı bu ekranda görebilirsiniz.

DGS Yerleştirme Sonuçları Sorgulama Ekranı İçin Tıklayın

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın