Görüş Bildir
Haberler
Cinsel İstismarı Çizerek Anlatmışlardı: Anne ve Üvey Babanın Serbest Kalmasına Sosyal Medya İsyan Etti!

etiket Cinsel İstismarı Çizerek Anlatmışlardı: Anne ve Üvey Babanın Serbest Kalmasına Sosyal Medya İsyan Etti!

Twitter Türkiye gündeminin ilk sırasında cinsel istismara uğrayan iki kardeş için başlatılan kampanya yer alıyor. #ElmalıDavası etiketiyle yapılan binlerce paylaşımda cinsel istismar sanığı anne ve üvey babanın serbest bırakılmasına tepki gösteriliyor... 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fotoğraf: Şehlem Kaçar / csgorselarsiv.org

Sosyal medyada gündem olan tahliyeler bundan aylar önce 5 Ocak 2021'de gerçekleşti. 

Geçen yıl haziran ayında, Balıkesir’de savcılığa giden babaanne G.S., o dönem 6 ve 9 yaşında olan iki torununun cinsel istismara uğradığı iddiasıyla, eski gelini Merve A., kocası Rahmi A. ile gelininin erkek arkadaşlarından şikayetçi oldu. 

Savcılık, babaannelerinin yanında olan, istismara uğradığı öne sürülen ana sınıfı öğrencisi G.E.G. ile ağabeyi İ.E.G.’nin, Çocuk İzlem Merkezi’nde ifadesine başvurdu. 

İfadesinde anne ve babasının ayrıldığını söyleyen G.E.G., annesi Merve A.’nın Rahmi A. ile evlendiğini, ancak F., A., M. ve M. adlı erkeklerle de ilişkisi olduğunu söyleyerek, geçen yıl üvey babası Rahmi A. ile isimleri F., A. ve M. olan kişilerin kendisine istismarda bulunduğunu anlattı.

G.E.G. başından geçen olaylarla ilgili annesi Merve A., üvey babası Rahmi A. ve dayısı S.’den şikayetçi olduğunu ve ağabeyiyle kendisine çok acı çektirdiklerini anlattı.

Savcıya ifade veren ağabey İ.E.G. ise anneannesinin Finike’deki evinde kaldığı 7-8 aylık süreçte oklava ve şarj kablolarıyla dövüldüğünü söyledi. İ.E.G., üvey baba Rahmi A., M. ve dayısı S.’nin kendisinin özel bölgelerine dokunduğunu söyledi.

İstismarı resimlerle anlattılar

İstismarı resimlerle anlattılar

Fotoğraf: Sendika.org Arşivi / csgorselarsiv.org 

Küçük kız ve ağabeyi başlarına gelenleri deftere yaptıkları çizimlerle de anlatmaya çalıştı. Bu resimler de soruşturma dosyasına girdi.

Yürütülen soruşturma kapsamında anne Merve A. ile üvey baba Rahmi A. tutuklanırken, olaya ilişkin davanın üçüncü duruşması 6 Ocak günü Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. 

Merve A., ifadesinde, “Çocuklarımın dolduruşa gelerek yalan beyanda bulunduklarını düşünüyorum. Suçlamaları kesinlikle kabul etmiyorum. Tahliyemi ve beraatımı istiyorum” dedi. 

Rahmi A. da “Çocuklara biz bir şey yapmadık. Suçlamaları kesinlikle kabul etmiyorum. Bu aşamada tahliyemi ve beraatımı istiyorum” diye konuştu.

İfadelerinin ardından mahkeme heyeti sanıklar Merve A. ve Rahmi A.’nın yurt dışına çıkış yasağı şartıyla adli kontrolle serbest bırakılmasına hükmederek, duruşmayı erteledi.

Sosyal medya kullanıcıları #ElmalıDavası etiketiyle başlattıkları kampanya ile konuyu gündeme taşımaya çalışıyor. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1185
391
108
69
11
11
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

2005-6 yılları bi general açıklama yapıyor veya bi demeç işte neyse. diyor ki şu yapılanlar geçmişte olsaydı solcular yıkardı ortalığı diye. 80 darbesi, fant... Devamını Gör

Kaptan Onur

Dünyanın yarısını gezdim bu kadar orospu çocuğunu daha başka bir ülkede görmedim, iğrençsiniz kanı bozuk piçler.

Solucanlı Gübre

Okudugumdan beri saatlerdir esimle basimiz agriyo nasil bi vicdan diye. Ulan bizim de kizim dogacak bi kac gune sen anne misin ulan kahpe saatlerdir sovuyoru... Devamını Gör