Görüş Bildir
Haberler
DGS
DGS Tercih Kontenjanları Belli Oldu: DGS Tercihleri Son Gün Ne Zaman?

DGS Tercih Kontenjanları Belli Oldu: DGS Tercihleri Son Gün Ne Zaman?

İki yıllık önlisans mezunu adaylar, DGS sınavında başarılı olmaları durumunda eğitimlerini dört yıllık lisans bölümü ile tamamlayabilir. 2021 DGS sınavı geçtiğimiz aylarda yapılmış ve ÖSYM tarafından sonuçları duyurulmuştu. Bugün ise DGS tercihleri başladı. Peki, DGS tercihleri son gün ne zaman? İşte ÖSYM’nin son dakika olarak yayınladığı DGS tercih kılavuzu…

İçeriğin Devamı Aşağıda

11 Temmuz tarihinde gerçekleştirilen ve 11 Ağustos’ta sonuçları açıklanan DGS’de tercih zamanı geldi. İki yıllık üniversite mezunları, DGS sınavı ile dört yıllık fakültelere geçiş yapmak istiyor. Peki, DGS tercihleri başladı mı? DGS tercih kılavuzu yayınlandı mı?

DGS TERCİHLERİ BAŞLADI

ÖSYM, DGS tercihleriyle ilgili son dakika olarak şu açıklamada bulundu;

2021 Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş  Sınavı (2021-DGS) tercih işlemleri, 27 Ağustos - 07 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacaktır.

Tercih işlemleri, 07 Eylül 2021 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir. Adaylar, tercihlerini bireysel olarak ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifrelerini kullanarak elektronik ortamda yapabileceklerdir.

Yerleştirme işleminde, 2021-DGS Başvuru kılavuzunda yer alan ilke ve kurallar uygulanacaktır. Adaylar tercihlerini yapmadan önce İlgili kılavuzu dikkatlice incelemeleri ve tercih süresince yayımlanan tablolardan yararlanmaları gerekmektedir.

ÖSYM 2021 DGS TERCİH KILAVUZU

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın