Görüş Bildir
Haberler
Çizgi Romanlarda Batman İsmini Kullanmış ve Ona Benzetilmiş 30 Alternatif Karakter

etiket Çizgi Romanlarda Batman İsmini Kullanmış ve Ona Benzetilmiş 30 Alternatif Karakter

Farklı Batman'ler denince aklınıza Ben Affleck, Christian Bale, Michael Keaton hatta yaşınıza göre Adam West bile gelebilir. Bu listede aktörler yerine çizgi romanlarda Batman ismini kullanmış veya Batman'e benzetilmeye çalışılmış karakterlerden bahsedeceğiz. Önemli gördüğünüz eksikleri yorumla belirtirseniz bonus olarak eklemeye çalışırız. 

Daha fazla bilgi ve haber için Facebook sayfamıza ve YouTube kanalımıza bekleriz.

Kaynak: https://www.facebook.com/JLTurkiye/
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bruce Wayne - Batman

1. Bruce Wayne - Batman

Batman denince akla gelen asıl Batman. Hikayesinden bahsetmeye gerek yok, ama sadece şunu belirteyim: Kendisi Bruce Wayne'i bir maske olarak görür, asıl kimliği Batman'dir.

2. Knightfall Batman (Azrael)

2. Knightfall Batman (Azrael)

Azrael aslında gizli bir örgütten gelen Batman'in yan karakteri. (Gotham izleyenler bilir.) Batman Knightfall hikayesinde Bane tarafından yatalak bırakılınca, bu Azrael isimli arkadaştan (gerçek ismi Jean Paul Valley) bir süre kendi yerine geçmesini istiyor. Sonradan şiddetin ayarını kaçırıp zıvanadan çıkıyor ve orijinal Batman tarafından bu görevden geri alınıyor.

3. Jim Gordon

3. Jim Gordon

Çizgi romanlarda nispeten yeni olan bir olay. Batman hafızasını kaybedip

işi bırakınca yerini bir süreliğine robotik bir suitle polis şefi Jim Gordon alıyor.

4. Dick Grayson

4. Dick Grayson

Orijinal Robin ve asi genç Nightwing olarak da bilinen Dick, Batman'in uzun süre kayıp olduğu veya ölü sanıldığı birkaç durumda (özellikle Battle for Cowl hikayesinde) kıyafeti giymek zorunda kalıyor. Zorunda kalıyor dedim, çünkü Batman'in gölgesinden kurtulmak için Robin'liği bırakmışken Batman'in kendisi olmak Dick için pek de süper bir durum değil.

5. Jason Todd

5. Jason Todd

2. Robin olan Jason da Battle for Cowl adlı hikayede kendince Batman oluyor. Gerçi Punisher oluyor desek daha doğru olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Harvey Dent - Two Face

6. Harvey Dent - Two Face

Yine aynı hikayede Two-Face de kendisini Batman ilan edenlerden. Kara Murat olayına dönmüş iyice yani.

7. Damian Wayne

7. Damian Wayne

Batman'in öz oğlu Damian, olası geleceklerden birini konu alan bir hikayede Batman olarak görünüyor.

8. Batman Beyond - Terry McGinnis

8. Batman Beyond - Terry McGinnis

Batman Beyond olarak bilinen bu versiyon, Bruce Wayne yaşlanınca kendi yerini alması için eğittiği Terry McGinnis'tir. Futuristik bir havası olan bu Batman kendi çizgi dizisiyle ünlü olmuştur.

9. Mağara adamı Batman

9. Mağara adamı Batman

Bu ve bundan sonraki birkaç madde aynı hikayeye ait. 

Batman bir şekilde geçmişe gönderilir ve kendi zamanına gitmesi için tarih boyunca birkaç dönemden geçmesi gerekir. Bunlardan ilki insanlığın ilk dönemleri...

10. Kaptan Batman

10. Kaptan Batman

'Tarihte Batman' serisinden bir karakter, korsan Batman, nam-ı diğer Kaptan Leatherwing.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kovboy Batman

11. Kovboy Batman

Pek söze gerek yok. Reis ne giyse yakışıyor.

12. Şövalye Batman

12. Şövalye Batman

Batman, Dark Knight ismini hakkını tam olarak veriyor bu hikayede. Alternatif bir zaman çizgisinde geçen bu çizgi romanda Batman yuvarlak masa şövalyelerinden biri.

13. Owlman

13. Owlman

Yarasadan ziyade baykuşu örnek alan bu şahsiyet, tüm iyilerin kötü olduğu Earth-3 isimli paralel evrendeki Batman kopyası.

14. Batwoman

14. Batwoman

Normal DC evreninde zaten Batwoman isimli bir karakter var, ama ondan bahsetmiyoruz. Earth-11 isimli bu paralel evrende karakterlerin cinsiyetleri tersine dönmüş. Fena da olmamış.

15. Nazi Batman

15. Nazi Batman

Bu absürt paralel evrende de gördüğünüz gibi Batman açık bir şekilde Nazi. Bunu göstermek için sembolü değiştirmeleri iyi olmuş, çünkü Hitler bıyığı Batman'e pek gitmezdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Steampunk Batman

16. Steampunk Batman

19. yüzyıl İngiltere'sinde geçen Gotham by Gaslight adlı hikayede Batman, seri katil Karındeşen Jack'in peşine düşüyor. Batman v Superman filminde kabus sahnelerinde kullanılan Batman kıyafetinin esin kaynağı da bu görünüm.

17. Rus Batman

17. Rus Batman

Red Son hikayesinde komünist lider Superman'in karşısına anarşist Batmankoff çıkıyor.

18. Yeşil Fener Batman

18. Yeşil Fener Batman

Bu evrende de dünyanın irade temsilcisi Hal Jordan yerine Bruce Wayne, yani Batman oluyor. Ayrıca sarı, beyaz ve siyah yüzükleri de takmıştır.

19. Zurr-en-Arrh Batman'i

19. Zurr-en-Arrh Batman'i

Eski çizgi romanlarda Batman'in garip bir gezegendeki süper güçlü versiyonu olan Zurr-en-Arrh Batman'i, modern bir hikayede daha farklı ve orijinal bir şekilde kullanıldı. Batman her şeye hazırlıklı diyoruz, mesela hipnotik hafıza silinmesine de hazırlıklı mı? Tahmin ettiğiniz gibi evet, kendine bu tarz bir durum için yedek anahtarlık gibi bilinçaltında yedek bir benlik hazırlıyor, bunun ismi de Zurr-en-Arrh Batman'i. Kendi deyişiyle, denklemden Bruce Wayne'i çıkarınca geriye bu Batman kalıyor.

20. Batzarro

20. Batzarro

Superman'in ilginç klonu Bizarro'yu bilenler vardır. Aynı şekilde Batman'in de bir klonu var. Batzarro, kendini 'dünyanın en kötü dedektifi' olarak tanıtıyor ve elinden silah düşmüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Vampir Batman

21. Vampir Batman

Red Rain adlı hikayede Dracula tarafından ısırılan Batman (daha doğrusu Bat-Man) gördüğünüz gibi vampire dönüşüyor.

22. Midnighter

22. Midnighter

DC Comics'e ait yayınlardan biri olan Wildstorm'un Batman'e gönderme olarak şekillendiriği bu karakter eşcinseldir ve Superman'e gönderme olan Apollo isimli kahramanla evlidir.

23. Bat-Mouse

23. Bat-Mouse

Her karakterin bir hayvana dönüştüğü parodi bir evrenin sessiz koruyucusu.

24. Flashpoint Batman'i

24. Flashpoint Batman'i

Flash'In geçmişe dönüp olayları azıcık ucundan değiştirdiği bu zaman çizgisinde anne babası yerine minik Bruce ölüyor ve babası Thomas Wayne bu olayın ardından Batman oluyor. Martha Wayne ise travmanın etkisiyle Joker oluyor.

25. Stan Lee'nin Batman'i

25. Stan Lee'nin Batman'i

Marvel'ın ünlü yazarı Stan Lee, DC için Just Imagine başlığı altında birkaç kahramanı tekrar dizayn etmiştir. Wayne Williams adlı bu Batman, görüldüğü üzere daha gerçekçi bir kıyafet tercih ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. Kripton'lu Batman

26. Kripton'lu Batman

Superman Kent ailesi yerine Wayne ailesi tarafından bulunsa ne olurdu? Bunun cevabı Speeding Bullets hikayesinde. Ailesini öldüren adamı lazerle erittiği an güçlerinin farkına varan Bruce, Batman olarak kötülerin kalbine korku salıyor.

27. Dark Claw

27. Dark Claw

Amalgam Comics isimli DC-Marvel ortak projesinde Batman ve Wolverine birleşiyor ve Dark Claw isimli bu kahraman ortaya çıkıyor.

28. Batman 1000000

28. Batman 1000000

Çok ileri geleceği (853. yüzyıl) konu alan DC One Million serisinin Batman'i. İleri teknoloji, bol para ve yeteneğin yanında insanlığın geliştirmiş olduğu zihinsel kontrol yeteneğini de kullanarak suçla savaşıyor.

29. Nighthawk

29. Nighthawk

Marvel'in Batman'e gönderme olarak yarattığı bir karakter.

30. Bat-Mite

30. Bat-Mite

Batman'in 5. boyuttan gelen bir hayranı. Arada bir idolünü görüp yardım etmek istese de genelde Batman'in başına daha çok dert açar. Batman ile aralarında şöyle ilginç bir diyalog geçer:

-Söyle bakalım, sen gerçekten 5. boyuttan mı geliyorsun yoksa hayal gücümün bir ürünü müsün?

-Hayal gücü zaten 5. boyutla aynı şey.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
231
56
31
22
11
6
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ahmetcan Oral

Bir tek radikal islamcı Batman eksik anladığım kadarıyla. Onu da ekleyiverselermiş ya.

feyk

http://goo.gl/HfTDG8 :))

feyk

cizgi romanlarin sorunu onlarca yil yayinlaninca hep ayni karakter bir yerden sonra ilgiyi kaybediyor, ilgiyi tekrar cekebilmek icin karakter, konu radikal d... Devamını Gör

dusunen_odun

biri de demiyor ki ulan madem değişiklik yapacaz şöyle bir yeni kan getirelim yeni bişeyler tasarlayalım, gerek yok orijinal olanı paçavraya çevir olsun bitsin

_orca_

31. Kripton'lu Batman earth-1500 isimli paralel evrende Hulk ile çiftleşir ki Hulk bu evrende dişidir. İkiz bebeleri olur. Luke karanlık tarafa geçer ve tüm ... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Dış mihrakların oynadığı oyunlar yüzünden paralel evrenler Dünya Lideri Luke Erdoğan'a karşı çıkar ve Apo İsyanı ile Batman gay olur. Marty McFly'ın çıkagelm... Devamını Gör