Görüş Bildir
Haberler
Davutoğlu Partiden İstifa Ettiğini Açıkladı: 'AK Parti’nin Türkiye’ye Çare Olma İmkan ve İhtimali Kalmamıştır'

etiket Davutoğlu Partiden İstifa Ettiğini Açıkladı: 'AK Parti’nin Türkiye’ye Çare Olma İmkan ve İhtimali Kalmamıştır'

Batuhan
13.09.2019 - 12:09

AKP'den istifasını açıklayan Davutoğlu, 'Yeni bir siyasi hareketi inşa etmek bizim için tarihi bir sorumluluktur. Bu çerçevede hangi siyasi görüşle mensup olursa olsun bu ülke için sorumluluk hisseden herkesi birlikte çalışmaya davet ediyoruz' dedi. Davutoğlu'yla birlikte AKP'den ihraçları istenen eski vekiller Selçuk Özdağ, Ayhan Sefer Üstün ve Abdullah Başcı'nın yanı sıra AKP eski İstanbul İl Başkanı Selim Temurci de istifalarını açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AKP hükümetlerinde; 2 yıl Başbakanlık ve AKP Genel Başkanlığı, 5 yıl Dışişleri Bakanlığı yapan ve geçtiğimiz hafta 3 isimle birlikte ihraç istemiyle partisinin disiplin kuruluna sevk edilen Ahmet Davutoğlu, bugün partisinden resmen istifa etti.

"Alın teri verdiğimiz partimizden istifa ediyoruz"

"Alın teri verdiğimiz partimizden istifa ediyoruz"

Hakkında bugün çıkması beklenen ihraç kararı için “Ak Parti aldığı kararla kuruluş felsefesini ihraç ediyor” diyen Davutoğlu, partisine “Artık millete fayda ve çözüm üretemezler” sözleriyle yüklendi.

Eski Başbakan Davutoğlu “İşletilen sürecin tüzük kurullarının uygulandığı bir işlem değil sonucu baştan yazılmış bir senaryo olduğu aşikardır. AK Parti tabanına kendi genel başkanının ihraç edildiğini görme üzüntüsünden kurtarmak için yıllarca alın teri verdiğimiz partimizden istifa ediyoruz” diye konuştu. Davutoğlu ayrıca “Ak Partililere teşekkür ediyoruz ancak veda etmiyoruz. Tabelalar geçici ilkeler kalıcıdır” dedi.

"Yeni bir siyasi yola çıkmak bizim için yükümlülük haline gelmiştir" 🎥

“Yeni bir siyasi yola çıkmak bizim için tarihi bir sorumluluk ve milletimiz için yükümlülük haline gelmiştir” diyen Davutoğlu sözlerini “Herkesi ortak akıl çerçevesinde biraraya gelmeyi davet ediyoruz” diye noktaladı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
449
284
50
34
25
12
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Biri Miri

Çok değil yüz yıla kalmadan eğer bu sözlerime dikkat etmezseniz göreceksiniz ki; bazı kişiler, bazı cemaatlerle bir araya gelerek, bizlerin din düşmanı olduğ... Devamını Gör

Kzlt

Küccük enişteyi kızdırmışlar füze atmasın şimdi. Partiden atılmış daha istifası mı kaldı. Bir kaç tv hariç açıklamasını veren olmamış galiba, basın özgürlüğü... Devamını Gör

vemrv

Kovdukları yetmemiş ekoseli ceketi de geri almışlar.Bari o kalaydı.

clearskies

Aynı bokun laciverti..

Solucanlı Gübre

bu yorumu yapmaya gelmistim yapmissiniz tesekkurler.