Görüş Bildir
Haberler
Demirtaş ve Yüksekdağ İçin AYM'ye Başvuru

Demirtaş ve Yüksekdağ İçin AYM'ye Başvuru

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın tutukluluğuna yapılan itirazın reddedilmesinin ardından HDP'li milletvekilleri ve avukatlar, Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) başvuruda bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Terör' soruşturması kapsamında gözaltına alınarak, tutuklanan HDP Eş Genel Başkanları Demirtaş ve Yüksekdağ'ın tutukluluğuna yapılan itiraz, mahkeme tarafından reddedildi. Bunun üzerine AYM'ye giden HDP'li milletvekilleri ve bazı avukatlar, mevcut tutukluluk durumunun hukuk dışı olduğunu ifade ederek, kararın bozulmasını talep etti.

"Uygulama Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne aykırı"

"Uygulama Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne aykırı"

Demirtaş'ın avukatı Aysel Tuğluk, HDP eş genel başkanlarının, başlatılan soruşturma kapsamında, anayasaya eklenen geçici bir maddeyle gözaltına alındıklarını ve bu uygulamanın bir darbe niteliğinde olduğunu savundu. 

Tuğluk, tutuklu bulunan Demirtaş ve Yüksekdağ ile HDP'li milletvekillerinin serbest bırakılmasını talep eden bir başvuruda bulunduklarını belirterek, 'Hem uluslararası sözleşmelere hem de anayasaya yani bir darbe anayasası olarak nitelendirdiğimiz bir tutuklama süreci hayata geçirildi. Bizler bu uygulamayı hem anayasaya hem de uluslar arası sözleşmelere aykırı bulduğumuz için bugün Anayasa Mahkemesi'ne başvuruda bulunduk. Bir an önce milletvekili ve eş başkanlarımızın serbest bırakılmasını talep eden bir başvuruda bulunduk. Umut ediyoruz ki Anayasa Mahkemesi bu hukuksuz haksız hem anayasaya hem de Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne aykırı olan bu hukuk dışı olan uygulamadan gerçekten hukuku adaleti devreye sokarak milletvekili arkadaşlarımızın eş başkanlarımızın serbest bırakılmasını karar verecek bir uygulamayı bir kararı gerçekleştirir' diye konuştu.

Eş başkanlar dâhil 10 vekil tutuklanmıştı

Eş başkanlar dâhil 10 vekil tutuklanmıştı
İçeriğin Devamı Aşağıda

HDP Eş Genel Başkanları Demirtaş ve Yüksekdağ terör soruşturması kapsamında 4 Kasım'da Diyarbakır 2. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından tutuklanmıştı. 

Demirtaş Edirne F Tipi Cezaevi'ne konulurken, Figen Yüksekdağ da Kandıra 1 Nolu F Tipi Cezaevi'ne götürülmüştü. 

Eş başkanların yanı sıra 8 HDP'li vekil daha tutuklanmıştı. 

HDP ise TBMM'deki faaliyetlerini durdurma kararı almıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın