Görüş Bildir
Haberler
Coşkun Aral Kimdir? Usta Gazeteci Coşkun Aral Kaç Yaşında, Nereli? Yaptığı İşler Neler?

Coşkun Aral Kimdir? Usta Gazeteci Coşkun Aral Kaç Yaşında, Nereli? Yaptığı İşler Neler?

Vaveyla
30.05.2022 - 14:31

Ünlü gazeteci Coşkun Aral bugüne kadar birçok belgesel yapımında bulunmuş ve savaş alanlarına giderek savaş muhabirliği yapmıştır. Dünya'nın birçok noktasına giderek görüntüler elde eden Coşkun Aral gazetecilik yaşamına özellikle tv programları ve sosyal medya mecralarında devam ediyor. Bugüne kadar yaptığı işlerle ödüllere layık görülen Coşkun Aral kimdir? Kaç yaşında, nereli? Detaylar içeriğimizde.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Coşkun Aral Kimdir?

Coşkun Aral kimdir

Coşkun Aral lise eğitimini tamamladıktan hemen sonra hayalini kurduğu gazetecilik kariyerine başlamıştır.

Foto muhabir olarak başladığı meslek hayatının ilk zamanlarını Günaydın ve Gün gazetelerinde geçirmiştir.

Kariyeri boyunca önemli olayaların peşinden giden Coşkun Aral oralarda bulunarak çektiği fotoğraflar dünya tarafından paylaşılmaya başlanmıştır.

Kanlı 1 Mayıs olaylarında çektiği fotoğraflar Times ve Newsweek tarafından dergilerinde yayımlanarak bir ilki başarmıştır.

Coşkun Aral 2018 yılından bu yana kendi hayatını, gazetecilik deneyimlerini ve yaşadığı olayları anlattığı Youtube kanalından yayın yapmaktadır.

Bunun dışında Coşkun Aral Habitat TV'nin de kurucusudur.

Coşkun Aral'ın Yaşı ve Memleketi

Coşkun Aral muhabir

Coşkun Aral 1 Mayıs 1956 tarihinde Siirt'te dünyaya gelmiştir.

Başarılı gazeteci Coşkun Aral bugün 66 yaşındadır.

Çocukluk yıllarını Siirt'te geçirdikten sonra okul çağına geldiğinde İstanbul'a gitmiş ve eğitim hayatını orada tamamlamıştır.

Coşkun Aral'ın Yaptığı İşler

Coşkun Aral fotoğraf

Coşkun Aral 1980 yılına kadar yerel ve uluslararsı gazetelerde foto muhabirliği yaptıktan sonra 80'li yıllarla birlikte savaş muhabirliği yapmaya başlamıştır.

Bu geçiş, 1980 yılında kaçırılan Türk Hava Yolları uçağının korsanlarıyla mülakat gerçekleştirmiş ve bunu yayınlamıştır. Bu mülakatla birlikte uluslararası boyutta birçok ödüle değer görülmüştür.

LübnanİranIrakAfganistan, Kuzey İrlanda, Çad, Uzak Doğu ve daha birçok bölgede gerçekleşen savaşlarda bulunarak yaşananları belgelemeye başlamıştır.

Yerel gazeteler dışında yabancı gazateler için de çalışan Coşkun Aral bugüne kadar birçok belgesel yapmış ve halen yapmaktadır. Belgeseller dışında belgesel konulu kitapları da vardır.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın