Görüş Bildir
Haberler
Cinsellik Denince Akla Hemen Onun Adı Gelir!: Sigmund Freud'tan 11 Rüya Tabiri

Cinsellik Denince Akla Hemen Onun Adı Gelir!: Sigmund Freud'tan 11 Rüya Tabiri

Öykü Parlak
28.12.2016 - 00:17

Hepimiz sabah uyanır uyanmaz gördüğümüz rüyayı internette aratıp anlamına bakıyoruz değil mi? Rüyamızda biri ölünce ömrünü uzatıyoruz, sıkıntı görünce, sıkıntıların geçeceğine inanıyoruz. Zaten en güzeli de ne kadar kötü olursa olsun rüyaları pozitif şekilde yorumlamak. Tabi her zamanki gibi Freud'un düşünceleri biraz farklı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Şemsiye

1. Şemsiye

Geleneksel rüya tabirlerine göre rüyada şemsiye görmek, iyi dostlara ve bol kazanca işaret ancak Freud'un analizlerine göre şemsiye, erkek cinsel organını sembolize ediyor.

2. Kapı

Kapı konusunda herkes hem fikir. Kapı hem geleneksel yorumlara hem de Freud'a göre kadını temsil ediyor. Bir erkeğin rüyasında birden fazla kapıdan geçtiğini görmesi, genel ev, harem, çok eşlilik gibi anlamlara gelebiliyor.

3. Merdiven

Geleneksel rüya tabirlerine göre rüyada merdiven görmek, hayatınızdaki zor konuların iyileşeceği anlamına geliyor. Freud ise rüyada görülen merdiveni cinsel birleşme ile ifade ediyor.

4. Saç kesmek veya kellik

Geleneksel yorumlara göre rüyada saç kesmek, bir şanssızlık belirtisi ancak Freud'un analizlerine göre saç kesmek veya kellik birer hadım edilme sembolü. Eğer bir erkek rüyasında bunları görüyorsa bunun sebebi yaşadığı hadım edilme korkusu olabilir.

5. Minik hayvanlar, haşereler

Geleneksel rüya tabirlerine göre rüyada böcek görmek, genel bir sıkıntı haline işarettir. Freud'un analizi ise oldukça farklı. Bu minik böcekler, istenmeyen, tahammül edilemeyen bir kardeşi simgeliyor.

Aynı zamanda bir kadın rüyasında böceklerin üstüne yürüyorsa, bu hamileliğin habercisi olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bir araç tarafından ezilmek

Geleneksel rüya tabirlerine göre ezilmek, bazı sorumluluklarınızdan yorulduğuna işaret. Freud'a göre ise cinsel ilişkinin bir simgesi.

7. Orman

Geleneksel yorumlara göre rüyada orman görmek, kariyerde yükselmeye işaret ancak Freud analizlerine göre orman, cinsel organ kıllarını temsil ediyor.

8. Çiçek

Geleneksel rüya yorumlarına göre, rüyada çiçek görmek genelde güzel haberlere, evliliğe ve hamileliğe işaret. Freud da çiçeğin bekareti simgelediğini düşünüyor.

9. Yüzmek veya dalgalar görmek

Geleneksel yorumlara göre kişinin rüyasında yüzdüğünü görmesi, her işten kazançlı çıkacağına ve bazı pozitif gelişmelere işaret. Freud ise rüyasında yüzdüğünü gören kişilerin, çocukluk yıllarında alt ıslatma sorunu yaşayan insanlar olduğunu düşünüyor. Artık birer yetişkin olup alt ıslatamadıkları için, bu zevki ancak rüyalarında yaşayabiliyorlar.

10. Kravat

Geleneksel yorumlara göre rüyada kravat görmek, resmi bir işe, yeniliklere işaret. Freud ise kravatın erkek cinsel organını temsil ettiğini düşünüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Dar koridor

Geleneksel yorumlara göre rüyada dar bir koridor görmek, kişinin sıkıntılı bir süreçten geçeceğini gösteriyor. Freud'a göre ise dar koridor cinsel birleşmeyi sembolize ediyor.

Tüm bu analizlerin Freud'un danışanları ve onların hikayeleri üzerinden yapıldığını unutmayalım tabii ki. Her nesne her insan için aynı anlamı taşımaz. Hepinize güzel rüyalar 😇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
177
83
31
19
16
7
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Atsız

Rüya görmeniz cinsel organı temsil eder.Rüyada nefes mi alıyorsunuz? Cinsel organ işte

Will Graham

Freud abi seni severek okuduk bir yere kadar ama sanırım senin zihnin penis ve vajinalardan oluşuyor.

zey

İşin ilginç yanı bir öğretmen olarak her şeyi cinselliğe bağlayan bu manyağın kuramlarını adınız gibi bilmeniz bekleniyor.