Görüş Bildir
Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Terbiyesiz' Dediği Gençler Konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Terbiyesiz' Dediği Gençler Konuştu

adem kara
03.11.2014 - 16:43

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün 'kapalı alanda sigara içiyorlar' diyerek tepki gösterdiği, 'terbiyesizler' dediği sırada Esenler'deki kafede bulunan gençler konuştu. CHP Gençlik Kollarından oldukları ortaya çıkan iki genç, Cumhurbaşkanı'nın kendilerine yönelik sigara çıkışını 'gündem değiştirme çabası' olarak değerlendirdiler.

Hürriyet ’ten Zeynep Gürcanlı’ya konuşan Esenler CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ozan Işıklı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik bir saygısızlıkları olmadığını belirterek olay anını şöyle anlattı:

“Esenlerde yürüyüş yolu var. Bir oranın üzerindeki bir kafede arkadaşlarla oturuyorduk. Cumhurbaşkanı geçiyor denilince ben fotoğraf çekmek için ayağa kalktım. O esnada birçok kişi dışarıda kendisine el sallıyor o da karşılık veriyordu.

“FOTOĞRAF ÇEKİYORDUK. HATTA ARKADAŞIM SAYGISIZLIK OLMASIN DİYE SİGARAYI ARKASINA SAKLADI”

Biz ise el sallamayıp fotoğraf çektik. Fotoğraf çekerken de kendisinin el sallamasına karşılık vermedik. El sallaması havada kaldı bir bakıma. Bu esnada sigara içen bir genç fotoğraf çekerken, yine sigara içen İlçe Yönetim Kurulu üyelerimizden Didem Cendere arkadaşımız ise hatta sigarasını eliyle arkasına doğru götürerek sakladı. Yalnız sigara içmeye devam eden başka bir genç vardı. O hem fotoğraf çekiyordu ama sigarasını içmeye devam ediyordu. Sanıyorum asıl tepkisi bu arkadaşaydı.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasına karşılık kendisi ile hiçbir diyaloga girmediklerini ve saygısızlık yapmadıklarını da ifade eden Işık Erdoğan’ın tepkisini şöyle yorumladı:

ERMENEK’İ DEĞİŞTİRME ÇABASI

“Doğrusu Sayın Cumhurbaşkanın iki alanı sürgülü camlarla açılan açık bir yerde içilen sigaraya karşı hassasiyetini yaşamın diğer alanlarında da göstermesini beklerdik. Hatta sigara içmeyi biz de sağlık açısından zararlı görüyoruz, buna dönük bir zabıta muamelesi de belki anlaşılabilir. Ancak biz Sayın Cumhurbaşkanın asıl başta Ermenek, Yalvaç ve bugünkü mülteci kazasını gündeminde tutmasını isteriz. Ama bunun yerine sigara hassasiyetini manşetlere taşımasını bir gündem değiştirme çabası olarak görüyoruz ve doğru bulmuyoruz.”

CAN ACITAN BİR ÇELİŞKİ

Yine Erdoğan’ın tepki gösterdiği sırada kafede bulunan Esenler İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Didem Cendere da, “Ülkemizde sürekli ölümlerin yaşandığı ve oğlu madende sular içinde kalan bir annenin, ‘oğlum yüzme bilmiyordu’ diye feryat ettiği bir ortamda açık mekan bir kafede sigara içen insanların bu kadar gündem yaratması şahsen beni çok üzen ve can acıtan bir çelişkidir” değerlendirmesini yaptı.

CHP GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI: “ZABITA YETMEZ, POLİS ÇAĞIRMASINI BEKLERDİK”

Erdoğan’ın hayatın her alınana müdahale etmeyi bir alışkanlık haline getirdiğini savunan Gençlik Kolları Başkanı İrfan İnanç Yıldız, “Hayatın her alanına müdahale etmekten artık vazgeçsin. CHP’nin gençleriyle uğraşmaktan da vazgeçsin. Sigara konusunda gösterdiği hassasiyeti Milli Eğitimin keşmekeş olmuş sisteminin düzeltilmesi konusunda da göstermesini bekleriz. Keşke sigaraya karşı gösterdiği hassasiyeti ülkeyi soyan hırsızlara karşı da gösterebilse. Doğrusu bu çerçevede biz kendisinden zabıta ile yetinmeyip, asıl görevi hırsızlarla mücadele etmek olan polisi çağırmasını beklerdik. Sayın Cumhurbaşkanı ne yaparsa yapsın CHP gençliği toplumsal muhalefetin olduğu her barikatta var olmaya devam edecektir” diye konuştu.

Kaynak: Hürriyet

Kaynak: http://www.sondakika.com/haber/haber-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0