Görüş Bildir
Haberler
Cumhuriyet Resepsiyonunda Antik Yunan Dönemi Kostümü Giydi: Türkiye'nin Uganda Büyükelçisi Geri Çağrıldı

etiket Cumhuriyet Resepsiyonunda Antik Yunan Dönemi Kostümü Giydi: Türkiye'nin Uganda Büyükelçisi Geri Çağrıldı

Yasin Arslan
03.11.2018 - 14:27 Son Güncelleme: 04.11.2018 - 12:13

Cumhuriyet'in 95. Kuruluş yıl dönümü 29 Ekim 2018 günü Türkiye, KKTC ve yurt dışındaki temsilciliklerde kutlandı. Afrika ülkesi Uganda'nın başkenti Kampala'da da Cumhuriyet'in 95. yaşı için bir resepsiyon düzenlendi. Resepsiyona antik Yunan kıyafetlerini çağrıştıran bir kıyafetle katılan Uganda Büyükelçisi Sedef Yavuzalp tepkilere neden oldu. 

Resepsiyon resimlerinin ortaya çıkmasının ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, giydiği kıyafet nedeniyle eleştirilerin odağında olan Büyükelçi Sedef Yavuzalp'in geri çağrıldığını açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Sözcü gazetesinden Veli Toprak'ın haberine göre, Afrika ülkesi Uganda'nın başkenti Kampala'daki Büyükelçiliğimizde Cumhuriyet'in 95. yılı onuruna bir resepsiyon düzenlendi. Uganda Kampala Büyükelçiliği'nde 5 yıldır görev yapan Büyükelçi Sedef Yavuzalp'in evsahibi olduğu resepsiyona Ugandalı bakan, bürokrat ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Resepsiyona Türk büyükelçi ve Büyükelçilik katibinin giydiği kıyafetler damga vurdu.

Resepsiyona Türk büyükelçi ve Büyükelçilik katibinin giydiği kıyafetler damga vurdu.

Büyükelçi Yavuzalp resepsiyonda antik Yunan kıyafetleri benzeri bir kıyafet tercih ederken, elçiliğin katibi de benzer bir kıyafet ile resepsiyona kayıldı. Büyükelçi ve katibin milli bayramda ev sahibi olarak verdikleri resepsiyonda Yunan kültürüne yönelik kıyafetleri tercih etmeleri eleştiri konusu oldu.

Büyükelçi geri çağrıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Resimlerin yayılması ve tepki toplamasının ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, konu hakkında soruşturma başlatıldığını ve Büyükelçinin geri çağrıldığını duyurdu.

Beş yıldır Uganda'da görev yapıyordu.

Beş yıldır Uganda'da görev yapıyordu.

52 yaşındaki Sedef Yavuzalp, 5 yıldır Türkiye’nin Uganda'nın başkenti Kampala'da görev yapıyordu. Ürdün Amman'da doğan Yavuzalp, T.E.D. Ankara Koleji ve Paris Amerikan Üniversitesi'ni yüksek şeref derecesi ile bitirdi.  Brüksel Hür Üniversitesi'nden de şeref derecesi aldı. Belçika, Kazakistan ve Danimarka'daki Türkiye Büyükelçiliklerinde katip, başkonsolos ve müsteşar olarak görev yaptı. 15 Kasım 2013'de Uganda Kampala Büyükelçiliği'ne atandı. Dışişleri Bakanlığı'nda da Afrika Genel Müdürlüğü görevinde bulundu. Ressam da olan Yavuzalp, mozaik resim tekniğini kullanarak yaptığı eserlerle sergiler de açtı.

Olay sosyal medyanın da gündeminde...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
376
166
155
43
18
9
4
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mete Öztürk

devlet itibarı nedir nasıl yerle bir edilir adlı çalışma.

ufukdiyoki

"Ne yapsam da geri çağrılıp pasif göreve verilsem?"

Pasif Kullanıcı

bence ugandada ki işi de gayet pasifmiş kaç türk var orda gldkfkfkfk

dusunen_odun

Helen tanrıça değil lan Truva prensesi, muhtemelen Anadolunun batıya karşı ilk savunması olan Truva savaşına gönderme yapmak istediler ama bi açıklama yapsay... Devamını Gör