Görüş Bildir
Haberler
Cinsel İktidarsızlık Nedenleri Ve Çözüm Yolları

Cinsel İktidarsızlık Nedenleri Ve Çözüm Yolları

Osman Erdem
13.11.2014 - 15:32 Son Güncelleme: 13.11.2014 - 17:39

Cinsel İktidarsızlık Nedenleri Ve Çözüm Yolları

Tıp dilinde Empotans olarak bilinir. Cinsel iktidarsızlık genelde cinsel ilişki sırasında erkeğin cinsel organının yeterli sertleşmemesinden kaynaklanır. Cinsel iktidarsızlık genelde orta yaşlarda 40–70 yaşları arasında görülür. Bu rahatsızlık erkeklerin %50 sinde görülen ciddi bir rahatsızlıktır.

Cinsel iktidarsızlık sorunu beraberinde psikolojik sorunları beraberinde getirmektedir. Erkeğin özgüveni ve kendine olan güven duygusunu fena halde zedeler. Erkek işe yaramadığını üretken olmadığını güçsüz ve aciz olduğunu düşünmeye başlar.

Tedavi edilmeyen cinsel iktidarsızlık kişinin yaşam kalitesini olumsuz etkilemektedir. Cinsel iktidarsızlık birçok toplumsal sorunu da beraberinde getirmektedir. Birçok bayanın bugün eşinden ayrılmasında temel sebep eşinin erkeklik görevini yerine getirmemesi görülmektedir. Bugün eşini aldatan bayanların temel nedenlerinden birisi de eşinin kendisini tatmin edememesi olarak gösterilmektedir.

Cinsel iktidarsızlık sorunu olan kişi doktoruna güvenerek tüm samimiyeti ile yaşadığı sorunları anlatması gerekir. Bu rahatsızlığın tedavisinin temel koşulu rahatsızlığın nedenlerinin iyi tespit edilmesine bağlıdır. Doktor rahatsızlığınızın nedenini bilirse tedavi sürecinde atacağı adımları sağlam atar.

Cinsel iktidarsızlığı tetikleyen bazı durumlar vardır. Bu durumlardan uzak durmanız tavsiye edilir. Aşırı alkol ve sigara kullananlarda cinsel iktidarsızlık daha yoğun bir şekilde görülür.

Cinsel iktidarsızlığın birçoğu psikolojik temelli olarak gerçekleşmektedir. İlişkiye hazır olmayan erkeklerde daha sık görülmektedir. Depresyon ve stres altında yaşayan kişilerde daha sık görülmektedir. Bu yüzden cinsel iktidarsızlığınızın nedeninin biyolojik kökenli mi yoksa psikolojik kökenli mi olduğunun tespit edilmesi gerekir. Bu tespitin ardından tedavi yöntemleri uygulanmaya başlanmalıdır.

Kaynak: http://www.oerdem.com/cinsel-iktidars...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın