Görüş Bildir
Haberler
Çocuklarda Orta Kulak İltihabı Belirtileri ve Tedavisi…

Çocuklarda Orta Kulak İltihabı Belirtileri ve Tedavisi…

Şebnem Sucu
31.12.2021 - 11:00

Çocuklarda orta kulak iltihabı genellikle kış aylarında çocukların kabusu oluyor. Çocuklarda orta kulak iltihabı östaki borusunun takınması sonucu meydana gelir ve yetişkinlere göre oldukça ağrılı geçen bir süreci kapsar. Orta kulak iltihabının bazı belirtileri arasında duyma sorunları, kulak ağrısı, kulakta meydana gelen akıntılar yer alır. Sürekli nüks etmesine rağmen tedavi edilmediğinde kulak enfeksiyonları kalıcı sorunlara neden olabilir. Haberimizin içeriğinden çocuklarda orta kulak iltihabı belirtileri ve tedavisi hakkında tüm detaylara ulaşabilirsiniz…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Orta kulak iltihabı çocukların sık sık yakındığı sorunların başında gelmektedir. Orta kulak iltihabına bakteri ve virüsler neden olurlar. Orta kulak, boğaza östaki borusu olarak tanımlanan bir kanalla bağlanır. Özellikle çocuklarda östaki tüpünün daha kısa, yatay ve geniş olması sonucu ortaya çıkan orta kulak iltihabı, bazen geniz eti şişmesine bağlı gelişebilir. Mevsim geçişleri ve kış aylarında üst solunum yolu enfeksiyonu geçiren çocuklarda da orta kulak iltihabına sık rastlanmaktadır. İşte çocuklarda orta kulak iltihabı belirtileri ve tedavisi…

Orta Kulak İltihabı Nedir?

Orta Kulak İltihabı Nedir?

Tıpta karşılığı otitis media olarak karşımıza çıkan orta kulak iltihabı, kulak zarının arka kısmında şişme, sıvı birikimi, ağrı ve kızarıklığa neden olan bir çeşit enfeksiyondur. Çocuklarda belirtileri daha ağır seyretmektedir. Bazen kulak zarı delinmesi veya işitme kayıpları gibi ciddi komplikasyonlar ortaya çıkabilir.

Çocuklarda Orta Kulak İltihabı Belirtileri

Çocuklarda Orta Kulak İltihabı Belirtileri

Bebek ve çocuklarda orta kulak iltihabı spesifik değildir. Semptomların birçoğuna viral solunum yolu enfeksiyonları sebep olur. Belirtiler şu şekildedir:

- Kulak ağrısı

- Uyumada güçlük 

- Huzursuzluk

- İştahsızlık

- Kulağı çekiştirme

- Ağlama

- Öksürük

- Halsizlik

- Kusma

- Burun akıntısı

- Denge kaybı

- Baş dönmesi

Çocuklara Orta Kulak İltihabı Tedavisi

Çocuklara Orta Kulak İltihabı Tedavisi

Kulak enfeksiyonlarının tedavisi şunları kapsayabilir;

- Antibiyotikler ve spreyler

- Ateş düşürücü ve ağrı kesiciler

- Gözlem süreci

Tedavi; çocukların daha önce enfeksiyon geçirip geçirmediği, yaşı, hastalığın şiddeti ve duruma neden olan sorunlara yönelik planlanır.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın