Görüş Bildir
Haberler
Deprem Tatbikatı: 18:57’de Tüm Türkiye’de Çök-Kapan-Tutun Tatbikatı Yapıldı

Deprem Tatbikatı: 18:57’de Tüm Türkiye’de Çök-Kapan-Tutun Tatbikatı Yapıldı

Türkiye genelinde ilk kez uygulanan deprem tatbikatı saat 18.57'de gerçekleştirildi. Çök-Kapan-Tutun Tatbikatı'nın başladığını duyurmak amacıyla, Haber Alma ve Yayma (HAY) sisteminden bilgilendirme mesajı ve Hayati Uyarı Bildirimi gönderildi, televizyonlar ve radyolar aynı anda anons geçti. Korku ve panik yaratılmaması amacıyla siren sistemi kullanılmadı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye ve KKTC'de 18:57'de aynı anda yapıldı

Türkiye ve KKTC'de 18:57'de aynı anda yapıldı

Tatbikat, İçişleri Bakanlığı ve AFAD tarafından 1999 Düzce Depremi'nin 23. yılı dolayısıyla planlandı. Amaç; Deprem anına ilişkin farkındalık oluşturmak. Bu kapsamda hayat kurtaran 'Çök-Kapan-Tutun' hareketi gerçekleştirildi. Telefonlara mesajlar geldi, belediye ve cami hoparlörlerinden duyurular yapıldı. Televizyon ve radyo kanallarında uyarılar yayımlandı.

Süleyman Soylu tatbikat hakkında açıklama yaptı

Süleyman Soylu tatbikat hakkında açıklama yaptı

İçişleri Bakanı Süleyman SoyluDeprem anı Ülke Tatbikatı' sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Milletimize çok teşekkür ediyoruz. 81 ildeki tüm yöneticilerimiz, basınımız, televizyonlarımıza, telefon operatörlerine ve radyolarımıza herkese çok teşekkür ediyoruz. Milletimizin bu konudaki hassasiyetini her yerde görebilme fırsatına sahip olduğunu gördük. Afetin hangi saatte gelebileceğini bilmiyoruz. Bu mesajın kendine ait uyarı sesi var. İnsanı etkileyen bir ses. Ama o etki afet anında hayat kurtarabilecek bir sestir. Japonya bu tatbikatları her yıl bir kez gerçekleştiriyor. Biz de basit ve kısa farkındalık oluşturulabilecek bir zaman diliminde gerçekleştiriyoruz. Bu bir dünya uygulaması. Bu ülke bir afet bölgesi. Afete hazırlık konusunda çok önemli bir süreci yakalayabileceğiz. Bu zihni bir hazırlık, farkındalıktır. Kendi teknoloji kapasitemizi görmektir.”

Tatbikatlar saat 15:00'te başladı

Tatbikatlar saat 15:00'te başladı

Türkiye genelinde gerçekleştirilen 'Çök- Kapan- Tutun Deprem Anı' tatbikatı öncesinde Bakırköy'de bulunan İstanbul Afet ve Acil Durum Eğitim Merkezi'nde AFAD Ekipleri, STK ve gönüllüler bir araya gelerek etkinlik ve eğitimlere katıldı. AFAD Ekipleri, AFAD ile koordineli çalışan STK ekipleri ve AFAD Gönüllüleri saat 15.00'ten itibaren bir araya gelerek, Afet Hazırlık Merkezi'nde bulunan simülasyon alanlarında afet öncesi eğitim, tatbikat ve etkinliklere katıldı. Organizasyonda ekipler, örnek enkaz alanında, arama kurtarma canlandırması gerçekleştirdi, gönüllüler ise çeşitli eğitim ve oryantasyonlara katıldı. AFAD Daire Başkanı Gökhan Yılmaz ve AFAD Eğitim Şube Müdürü Tezcan Buçan da çalışmaları takip etti.

Yunus Sezer: Amacımıza Ulaştık

Yunus Sezer: Amacımıza Ulaştık

AFAD Başkanı Yunus Sezer, ‘Deprem Anı Ülke Tatbikatı' sonrasında CNN Türk'te açıklamalarda bulundu. 'Amacımıza ulaştık' diyen Sezer, şunları söyledi: 1 yıldır hazırlığını yapıyorduk. Amacımıza ulaştık. Buradaki maksat, depremde doğru davranış şekillerini vatandaşlarımıza iletebilmeydi. Çok şükür uyarılarımızı, Cumhurbaşkanımızın hitabının bitiminde gönderme imkanımız oldu. 1 haftadır farkındalık oluştu. Uyarı mesajını aynı anda tüm Türkiye'ye gönderme imkanımız oldu. Panik yaşanmıştır ama bunun için siren sistemlerimizi kullanmadık.

Bazı telefonlara uyarı bildirimi gitmedi

Bazı telefonlara uyarı bildirimi gitmedi

Sezer, tatbikat sırasında bazı telefonlara uyarı mesajı gitmemesi ile ilgili olarak, 'Olabilir. Vatandaşların telefonlarındaki 'Uyarı bildirimi' butonunu aktif hale getirmesi lazım. Getirmeyen vatandaşlarımızın getirmesini istirham ediyoruz' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
132
41
15
3
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Biker Lady

Bana bildirim falan gelmedi… 🙃

AKCR

Uyarı mesajı şimdi geldi, aklım çıktı😅

Serkan Gumus

bana bildirim falan gelmedi o kadar boş yeşil alan var yani deprem toplanma alanları var ama gelip bina avm gibi şeyler yapıp daha sonrada neden deprem tat... Devamını Gör

Akif Tatar

Evde toplam 5 adet telefon var hiçbirine bildirim gelmedi mahalledeki camiden anons yapılmadı kısacası AKP'nin yaptığı bir başarısızlık daha

Akif Tatar

KONUYU UZATMA SANA PKK'LISIN DEMEDİMM PKK'YI SAVUNUYORSUN DEMEDİM BANA SAKIN GEREKSİZ İTHAMLARDA BULUNMA