Görüş Bildir
Haberler
Davutoğlu'ndan Yüksekova Açıklaması

Davutoğlu'ndan Yüksekova Açıklaması

adem kara
27.10.2014 - 14:23 Son Güncelleme: 27.10.2014 - 16:00

Başbakana Ahmet Davutoğlu, çözüm sürecinin kamu düzenin alternatifi olmadığını bir kez daha vurguladı ve 'hiç kimse işlediği suçun karşılıksız kalacağı kanaatine kapılmamalıdır' dedi.

Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde 3 askerin şehit edildiği olayı değerlendiren Başbakan Davutoğlu, 'Hepimizi bu acıyı derinden hissettik, aileleri ile görüştük. Bugün cenazelerin defin işlemleri yapıldı. Biz bu acıyı yaşarken de bir taraftan da hepinizin takip ettiği gibi kamu düzenin tesissi ve suçluların adalete teslimi için gerekli talimatı da vermiştik. Olayın olduğu andan buyana GenelKurmay Başkanımız, Hakkâri Valimiz ve İçişleri Bakanımızla temas halindeydik. Olayı en başından itibaren bütün birimlerimiz yakından takip ediyordu ve her türlü tedbir alınıp arka arkaya operasyonlar yapıldı. Bugün olayın mesulü olduğuna dair elimizde deliller bulunan şahıslar gözaltına alındı' dedi.

Çözüm sürecinin kamu düzenin alternatifi olmadığının bir kez daha altını çizen Başbakan Davutoğlu, çözüm sürecinin mevcudiyetinin kamu düzeni anlamında zaaf olacağı şeklinde algılanmaması gerektiğini söyledi.

Başbakan Davutoğlu açıklamasında, kamu düzenini bozan kim olursa olsun, hangi gerekçe ile olursa olsun, her hangi bir eyleme yöneldiğinde ve şiddete yöneldiğinde kamu görevlilerimiz gerekli her türlü tedbiri alacağını belirtti.

'ŞİDDET YANLILARI İLE MÜCADELEMİZ SÜRECEK'-

Kamu görevlilerinin aldığı tedbiri göstererek misilleme mantığıyla güvenlik birimlerine saldırı olması durumunda gereken cevabın verileceğini belirten Başbakan Davutoğlu açıklamasına şöyle devam etti:

'Türkiye bir hukuk devletidir, bu hukuk devletini yaşatma irademizden de kimsenin şüphesi olmamalıdır. Soruşturmalar yürüyor. Bu olayların arkasında başka kişilerde varsa onlarla ilgili gerekli takipler yapılacak. Hiç kimse işlediği sucun karşılıksız kalacağı kanaatine kapılmamalıdır. Milletimizde, hükümetimize, devletimize, güvenlik birimlerimize güvenini devam ettirmelidir. Gerekli her türlü tedbiri alacağız ve Kamu düzenini ülkenin her bir tarafında tesis edene kadar şiddet yanlıları ile mücadelemiz sürecek.'

(ANKA)

Kaynak: http://www.zaman.com.tr/politika_davu...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0