Görüş Bildir
Haberler
Daha Huzurlu Bir Hayat İçin Uzak Durmamız Gereken 13 İnsan Tipi

etiket Daha Huzurlu Bir Hayat İçin Uzak Durmamız Gereken 13 İnsan Tipi

Hepimizin katlanamadığı bazı insanlar vardır. Bunlar kimi zaman sevdiğimiz bir arkadaşımız, birlikte çalışmak zorunda kaldığımız iş arkadaşımız hatta ailemizden biri bile olabilir. Bizler onları öyle kabul edip beraber yaşamaya  çalışırken hayat enerjimizden eksiliyor farkında değiliz. İşte tam da bu sebeple hayatınızdan şöyle tipleri çıkarmanız gerekiyor;

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İlgi manyakları

Her ortamda odak noktası ben olayım, herkes beni sevsin , tüm erkekler/kadınlar bana aşık olsun, başkalarından banane en önemlisi benim vs. Yazarken bile bana fenalık getiren bu tipler zaman zaman çok tehlikeli de olabiliyorlar. Sırf ilgi ondan kaymasın diye sizi sevgilinizden ayırabilir, arkadaşlarınızla hatta ailenizle bile aranızı bozmaya çalışabilir.

2. Kendi çıkarı ya da keyfi dışında hiç bir şey düşünmeyen, buram buram bencillik kokanlar.

İlk önce kendini hatta hep kendini düşünen, kimse için bir özveride veya fedakarlıkta bulunmayan bu tiplerin hak ettiği tek bir şey var o da; yalnızlık.

3. Kendi ile barışamadığı için çevresi ile de barışamayan; kompleksliler.

Kendileri ile sürekli kavga halinde olan bu insanlar içlerindeki huzursuzlukları etrafa da yayarak canımızdan bezdirirler. Bunların bir diğer versiyonları da sıradaki maddedeki gibidir.

4. Başkalarında daima kıskanacak bir şeyler bulup hayatı kendilerine zindan edenler.

Özellikle kendilerinde beğenmediklerine sahip insanlara karşı bitip tükenmez hastalıklı bir yaklaşımları vardır. Çaktırmadan sinsi sinsi sürekli sizinle bir yarış halindedir. Bir de bunu en yakın arkadaşlarına bile yapanlar vardır ki öyle arkadaş olmaz olsun.

5. Tembeller.

Bir yere gitmek istersiniz gitmez, bir plan yaparsınız uymaz, bir şey rica edersiniz yalvartır. Allah böyle insanlara muhtaç etmesin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Her ne koşulda olursa olsun daima üste çıkıp, kendini haklı görenler.

Bu tarz insanlarla değil tartışmaya, herhangi bir konu hakkında konuşmaya bile değmez. Kaçın.

7. Sürekli ondan ona laf taşıyan; dedikoducular.

Böylelerinin ne özel hayata ne de size saygısı vardır. Ya ama o benim yakın arkadaşım bana yapmaz demeyin. Başkalarının hayatını ağzına sakız eden bu karakter, sizin de hakkınızda elbette konuşuyordur.

8. Kendileri sanki çok mükemmelmiş gibi daima sizi birileri ile kıyaslayanlar.

Siz farketmeseniz bile psikolojinizi alt üst ederler. Bir de siz onları çok yakın görüp sevip, içinizi dökerken, onlar zayıf noktalarınızı size karşı kullanmaktan gram çekinmezler. Karaktersiz pislikler.

9. Sürekli bir şeylerden şikayet edenler.

İşte kendisininki yetmezmiş gibi sizin de pozitif enerjinizi alıp götüren tip. Bunlarla takılırken bir bakmışsınız sizin de hiç bir şeye hevesiniz kalmamış, hiç bir şeyden zevk alamaz hale gelmişsiniz.

10. Resmen birer ruh emici olan, her şeye bir 'ama'ları olan; bahaneciler.

Bunlar da şikayetçilerin bir üst versiyonudur. Hep bir şeylerden şikayet ederler ama asla değiştirecek bir şey yapmazlar, ya da daima başlarına gelenler için başkaları suçludur. Hayır laf anlatmaya da kalkışılmaz çünkü söyleyeceklerinize de bir bahaneleri vardır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Daima sizi eleştirip, bir şeyi yapıp yapamayacağınız hakkında yorumda bulunanlar.

Sanki üzerlerine vazifeymiş gibi sürekli sizin bir şeyi yapıp yapamayacağınızı söylerler. Bir de bunların öyle sinsileri vardır ki bunu böyle çaktırmadan sizin iyiliğinizi düşünüyormuş ayağına yata yata yaparlar.

12. Her konuda inatlaşan; ukalalar.

Hiçbir konuda güzel güzel konuşamazsınız zaten bir bakmışsınız siz susmuşsunuz, devamlı o konuşuyor. Çünkü onlar her şeyi bilir. Hele bir şey hakkında iddialaşmaya girmiyorum bile.

13. Ve katlanılması en zor tip ; hiç bir konu hakkında doğru düzgün bilgisi olmadığı halde, kendini uzman sananlar.

Toplumdaki en tehlikeli insanlardır. Özellikle de iş hayatında çekilecek tip değildirler. Her lafa söyleyecekleri bir şeyleri vardır, hiç bir iş yapmanıza izin vermez çünkü en iyi o biliyordur, bir olayı anlamadan amaçsızca körü körüne savunur, laftan anlamaz, işlerinize ket vurur, bir şeyi bilmediklerini asla kabul etmez, düşüncelerinize saygı duymaz... Eğer yan yana gelmek zorunda değilseniz böyleleri ile muhatap bile olmayın. Gazali boşuna şöyle dememiş; 'cahil ile uğraşmayın zira ben hiç yenemedim'.

Evet hayatınızdan böyle tiplerin hepsini çıkarmak o kadar kolay olmayabilir ama en azından böylelerinden olabildiğince uzaklaşmanın bile size nasıl da iyi geldiğini göreceksiniz. :)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
256
26
19
15
15
14
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın