Görüş Bildir
Haberler
Çocuğunu Oyuncaklarını Paylaşma Konusunda Zorlamadığını Nedenleriyle Açıklayan Anne

etiket Çocuğunu Oyuncaklarını Paylaşma Konusunda Zorlamadığını Nedenleriyle Açıklayan Anne

Rinascita
30.04.2017 - 10:28

Facebook'ta herkese açık bir gönderide bir anne çocuğunu oyuncağını başka çocuklarla paylaşması için zorlamamasının ardındaki sebepleri açıkladı. Alanya Kolberg, oğlu Carlson ile beraber parka gittiğinde, oğluna en az altı çocuğun yaklaştığını gördü. Haberin detaylarını sizler için Metro'dan derledik.

Kaynak: http://metro.co.uk/2017/04/25/mum-exp...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Carlson parka giderken yanına oyuncak kamyon ve Minecraft figürü almıştı. Çocuklar da bu oyuncaklarla oynamak istediler.

Carlson parka giderken yanına oyuncak kamyon ve Minecraft figürü almıştı. Çocuklar da bu oyuncaklarla oynamak istediler.

Alanya'ya göre Carlson açık bir şekilde baskı altında hissediyordu ve çocuklar ulaşmaya çalıştıkları için bütün oyuncaklarını göğsüne sıkı sıkı bastırıyordu. Büyük bir umutsuzluk içerisinde Carlson annesine bir bakış attı. Ama diğer çocukların ailelerinin de Carlson'ın oyuncaklarını paylaşmasını talep edebileceğini düşününce çocuğunun bunu yapması gerektiğine inanmadı. 'Onlara hayır diyebilirsin, Carlson. Yalnızca hayır de. Başka bir şey söylemek zorunda değilsin.' dedi Alanya minik oğluna. 

Carlson çocuklara 'hayır' der demez, bütün çocuklar Alanya'ya doğru koştular ve ona olan biteni anlatmaya başladılar. Yine Alanya oyuncakların Carlson'a ait olduğunu ve onlarla yapmak istediğinin de yine Carlson'a bağlı olduğunu söyledi. Çocuklara 'Oyuncaklarını sizinle paylaşmak zorunda değil. Hayır dedi. Eğer isterse paylaşacaktır.' dedi. Bu sözler Alanya'nın ağzından çıkar çıkmaz, diğer ailelerin yargılayıcı bakışlarını üzerinde hissetmeye başladı. Alanya bu durumu sineye çekmeyecekti ve Facebook'ta yayınladığı gönderisinde oğlunun oyuncaklarını paylaşmama huyuyla neden bir sorunu olmadığını açıkladı.

"Yetişkin olarak ben parka sandviç yerken girdiğimde, yabancılar gelip benden yemeğimi paylaşmamı isteselerdi bunu yapmam gerekir miydi?"

"Yetişkin olarak ben parka sandviç yerken girdiğimde, yabancılar gelip benden yemeğimi paylaşmamı isteselerdi bunu yapmam gerekir miydi?"

'Hayır! Veya iyi görünümlü bir yabancı sandvicimi almak konusunda ısrarcı davransaydı, sinirlenseydi? Yine hayır. Gerçekten üzgünüm, oğlumun ve benim kaba insanlar olduğumuzu düşünerek bana o çirkin bakışları yönlendirdiniz. 3 oyuncağını tanımadığı altı kişiye vermeyi reddeden çocuğa karşın kendilerine ait olmayan bir şeyi ısrarla talep eden çocuklar; hem de sahibinin bu durumdan rahatsız olduğu ortadayken. Burada yetişkinler olarak biz çocuklarımıza nasıl davranmaları gerektiğini öğretmeliyiz. Çocukken bir şeyleri paylaşmayı öğrenememiş yetişkinler de tanıyor olmama rağmen, insanlara nasıl hayır diyeceğini bilmeyen veya sınırlar koyamayan veya kendine önem vermeyen insanlar da tanıdım. Bunlardan biri de benim. Her halükarda Carlson oyuncaklarını yalnızca parkta buluşmaya geldiğimiz arkadaşımın küçük kızı için getirmişti. Saldırgan çocuklarla paylaşmak istememişti, çünkü arkadaşımın kızına onlarla sürpriz yapmak istiyordu ve heyecanlıydı bu konuda.'

Alanya aynı şekilde diğer ailelerin de çocukların bu konuda zorlanmamaları gerektiğinin öğretilmesinin önemli olduğunu düşünüyor.

'Sırf birileri öyle istedi diye istedikleri şeyi verebileceğimiz bir dünyada yaşamıyoruz. ' Kim ne derse desin Alanya çocuğuna böyle davranması gerektiğini anlatacak. Alanya'nın gönderisi Facebook'ta 236.000 beğeni aldı. Elbette duruma birçok yorum yapan da vardı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
507
54
43
8
5
5
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mavi Kedi

Bence haklı, ben çocukluğumdan az çok hatırlıyordum. Paylaşmak zorunda olduğu için paylaşır, hiç ''Hayır'' kelimesini öğrenemdim. Küçükken nice sevdiğim oyun... Devamını Gör

observer

Çocuğa paylaşmanın güzel bir şey olduğunu öğretmek lazım, kendisi istemeli, çocuktan bunu zorla istemek paylaşmayı sevmesini sağlamaz hatta antipati de geliş... Devamını Gör

Su Yılmaz

Kadın çok çok haklı