Görüş Bildir
Haberler
DARPA'nın Robot Müsabakasına Katılmış En Çılgın Görünüşlü Robotlar

DARPA'nın Robot Müsabakasına Katılmış En Çılgın Görünüşlü Robotlar

ilmissha
01.11.2015 - 22:45 Son Güncelleme: 01.11.2015 - 23:37

Robot yığınları, bir yandan zafer diğer yandan da nakit kazanmak için bu yıl Kaliforniya'yı işgal etti. Robot sektöründeki en önemli etkinliklerden biri olan ve iki gün süren DARPA Robot Mücadelesi, bu yıl Kaliforniya'da yapıldı. Amerikan Savunma Bakanlığının ileri teknolojiler üreten kolu olan DARPA, acil durumlarda müdahale edebilecek yazılımlar ve robot sistemleri keşfetme düşüncesiyle bu robot yarışmasına sponsor oldu. 

Bu yıl 23 robot finalist, 2 milyon dolarlık büyük ödül için yarıştı. 2.lik ödülü 1 milyon dolar, 3.lük ödülü ise 500.000 dolar oldu. Kabul edersiniz ki bu ödülleri almak kolay değil; her şeyden önce robotların görüntüleri çok önemli. Bu finalist robotlar da oldukça ilginç görünüyor. Çoğunda insanınkilere benzeyen uzuvlar bulunurken bir kısmında da örümcek benzeri birkaç bacak bulunuyor. 

İşte sizin için seçtiğimiz en havalı robotlardan bazıları:

Kaynak: http://www.businessinsider.com/darpa-...
İçeriğin Devamı Aşağıda

RoboSimian ekibinin robotu RoboSimian

Dört uzvu olan ve NASA Jet Tahrik Laboratuvarı tarafından yapılan RoboSimian, 1.3 metre uzunluğunda ve 90 kg ağırlığında. Maymun şeklinde bir tasarımı olan robot, dört uzvunun üzerinde devrilmeden hareket edebiliyor.

Grit ekibinden Cog-Burn

Cog-Burn'ün yürümesini ve diğer uzuvlarını kontrol etmesini sağlayan 34 elektrikli servo motoru bulunuyor. Dört ayağının üzerinde durabilen robot yalnızca 27 kg ağırlığında.

MIT ekibinin robotu Helios

182 cm uzunluğunda 181 kg ağırlığında olan MIT'nin robotu Helios, en korkunç görünümlü robotlardan biri. Helios diğer robotların aksine merdivenlerden çıkabiliyor ve kapıları kolaylıkla açabiliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
44
8
5
4
2
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın