Görüş Bildir
Haberler
Çocuğa Cinsel İstismar Davasında Verilen Karara Tepki: 'Sanıkları Azmettirici Nitelikte'

Çocuğa Cinsel İstismar Davasında Verilen Karara Tepki: 'Sanıkları Azmettirici Nitelikte'

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, lise öğrencisi D.E. (17) adlı kız çocuğuna yaklaşık 6 yıl cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan amcasının oğlu S.E. (25), 'nitelikli cinsel istismar suçu'ndan 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Bir üye hakim cezayı az bularak karara şerh düştü. Mağdur kızın avukatı Harika Günay Karataş da verilen cezanın az olduğunu kaydedip, karara itiraz edeceklerini söyledi ve ekledi: 'Bu kararlar sanıkları azmettirici niteliktedir.'

Yüksekova'da yaşayan 11'inci sınıf öğrencisi D.E., geçen mayıs ayında, okullarında verilen 'cinsel istismar' konulu seminere katıldı. D.E., seminer sonrası öğretmeninin yanına gidip, 5- 6 yaşlarındayken amcasının oğlu İ.E.'nin kendisine cinsel istismarda bulunduğunu söyledi. D.E., bu olaydan 2- 3 ay sonra da diğer amcasının oğlu S.E. tarafından cinsel istismara uğradığını, bunun 6 yıl sürdüğünü anlattı. Bunun üzerine savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.  

Soruşturma sırasında, şüphelilerden İ.E.'nin 2017'de yaşamını yitirdiği belirlendi. Diğer şüpheli S.E. gözaltına alınıp, işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Üçüncü duruşmada tahliye edildi

Üçüncü duruşmada tahliye edildi

S.E. hakkında Yüksekova Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'zincirleme şekilde çocuğun nitelikli cinsel istismarı' ile 'zincirleme şekilde cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından dava açıldı. Davanın üçüncü duruşmasında sanık S.E., üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek, tahliye talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, S.E.'nin tutuksuz yargılanmasına karar verip, sanığı tahliye etti.

Sanık duruşmaya katılmadı

Sanık duruşmaya katılmadı

DHA'nın aktardığına göre, Yüksekova Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün davanın altıncı duruşması görüldü. Karar duruşmasına sanık S.E. katılmazken, olayın mağduru D.E.'nin ailesi ve avukatı mahkemede hazır bulundu. Sanık S.E.'nin avukatı Engin Çallı ise SEGBİS ile duruşmaya katıldı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın da müdahil olduğu duruşma yaklaşık yarım saat sürdü. Savcılık mütalaasında sanığın 'nitelikli cinsel istismar' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçlarından cezalandırılmasını talep etti.

Bir hakim karara şerh koydu

Bir hakim karara şerh koydu

Mahkeme heyeti yargılama sonucu, 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçundan S.E.'nin beraatine karar verirken, 'nitelikli cinsel istismar' suçundan ise 8 yıl 4 ay hapsine hükmetti. Bir üye hakim ise sanığın daha fazla ceza alması gerektiğini belirterek, verilen karara şerh koydu. Karar oy çokluğuyla alındı.

"Bu karar bütün çocukları ilgilendiriyor"

"Bu karar bütün çocukları ilgilendiriyor"

Mağdur D.E.'nin avukatı Harika Günay Karataş ise karar duruşmasında mahkeme heyetinin ağırlaştırıcı nedenleri uygulamayıp, takdiri indirim sebeplerini uyguladığını söyledi. Avukat Karataş, verilen cezanın az olduğunu ve karar itiraz edeceklerini belirterek, 'Bu karar sadece müvekkilimi değil bütün çocukları ilgilendiren bir karardır. Her ay Adli Tıp Kurumuna 450 istismar vakasının geldiğini düşünürsek, bu kararlar sanıkları azmettirici niteliktedir' diye konuştu.

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Esthetician

Dün iki genci öpüştüren çocuga 17 yıl ceza olması gerektigi gibi demişti çogu kişi. Hadi bundada çocugun yaşını 2 ile çarpsınlar ? Eder 34... Üstüne bide 6 y... Devamını Gör

yakuza48

Bu işte bir iş var ama nerde yasada mı yoksa başka bi şey mi bilemedim?

UglyHotDude

Aman neyse ki kamera karşısında iki çocuğu öpüştürmemiş. Arada olur öyle.

efsane romeo

O daha fazla ceza almıştı saçmalığa bak sen.

SERAP ALGAN

doğuda böyle ahlaksızlar çok oluyor sonra batı ahlaksız oluyor ne garip, bu erkekelr neden böyle şerefsiz