Görüş Bildir
Haberler
Çocuğuna Hangi İsmi Koymalısın?

etiket Çocuğuna Hangi İsmi Koymalısın?

Osman Avcı
13.08.2014 - 13:18 Son Güncelleme: 13.08.2014 - 16:32

Saatli maarif takviminin isim önerilerine kalmak istemiyorsan, bu testi çözmelisin!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Öncelikle, çocuğunun kız mı olmasını istersin, erkek mi?

2. Bebeğin büyüyünce onun hangi özelliğe sahip olmasını istersin?

3. Peki ya, rol modeli olarak ona hangi büyük insanı göstereceksin?

4. Ona ne tarz bir isim koymayı düşünüyorsun?

5. Ehh, hadi o zaman bir bebek seç!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sence güzel bir bebeğin olacak mı?

7. Son soru: Bir ebeveynin çocuğuna vermesi gereken en değerli şey nedir?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

"Fatih" çıktı!

"Fatih" çıktı!

Osmanlı torunu olduğun için, geleneklerine ve de atalarına bağlı olduğun için pek tabii ki FATİH çıktı! Başka bir isim abes olurdu zaten! Fazla söze ne hacet!

"Mustafa Kemal" çıktı pek tabii ki!

"Mustafa Kemal" çıktı pek tabii ki!

Dünyanın en anlamlı ismi, senin için Mustafa Kemal! Oğlun Atamızın oturuşunun, kalkışının, karizmasının 10'da 1'ine sahip olsun, daha başka ne istersin. Zaten senin gibi ilkelere bağlı birisinden başka bir isim beklenemezdi!

"Kaan" çıktı!

"Kaan" çıktı!

Oğluna en çağdaş ve trend isimlerden birisi yakışırdı zaten. Kaan'ın söylenişi de güzel, böyle insanın ağzını dolduruyor. Bu dolu dolu söylenişin, güçlü bir karakteri işaret ettiğini de söylemek gerek. Karakterli olsun da, ne olursa olsun diyen birisin sen zaten.

"Tuğberk" çıktı!

"Tuğberk" çıktı!

Sen sıradışı bir insansın. Absürtlüğü de hayat felsefesi haline getirmişsin. Hal böyleyken, alışılagelmiş bir isim zaten sana yakışmazdı, bay/bayan hipster :)

"Osman" çıktı!

"Osman" çıktı!

Yaptığımız uzun araştırmalar sonucu, dünyanın en kalender, en mütevazi, en 'bizden' insanlarının isminin Osman olduğuna karar verdik. Fazla kastırmaya gerek yok, Osman mis gibi isim. Dünyanın en süper gücünü de elinde bulunduruyorlar: Düz adamlık :)

"Mert" çıktı!

"Mert" çıktı!

Sen dürüstlüğe, sadakate, dosdoğru olmaya çalışan bir insansın. Haramzadeler zaten oldum olası mideni bulandırırdı. Eh haliyle oğluna da böyle net bir isim koyman pek bi' mantıklı. Bu ismi koy ki, demir gibi, çelik gibi eğilmeyen, haksızlığın karşısında adaletin yılmaz bir savunucusu olarak dünyaya salınsın.

"Deniz" çıktı!

"Deniz" çıktı!

Sen anlamlı isimlere değer birisin, çünkü sana göre bu dünyadaki en saçma şeyin bile altın bir anlam yatar. Deniz; temizliği, büyüklüğü ve özgürlüğü temsil eder. Bir de Deniz Abi'yi :( Keşke onun gibi bir insan olsa, tek ömrü benzemesin.

"Ekin" çıktı!

"Ekin" çıktı!

Sen zekaya, bilgiye ve entelektüelliğe değer veren birisin. Çocuğunun da çok zeki ve kültürlü olmasını istiyorsun. İşte bu yüzden Ekin en ideal isim. Yalnız dikkat et, çok fena bir 'nerd' olabilir :)

"Çağrı" çıktı!

"Çağrı" çıktı!

Sen arkadaş canlısı birisin. Kalabalık bir arkadaş grubuna sahipsin ve bu ortamın en aranılan kişisisin. Çağrı ise tam buna uygun bir isim. Tınısından mı, anlamından mıdır bilinmez, tam bir 'dost' ismi. Böyle bir çocuğa, böyle bir isim istemez misin?

"Rabia" çıktı!

"Rabia" çıktı!

Sen kendini öte dünyalarda tanımlayan, kendini orada bulan birisin. Bu dünya senin için geçici ve asıl vatan 'orası'. Bu dünyayı da emrolduğu gibi dosdoğru geçirmek gerektiğine inanıyorsun. Durum bu olunca, kızına en uygun isim: Rabia. Çünkü o, en kutsal kadınlardan birinin ismi.

"Türkan" çıktı!

"Türkan" çıktı!

Sen kafası açık, ilerlemeci, idealist ve kemalist birisin. Çocuğuna da, kendini bu ilerlemeye adayan, hatta bunun için ölen birisinin adını koymak istemen çok mantıklı: Türkan Saylan. Umarız kızın da o yoldan gider. Çünkü en güzel yol, Atatürk'ün yolu!

"Duru" çıktı!

"Duru" çıktı!

Öncelikle bu dünya cidden bozuk bir yer, çivisi de çoktan çıkmış. İhanetler, yalanlar, hırslar, cinayetler, savaşlar hüküm sürüyor. Bu ahvalde, en erdemli şeyse temiz kalmak, DupDURU kalmak. Çocuğuna koyacağın hangi başka isim, bundan daha anlamlı olabilir ki?

"Mira" çıktı!

"Mira" çıktı!

Senin şu hayatta en sevmediğin şey, monotonluk. Sıradan olmaksa en büyük korkun. Mira ismiyse işte tam bu sıradanlığın karşısında. Birçok dilde birçok anlamı olmasıysa, bu sıradanlığa tam bir tokat niteliğinde. Söylenişi de güzel: Mira!

"Zeynep" çıktı!

"Zeynep" çıktı!

Zeynep'lerin en evrensel özelliği: Acayip bir güzellikleri olmasıdır. Evet nazlılardır ve evet az birazcık da kaprislilerdir, size çok çektirebilir yani :) Fakat böyle güzel bir kız için, az biraz uğraşmaya değmez mi? Zaten Zeynep denilen bu ömür törpüleri, bu hareketleri nev-i şahsına münhasır oldukları için yapıyorlar. Ayrıca şarkıları da hazır: 'Zeynep bu güzellik, var mı soyunda?'

"Başak" çıktı!

"Başak" çıktı!

Başak isminde, anlamından olsa gerek, buram buram sadakat kokuyor. Başak'lar toprağa bağlıdır, anaçtır, ihanet etmez. Çünkü toprak ihanet etmez. Bir de uzun gözlemlerimizin sonucunda 'Başak'ların hiç büyümediğine, hep saf kaldıklarına karar verdik. Şimdi siz söyleyin, Başak'tan daha temiz bir isim var mı?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
960
902
591
341
212
184
111