Görüş Bildir
Haberler
Darbe Tartışmalarının Hedefi Olmuştu: Yazar Ragıp Zarakolu Hakkında Soruşturma Başlatıldı

Darbe Tartışmalarının Hedefi Olmuştu: Yazar Ragıp Zarakolu Hakkında Soruşturma Başlatıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın darbe çığırtkanlığı yaptığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduğu Yazar Ragıp Zarakolu hakkında soruşturma başlatıldı. Zarakolu, “Makus kaderden kaçış yok' başlıklı köşe yazısının darbe karşıtı olduğunu savunmuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Evrensel ve Artı Gerçek'te 5 Mayıs'ta yayınlanan 'Makus Kaderden Kaçış Yok' başlıklı yazısı nedeniyle  Ragıp Zarakolu hakkında soruşturma başlatıldı.

DHA'nın aktardığına göre soruşturma köşe yazısındaki ifadelerin 'darbe mesajı vererek Anayasal düzeni hedef aldığı' suçlamasıyla yürütülüyor.

Yazar Ragıp Zarakolu ne yazmıştı?

Yazar Ragıp Zarakolu ne yazmıştı?

Zarakolu, hükümetin tepki gösterdiği yazısının bir bölümünde şu ifadeleri kullanmıştı:

'RTE, tarihi kendince okuyup yorumluyor ve taktiklerini belirliyor. Bunun için de 2007 yılında darbe karşıtlarının liberal desteğini aldı, 2013 yılında Gezi direnişinin kendi 27-28 Nisan’ı olmasının önüne geçti ve 2015 yılında ise kendine yönelebilecek darbe potansiyelinin erken patlamasını provoke etti. Ve DP’nin tamamlayamadığı, Demirel’in kısmen başarılı olduğu otoriterleşmeyi yapısal ve İslam-Türk sentezine dayanan bir temel üzerine oturtmaya girişti. Zaten bunun temelleri 1980 yılında Kenan Evren Cuntası tarafından atılmıştı. Türkiye dünya demokratik ülkeleri listesinden, otoriter ülkeler listesine düşüş yaptığı için kendini başarılı sayabilir! RTE’de bir Menderes travması vardı. Demirel gibi kısmen. Menderes olmamak için Demirel’in atmadığı takla, kurmadığı ittifak kalmıştı. Ecevit ile bile uzlaştı, ona kanlısı Ecevit ile hükümet bile kurdurdu. Korona günleri, bırakın Türkiye’yi tüm dünyayı bir sorgulamaya yöneltmekte. Bundan RTE’nin ve tayfasının kaçması mümkün değil.'

Erdoğan'dan suç duyurusu

Erdoğan'dan suç duyurusu

Zarakolu hakkındaki soruşturmanın Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un suç duyurusu üzerine başlatıldığı bildirildi.

Erdoğan'ın avukatının suç duyurusu dilekçesinde, Zarakolu’nun Erdoğan’ı idam edilen eski Başbakan Adnan Menderes’le karşılaştırdığı belirtilmişti.

Dilekçede, Zarakolu'nun kaleme aldığı 'ideolojik içerikli' bu yazıyla 'Erdoğan'a karşı açıkça darbe ve idam tehdidinde bulunduğu' savunularak, 

'Türkiye'nin yakın tarihine göndermeler yaparak 'Korona günleri, bırakın Türkiye'yi tüm dünyayı bir sorgulamaya yöneltmekte. Bundan RTE'nin ve tayfasının kaçması mümkün değil' şeklindeki ifadeleriyle de açıkça darbe çığırtkanlığı yaptığını ortaya koymuştur. Kamuoyunda büyük tepki yaratan anti demokratik beklentilerle dolu sözde yazıda açıkça 'darbe özlemi' vurgulanmış 'darbe seviciliği' yapılmıştır' denilmişti.

Zarakolu, "Hayatım darbelere karşı mücadeleyle geçti" demişti

Zarakolu, "Hayatım darbelere karşı mücadeleyle geçti" demişti

Ragıp Zarakolu ise yaptığı yazılı açıklamayla yazının darbe karşıtı bir içeriğe sahip olduğunu söylemişti. 

Evrensel’in haberine göre, Zarakolu açıklamasında 'Yazının bu kadar ters yorumlanması anlaşılır bir şey değil. Cumhurbaşkanlığı sözcülerinin yazıyı yeterince okumadıkları anlaşılıyor' ifadelerini kullanmıştı.

'Hayatım darbelere, darbeci eğilimlere karşı mücadele ile geçti” diyen Zarakolu, 'İnsan hakları ve adalete bir gün her kes muhtaç olabilir ve olacaktır' diye yazmıştı.

İktidar ve muhalefetin darbe tartışmalarına ilişkin açıklamaları için 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
27
17
6
4
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
eric xy

"muhalif" etiketine sığınıp Erdoğan düşmanlığınız darbeyi savunacak ya da "öyle olmazsa böyle olur" seviyesine geldiyseniz yaptınız artık muhaliflik değil va... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Cumhurbaşkanımıza karşı yaptığın iğrenç paylaşımın hesabını vereceksin. Kredin tükendi şu saatten sonra bu topraklarda ekmek bulman zor! Yaptığın o paylaşım ... Devamını Gör

Melis tr

Adamı savunmuyorum ama uslubun rezalet otesi herkes kendine yakisani yapıyor

Resho

Ya malın biri kıçından yağ üretip, masaya koyuyor bunlar da ekmeklerine yağ sürmek için birbirilerinin üzerine atlıyor.