Görüş Bildir
Haberler
Danıştay, Töreni Hem Gazetecilere Hem de Feyzioğlu'na Kapattı

Danıştay, Töreni Hem Gazetecilere Hem de Feyzioğlu'na Kapattı

ATKN
11.05.2015 - 11:26 Son Güncelleme: 11.05.2015 - 13:56
İçeriğin Devamı Aşağıda

Danıştay’ın kuruluş yıldönümü töreninde bu sene Feyzioğlu’nun konuşması ve basın engellendi.

Hürriyet'ten Oya Armutçu'nun haberine göre; Geçen yıl dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu arasındaki tartışmanın ardından bu yılki 147. Kuruluş Yıldönümü Tören programından Feyzioğlu'nun konuşması çıkarıldı. 

Danıştay, Feyzioğlu'nu konuşturmadığı gibi töreni medyaya da kapattı. Sabah Danıştay'a gelen medya kuruluşları içeri alınmazken sadece TRT ve Anadolu Ajansı muhabirleri içeri alındı.

Davet edilen Feyzioğlu ise konuşmasına izin verilmediği için Danıştay'a gelmedi.

Bu yıl düzenlenen tören programında sadece Danıştay Başkanı Güngör’ün konuşması yer aldı. TBB Başkanı Feyzioğlu’na programda yer verilmedi. Feyzioğlu’na sadece törene katılım için davetiye gönderildi. Törende, sadece Danıştay Başkanı Zerrin Güngör konuşacak. Danıştay mensupları öğleden sonra da Anıtkabir’e gidecekler.

'Danıştay siyasi iktidarın tarafında saf tutmayı tercih etti'

Feyzioğlu Hürriyet’e törene neden katılmadığını ise şöyle değerlendirdi: “Postadan davetiye çıktı. Biz tören için davet aldık ama katılmayacağım. Danıştay kanunla bağlı değil, yargıdaki bu geleneği sürdürebilirdik. Danıştay Başkanlığı geleneği sürdürmek yerine siyasi iktidarın tarafında saf tutmayı tercih ettiği için törene katılmama kararı aldım. Elbette yarım ağız bir davetti. Danıştay’da biz saldırıya uğradıktan sonra Danıştay Başkanı, Danıştay’ın kürsüsünden konuşan kişiye ‘edepsizlik terbiyesiz’ diyen Başbakan’a bir cümle eleştiri getireceğine bize demediğini bırakmadı. Danıştay Başkanı bu tavrıyla da ne kadar iktidara uyumlu bir başkan olduğunu gösterdi.”

Gazetecilerin talebi üzerine Danıştay Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Faruk Ateş, ''Bu yıl töreni kendi içimizde yapmaya karar verdik. İçeriye basın alınmayacak. Lütfen zorluk çıkarmayın'' dedi.

Duruma tepki gösteren gazeteciler bu durumu tutanak altına aldılar. 

Danıştay'da bu yıla kadar geleneksel olarak törenlerde Danıştay Başkanı'nın konuşmasının ardından TBB Başkanları da birer konuşma yapıyordu. Geçen yılki kavganın ardından bu yıl TBB Başkanı'nın konuşması programdan çıkarılarak bu gelenek bozulmuş oldu.

Hükümet ise 1 Eylül'de Yargıtay'da yapılan yine TBB Başkanı'nın da Yargıtay Başkanı'ndan sonra konuştuğu töreni yasa ile kaldırmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Bu kara günleri tarihe gömeceğiz"

"Bu kara günleri tarihe gömeceğiz"

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, tören programından konuşmasının çıkartılması ile ilgili DHA'ya yaptığı açıklamada ise tarafsız bir cumhurbaşkanı için mücadele edeceklerini belirtti ve şunları söyledi: 

'Danıştay'daki tören, bizden sonra basına da kapatıldı. Diktatöryel düzen heveslileri bilsinler ki, Türkiye Cumhuriyeti için mücadele eden on binlerce fedakar avukatı, hakimi, savcısı ve milyonlarca vatansever evladı vardır. Size şeref sözü veriyorum: Anayasadaki yeminine sadık, tarafsız bir cumhurbaşkanımız olana kadar durmadan, dinlenmeden, kimseden korkmadan mücadelemizi sürdüreceğiz. Biz, bu senaryoyu yırtıp atacağız. Bu kara günleri tarihe gömeceğiz. Danıştay'ın ve Cumhuriyetin bütün taşıyıcı kurumlarının itibarını da iade edeceğiz. Kefenimizi giydik geldik edebiyatı yaparak Türkiye Cumhuriyet'inin kökünü dinamitleyenlere notumuz: İki borcumuz vardır: Birincisi Milletimize; Çalışmak, çalışmak, daha çok çalışmak. İkincisi Allah'a can borcumuz. Onu da günü gelir, verir gideriz. Arkamızdan gelen milyonlar, bayrağı devralır, bu ülkeyi diktatörlük heveslilerine elbet bırakmayız.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0