Görüş Bildir
Haberler
Denizli'de Tehlikeli Gerginlik: 1 Ölü, 4 Yaralı

Denizli'de Tehlikeli Gerginlik: 1 Ölü, 4 Yaralı

Onedio Medya
04.01.2015 - 20:24 Son Güncelleme: 04.01.2015 - 20:38
İçeriğin Devamı Aşağıda

Denizli'nin Honaz İlçesi'nde, 62 yaşındaki Y.K., evinin bahçesinden hırsızlık yapmak istediğini ileri sürdüğü 15 yaşındaki Roman vatandaşı İnce Ali İnci'yi tabancayla öldürdü.

Bunun üzerine yaklaşık 100 kadar Roman vatandaşı Y.K.'nın biri iki katlı iki evine yürüyüp, ateşe verdi. Ayrıca yakınlarına ait üç ev daha yakıldı. Y.K.'nın komşularının da karşılık vermesi üzerine büyüyen olaylarda 2'si jandarma 4 kişi atılan taşlar ve yaşanan arbede sırasında yaralandı. Olaylar jandarma ve polis tarafından güçlükle yatıştırılırken, çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Bugün saat 14.00 sıralarında, iddiaya göre, Roman vatandaşı İnce Ali İnci, Y.K.'nin Kocabaş Mahallesi, Fevzi Çakmak Caddesi'ndeki evinin bahçesindeki demirleri çalmak istendi. İnci'yi farkeden mermer atölyesi sahibi Y.K., içerden tabancasını alıp, havaya iki el ateş etti. Ancak, bu uyarısına İnci'nin taş atarak karşılık vermesine sinirlenen Y.K., tabancasını bir kez daha ateşleyip, İnci'yi göğsünden vurdu. İnci, kanlar içinde kalıp, olay yerinde yaşamını yitirdi. Olayın duyulmasının ardından İnci'nin yakınlarının da aralarında bulunduğu yaklaşık 100 kişilik bir grup, Y.K.'nın evine yürüdü. Grup içinden yaşları 15-16 olduğu tahmin edilen ikisi Y.K.'nın aynı avluya bakan biri tek, diğeri iki katlı evine girip, eşyalardan bazılarını pencereden attı. Ardından da benzin dökerek evleri ateşe verdi. Ayrıca Y.K.'nın yakınlarına ait üç ev daha yakıldı. Bunun üzerine Y.K.'nın komşuları ve yakınları da Roman vatandaşlara tepki gösterip, evlerinden aldıkları silahlarla havaya pek çok kez ateş etti. Ardından Roman vatandaşlar ile Y.K.'nın komşuları birbirlerine taş atmaya başladı. Atılan taşlardan ve yaşanan arbedede ikisi jandarma dört kişi yaralandı, çevredeki bazı evlerin de camları kırıldı. Çıkan olaylar üzerine mahalleye çok sayıda jandarma ekibi sevk edildi. Ancak, ekiplerin olaylara müdahalede yetersiz kalması üzerine Denizli Emniyet Müdürlüğü'nden takviye kuvvet istendi. Takviye ekiplerin de gelmesiyle olaylar güçlükle bastırılırken, çok sayıda kişi gözaltına alındı. İtfaiye ekipleri ateşe verilen her iki evi söndürdü. Evler, kullanılmaz hale geldi.

Denizli Emniyet Müdürü Mevlüt Demir ile Denizli İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız da Kocabaş Mahallesi'ne giderek, olaylar hakkında bilgi aldı.

Honaz'ın Ak Partili Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, 'Saat 14.00 sıralarında vatandaşımızın evinin bahçesinde hırsızlık olayı meydana gelmiş. Maalesef bir gencimiz öldü. Olaylar çıktı. Yaşanan arbede var. İki ev yakıldı. Çok sayıda evin camı kırıldı. Olaydan sonra Kocabaş'a gelerek vatandaşlarımızı sağduyulu olmaya davet ettik. Olaylar Kocabaş'ta yaşayan Roman vatandaşlarımız ile diğer vatandaşlar arasında çıktı' diye konuştu.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0