Görüş Bildir
Haberler
Dersimiz Tarih: Profesör Ebubekir Sofuoğlu 'Google'ın Mucidi Abdülhamid Han'dır' Açıklaması ile Gündemde

etiket Dersimiz Tarih: Profesör Ebubekir Sofuoğlu 'Google'ın Mucidi Abdülhamid Han'dır' Açıklaması ile Gündemde

Ulaş
22.02.2018 - 11:50 Son Güncelleme: 22.02.2018 - 14:09

Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu yaptığı açıklama ile sosyal medyanın gündeminde. Sofuoğlu katıldığı konferansta 'Google'ı kullanan, ilk icat eden Sultan Abdülhamid Han'dır' iddiasında bulundu.

Sofuoğlu, Kütahya Belediyesince Hezar Dinari Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Vefatının 100. Yılında Ulu Hakan 2. Abdülhamid Han Konferansı'nda, Osmanlı'nın bıraktığı 'tertemiz miras ve öz geçmişin' bir 'mirasyedi gibi yırtılıp atıldığını' savundu.

İmkansızlıklardan dolayı gidemediği yerlerin fotoğraflarını çektirerek izlediğini anlatan Sofuoğlu, Sultan Abdülhamid'i 'Google mucidi' olarak niteledi.

Sofuoğlu açıklamalarına şöyle devam etti:

'Ben sevmem böyle şeyleri de, daha iyi anlaşılsın diye müsaadenizle söyleyeyim: Google'ı kullanan, ilk icat eden Sultan Abdülhamid Han'dır. Gidemiyor, ulaşım imkanları yok, gitse sorun olacak payitahtta. Ne yapıyor; fotoğrafını çektiriyor, izliyor. Oradan bir şey üretiyor. Google'ın ilk mucidi bu anlamda Sultan Abdülhamid Han'dır. 'Coğrafya kaderdir' deniliyor ya coğrafyanın da psikolojisi var.

Sultan Abdülhamid Han bir 10 yıl daha tahtta kalsaydı biz dünyanın en zengin devletiydik. Niye? Birinci Dünya Savaşı olacaktı ve girmeyecektik. Onlar parça parça olacaktı. Kendisi söylüyor, 'Yıllardır bu anı bekliyordum' diye. Girmeyecekti savaşa. Dünyanın en zengin petrol yatakları Yemen'e kadar halen bizimdi.'

Sosyal medya Sofuoğlu'nun açıklamalarını konuşuyor. Öne çıkan bazı yorumlar şöyle 👇

Sosyal medya Sofuoğlu'nun açıklamalarını konuşuyor. Öne çıkan bazı yorumlar şöyle 👇
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
288
106
85
22
15
14
14
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Arda Doğan

Adamın düşündüğü şeye bak neymiş Birinci Dünya Savaşına girmeyecekmişiz ve en zengin devlet olacakmışız.Şunu söyleyen bir adamın tarih profesörü olduğu bir ü... Devamını Gör

Bozkurt

Alternatif tarih bambaşka bir şey fakat ülkemizdeki cehalet tarihi ayaklar altına aldığı gibi, alternatif tarih kavramının da içini boşalttı.

mak

Bir Burhan Kuzuya bakıyorum, bir bu adama bakıyorum. Sonra diyorum ki " bu ülke bu zekayla, iyi bile ayakta."

Batuhan Özer

şu Abdülhamit dirilip zükse şu adamları da bi rahatlasalar artık ya :)