Görüş Bildir
Haberler
Sivas'ta Bir Kadın Ziyaretine Gittiği Kocası Tarafından Cezaevinde Öldürüldü

Sivas'ta Bir Kadın Ziyaretine Gittiği Kocası Tarafından Cezaevinde Öldürüldü

Onedio Medya
19.03.2015 - 21:45 Son Güncelleme: 20.03.2015 - 15:46
İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye'de her gün yaşanan kadına yönelik şiddet haberlerine bugün bir yenisi daha eklendi. Sivas'ta kapalı cezaevinde cinayet hükümlüsü 33 yaşındaki Metin Avcı, kendisini ziyarete gelen eşi 29 yaşındaki Leyla Avcı'yı görüş sırasında boğazını meyve bıçağıyla keserek öldürdü. Metin Avcı'nın 2010 yılında amcasının oğlunu öldürmekten hükümlü olduğu, eşini ise öldürdüğü amcasının oğlunun tarafından 'tecavüze uğradığı' gerekçesiyle öldürdüğü belirtiliyor...

Olay, akşam saatlerinde Sivas E Tipi Kapalı Cezaevi'nde meydana geldi. Cinayet nedeniyle 16 yıl hapis cezasına çarptırılan Gaziantep nüfusuna kayıtlı Metin Avcı'yı ziyaret etmek için eşi Leyla Avcı, Sivas'a geldi. Cezaevine giden kadın burada kocası Metin Avcı ile eşlerin görüşmeleri için hazırlanan ve 'Pembe oda' adı verilen odaya geçti. Bir süre sonra da çift odaya meyve tabağı aldı. Odada Metin Avcı, henüz bilinmeyen nedenle eşinin boğazını meyve bıçağı ile kesti. Ardından da bıçakla kendi kollarını kesti.

İçeriye giren cezaevi görevlileri Leyla Avcı'nın cansız bedeni ile karşılaştı. Yapılan kontrolde öldüğü belirlenen genç kadının cesedi olay yerinde yapılan incelemenin ardından otopsi için Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı. Yaralı Metin Avcı ise ambulansla kaldırıldığı Numune Hastanesi'nde tedaviye alındı. Olayla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

GEREKÇE TECAVÜZE UĞRAMASI

Olaydan sonra hastaneye kaldırılarak tedaviye alınan mahkum Metin Avcı'nın eşini 2010 yılında işlediği cinayetle ilgili olarak öldürdüğü ortaya çıktı. Metin Avcı'nın amcasının oğlu Engin Avcı'nın 2010 yılında eşi Leyla Avcı'ya tecavüz ettiği ileri sürüldü. Bu nedenle 16 Eylül tarihinde çıkan kavgada Metin Avcı'nın amcasının oğlunu öldürdüğü öğrenildi. 

Olaydan sonra tutuklanan Metin Avcı'nın eşiyle ilk kez bu şekilde baş başa görüştüğü ve öldürdüğü amcasının oğlunun tecavüzüne uğramış olmasından dolayı karısını da öldürdüğünü söylediği bilgisine ulaşıldı.

3 SAAT ÇIKMAYINCA GARDİYANLAR İÇERİ GİRDİ

Öte yandan olay sırasında kullanılan 'Pembe Oda'da çiftlere 3 saatlik görüşme süresi verildiği öğrenildi. Metin ve Leyla Avcı çifti odaya girdi. Gözetleme olmayan odada sadece çağrı butonu bulunduğu, ancak kullanılmadığı ortaya çıktı. Çiftlerin 3 saatlik süre dolmuş olmasına rağmen içeriden çıkmaması üzerine gardiyanlar kapıyı çaldı. Ancak açan olmayınca kapı açılarak içeri girildi. Genç kadın yerde boğazı kesilerek öldürülmüş halde, kocası ise bileklerini kestiği için baygın halde bulundu.

3 ÇOCUKLARI VARDI

Metin ve Leyla Avcı çiftinin 2005 yılında evlendikleri ve 9 yaşında Nazar, 6 yaşında Yağmur ve 4 yaşında Emircan isimli 3 çocukları bulunduğu öğrenildi. Cezaevine giden çocukların babalarıyla görüştüğü, daha sonra dedeleriyle birlikte dışarı çıktıkları ve çiftin özel görüşmesini bekledikleri öğrenildi.

YÖNETMELİKTE VAR

Olayda kullanılan bıçakların cezaevi kantininde satıldığı ve Metin Avcı'nın da ucu küt 3 santim uzunluğundaki bıçağı, meyve yiyeceğini söyleyerek satın aldığı anlaşıldı. Cezaevi yönetmeliğinde ucu küt olmak şartıyla 10 santimetreye kadar meyve bıçağı satılabildiği öğrenildi.

CENAZE MALATYA'YA GÖTÜRÜLECEK

Olayda yaşamını yitiren Leyla Avcı'nın Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanes'ne kaldırılan cesedine otopsi yapıldı. Otopsi sonrası yakınlarına teslim edilen cenazenin Malatya iline gönderileceği ve burada toprğa verileceği öğrenildi. Genç kadının ailesinin Malatya'da yaşadığı öğrenildi. 2010 yılında yaşanan cinayet olayından sonra Şanlıurfa'da yaşayan Leyla Avcı'nın kayınpederi ve çocukları ile birlikte Elazığ'a taşınarak burada yaşamaya başladığı belirlendi. Hastaneye kaldırılarak tedavisi yapılan Metin Avcı'nın jandarma tarafından gözaltına alınarak adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Halife YALÇINKAYA | DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
4
4
0
0
0
0