Görüş Bildir
Haberler
Değeri 5'e Katlandı: Şeyha Moza'nın Kanal İstanbul Güzergahındaki Arazisi 'Turizm ve Ticaret Alanı' Oldu

etiket Değeri 5'e Katlandı: Şeyha Moza'nın Kanal İstanbul Güzergahındaki Arazisi 'Turizm ve Ticaret Alanı' Oldu

Katar Emiri Şeyh Temim'in annesi Şeyha Moza’nın Kanal İstanbul güzergahında satın aldığı 44 dönümlük arazi bir kez daha ülke gündeminde. Kanal İstanbul’un çevresine kurulacak yeni şehrin imar planlarının onaylanmasıyla Şeyha Moza’nın 'tarla' vasfındaki arazisinin 'turizm ve ticaret alanı' niteliği kazandığı belirtiliyor. Uzmanlar arazinin şimdiden 5 kat değerlendiğini, ileride değerinin daha da artacağını söylüyor. 

Gelişmeyi Sözcü'den İsmail Şahin 'Katar Emiri’nin annesine Kanal İstanbul piyangosu vurdu' başlıklı haberle duyurdu.

Haberde, Kanal İstanbul’un çevresinde kurulacak yeni şehrin uygulama imar planlarının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandığı, Şeyha Moza’nın ortağı olduğu şirketin 44 dönümlük arazisinin de 'turizm + ticaret' alanı olarak olarak belirlendiği belirtildi.

Yeni şehir planlarında sağlık turizmi için ayrılan bölgeye, plana göre turizm + ticaret alanlarında iş, alışveriş ve yönetim merkezi, otel, motel, ofis, büro, lokanta, çarşı, çok katlı mağazalar, banka ve finans kurumları gibi yapılar inşa edilebilecek.

"Değeri beşe katlandı"

"Değeri beşe katlandı"

Sözcü'ye konuşan gayrimenkul değerleme uzmanları, 44 dönümlük arazinin 12-13 milyon lira bedelle satın alınmış olabileceğini ifade etti.

Arazinin şu anki değerinin 20-25 milyon lira civarında olduğunu kaydeden uzmanlar, yeni imar planlarının yürürlüğe girmesinin ardından arazinin değerinin minimum 5 kat artabileceğine, bölgenin gelişimine göre bu miktarının daha da yükselebileceğini söyledi.

 

İmamoğlu, Kanal İstanbul’un uygulama imar planına itiraza hazırlanıyor

İmamoğlu, Kanal İstanbul’un uygulama imar planına itiraza hazırlanıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu ise yeni şehrin uygulama imar planlarına yarın itiraz edeceklerini açıkladı.

Cumhuriyet'e bir mülakat veren İmamoğlu, Kanal İstanbul konusunu görüşmek üzere tüm siyasi parti liderlerinden de randevu talep ettiğini söyledi.

'Burada usulsüz bir şekilde çıkar elde etme söz konusu. Niçin bu insanlar, 30 milyon metrekareyi son 8-9 yılda satın aldılar? Neden Katar’daki iş insanları birden tarım bölgelerine ilgi gösterdi? Bütün bunların sorgulanması adına Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları buna itiraz etmeli... Bence bu beladan kurtulmak İstanbul’un geleceğini kurtarmaktır.'

Habere sosyal medyadan tepkiler 👇

Habere sosyal medyadan tepkiler 👇
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
233
80
19
14
9
8
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ercan

İçim yanıyor içim...Türk yurduna etmediğiniz eziyet kalmadı.

gizliyazarr

MİLLİYETÇİ OLDUĞUNU İDDİA EDİP BUNLARA OY VERENLERE SESLENİYORUM VATAN TOPRAĞINI ARAPLARA SATIYORLAR SİZİN BEN MİLLİYETÇİLİĞİNİZİ S...... !!!!

Putler

Gerçekten milliyetçi olan adam bunlara niye oy versin? Milliyetçiliği ayaklar altına aldık, demedi mi bunlar? Dini kullanan olduğu gibi milliyetçiliği kullan... Devamını Gör

kartacali

işin kötüsü şu ki atıyorum kanal istanbul bitti ama istanbulu da mahvetti. çok büyük sorunlara vs yol açtı diyelim. pardon yanlış yapmışız deyip geçiştirebil... Devamını Gör