Görüş Bildir
Haberler
Danıştay’da İmamoğlu Görüşleri: ‘Görevden Alınabilir mi?’

Danıştay’da İmamoğlu Görüşleri: ‘Görevden Alınabilir mi?’

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kamu görevlisine hakaretten 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası almıştı. Ayrıca siyasi yasak da getirilen Ekrem İmamoğlu’nun, görevden alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Danıştay üyeleri, İmamoğlu’nun cezasının onaylansa da görevden alınmayacağını belirtiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

‘Hakaret suçu, belediye başkanlığına engel değil’

‘Hakaret suçu, belediye başkanlığına engel değil’

Habertürk yazarı Bülent Aydemir, bugünkü köşe yazısında Ekrem İmamoğlu’nun görevden alınamayacağını ifade etti.

Aydemir’in köşe yazısından önemli noktalar şu şekilde;

“Konuyla ilgili yasaların tümünü incelediğim gibi, bugüne kadarki uygulamalara da baktım. Bununla da yetinmeyip hem hukukçulara hem de başvuru üzerine görevden alma kararını verecek bazı Danıştay üyelerine sordum. Sonda söyleyeceğimi başta söyleyeyim. Konuştuklarımın tamamı İmamoğlu hakkında karar kesinleşse dahi görevden alınamayacağını söylüyor. Çünkü hakaret suçu, belediye başkanlığına engel teşkil etmiyor.”

‘Bakanlığın başvurusunda görevden el çektirme kararı çıkmaz’

‘Bakanlığın başvurusunda görevden el çektirme kararı çıkmaz’

İçişleri Bakanlığı’nın istinaf veya Yargıtay mahkemelerinden onaylansa dahi görevden el çektirilemeyeceğini yazan Aydemir, “İmamoğlu kararı istinaf ve Yargıtay’dan dönebilir veya onanabilir. Bu durumda dahi, İçişleri bakanının Danıştay’a başvurusundan görevden el çektirme diye bir karar çıkmaz. Danıştay’dan kiminle konuştuysam aynı yorumda bulundu” dedi.

Bülent Aydemir’in köşe yazısının tamamını okumak için tıklayınız…

Bu haber de ilginizi çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Hakaret suçu böyle görevlere işleseydi bu ülkede ne başkan ne bakan kalırdı. İşleri güçleri kendinden olmayanlara hakaret etmek…

yengegeldikmi

Zaten bu suçtan görevden alma ancak yüksek egoya sahip kişilerin yapacağı şeydir; zira sürekli söylediğimiz gibi halkın iradesiyle gelen ancak halkın iradesi... Devamını Gör