Görüş Bildir
Haberler
Daha Öz Güvenli Görünmek İçin İş Görüşmelerinizde ve Mülakatlarda Kullanabileceğiniz 8 Beden Dili Taktiği

Daha Öz Güvenli Görünmek İçin İş Görüşmelerinizde ve Mülakatlarda Kullanabileceğiniz 8 Beden Dili Taktiği

İş ilanına başvuru yaptınız, mülakat yaklaşıyor... Peki mülakatta daha öz güvenli ve rahat görünmek için neler yapmalıyız? Beden dili hileleri imdadınıza yetişecek... Daha öz güvenli görünmenizi sağlayacak beden dili mesajlarını hep birlikte inceleyelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Olabildiğince göz teması kurmaya çalışın.

1. Olabildiğince göz teması kurmaya çalışın.

Beden dili uzmanı yazar Michael Ellsberg'e göre, göz teması ikili konuşmalar ve mülakatlarda en önemli ve en güçlü detaylardan biri. Düzgün şekilde kurulup sürdürülen bir göz teması, kişinin dürüstlüğü, samimiyeti, gösterdiği ilgi ve niyetliliği konusunda birçok şeyi anlatmayı sağlayabilir. Aşırı göz kontağına girmemeye özen gösterdiğiniz sürece, bu sizin için güçlü bir silah olacaktır.

Aynı şekilde, konuşma sırasında göz teması kuran kişi, güven hissi yaratmada başarılı olarak değerlendirilir. Yere ya da başka bir noktaya bakarak tam tersi yapıldığında ise güvensizlik işareti olarak anlaşılabilir.

2. Hafifçe öne eğilebilirsiniz.

2. Hafifçe öne eğilebilirsiniz.

İkili konuşma sırasında, postürünüze dikkat etmek sizin yararınıza olacaktır. Özellikle oturur pozisyondayken öne eğilmeniz fark yaratmanız için önemli bir detay. Öne eğilmek, karşınızdaki insana anlattığı şeyle ilgilendiğinizi gösterir. Aynı zamanda, bu duruş karşınızdaki insanla aranızdaki duvarları hızlıca aşmanız ve öz güven mesajı yollamanıza destek olabilir. 

Arkaya yaslanarak konuşmak, ilgi ve öz güven eksikliği ile bağdaştırılabilir ve konuştuğunuz kişiyle aranıza mesafe sokabilir.

3. Başınızı öne eğmeyin. Hep dik tutmaya çalışın.

3. Başınızı öne eğmeyin. Hep dik tutmaya çalışın.

Genelde, kafası eğik yürüyen ve biriyle konuşurken kafasını öne eğen insanların içe kapanık kişilik özelliklerine sahiptir. Bu postür, öz güven ve öz saygı azlığı ile bağdaştırılır. Tam tersine, başı dik yürüyen ve konuşan insanlar daha öz güvenli ve gurulu insanlar olarak nitelendiriliyor.

Neticede, beden dilinde duruş kişinin dürüstlüğü ve açıklığı ile bağdaştırılıyor. Çünkü dik duran insanın beden dili, bilinçaltında korkusuz ve bir şey saklamayan bir insan olarak yer buluyor.

4. Dik ve açık bir duruş sergilemeyi alışkanlık edinin...

4. Dik ve açık bir duruş sergilemeyi alışkanlık edinin...

Önemli anlarda, özellikle toplantı ve iş görüşmesi gibi gerilebileceğiniz zamanlarda duruşunuza dikkat etmelisiniz. Eğer karşı tarafa öz güvenli bir imaj aşılamak istiyorsanız, hem rahat gözükmeli, hem de düz bir şekilde oturmalısınız. Omuzlarınızı geri atıp başınızı dikleştirerek bu görünümü yakalayabilirsiniz. Kambur, kapanık şekilde omuzlarınız önde ve kafanız aşağıda duruyorsanız, karşı tarafa öz güvensiz ve utangaç bir imaj çizebilirsiniz.

Aynı zamanda, açık bir postürden bahsediyorsak, bacaklarınızı hafif açık bırakmalısınız. Kollarınızı da biraz açık bırakarak, karşı tarafa açık ve dikkatli bir görünüş sunacaksınız.

5. Elleriniz görünür olsun.

5. Elleriniz görünür olsun.

Eğer birinin sizin öz güveninizi fark etmesini istiyorsanız, ellerinizi ceplerinizden uzak tutarak başlayabilirsiniz. Ayrıca bu yöntem, başkalarının size güvenmesinde de etkilidir. Elleri ceplerde tutmak, gerginlik, güvensizlik ve mesafe koymak olarak anlaşılabilir. Bu yüzden ellerinizi görünür bir yerde rahat bir pozisyonda tutmak sizin yararınıza olacaktır.

Bilinçli ya da bilinçsiz, eğer biri öz güvenli hissediyorsa, parmaklar arasındaki açıklık artar, parmak uçları birleşir ve başparmağını kaldırmaya meyilli olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ayaklarınızı konuştuğunuz kişiye çevirin.

6. Ayaklarınızı konuştuğunuz kişiye çevirin.

Küçük ve fark edilmeyecek bir detay gibi görünse de, biriyle konuşurken duruşunuz ve ayaklarınızın hizası oldukça önemli. Vücudunuzla yaptığınız her şeyin bir mesaj verdiğini unutmayın. Ayaklar da buna dahil.

İnsanların kalabalık içinde en çok uyumlandığı ve ilgilendiği kişiye ayaklarını çevirdiğine inanılıyor. Bu kişinin en yakın arkadaşı ya da lider olarak gördüğü kişi olabilir. Buna dayanarak, beden dili uzmanları mülakatlarda ayaklarınızı paralel şekilde karşınızdaki kişiye hizalamanız ve dik bir duruş kullanmanızı öneriyor. Bu şekilde daha öz güvenli görünebilirsiniz. Tam tersine, eğer ayaklarınız dışa bakıyorsa, bu gergin, rahatsız ve endişeli bir mesaj verecektir.

7. Hafifçe gülümseyebilirsiniz.

7. Hafifçe gülümseyebilirsiniz.

Nörobilimcilerin araştırmalarına göre, tebessüm ederken kaşlarını hafifçe kaldıran insanlar, karşıya güven ve samimiyet duygusunu daha kolay geçiriyorlar. Özellikle destek arıyorsanız, ya da diyalog kurmaya çalışıyorsanız arkadaş canlısı ve dinlemeye niyetli insanları ararsınız, rahatsız ve sinir bozucu görünenleri değil. Bu yüzden, minik jestler insanlarla sohbette oldukça etkilidir.

8. Rahat görünmeye ve yerinizi işgal etmeye çalışın.

8. Rahat görünmeye ve yerinizi işgal etmeye çalışın.

Eğer çok öz güvenli hissetmiyorsanız ve bazı konular için endişe duyuyorsanız, içe kapanık bir duruş sergilemeye daha meyilli olursunuz. Bunu yaparak, daha az korkutucu, ama aynı zamanda daha öz güvensiz görünebilirsiniz.

Eğer öz güvenli bir imaj vermek istiyorsanız, yerinizi işgal etmeyi ve rahat görünmeyi denemelisiniz. Bu hareket, konfor, öz güven ve rahatlık emaresi olarak gözlemlenir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın