Görüş Bildir
Haberler
Çin’in Son Yıllarda Teknolojik Alanda Dünyanın Lider Ülkelerinden Biri Olmasının 11 Nedeni

Çin’in Son Yıllarda Teknolojik Alanda Dünyanın Lider Ülkelerinden Biri Olmasının 11 Nedeni

Matbaadan baruta tarihte adını buluşlarla bolca duyduğumuz Çin, özellikle 21. yüzyılda yaptığı atılımlarla dünyanın teknoloji devlerinden biri olmayı başardı. Yükselişi ile tüm ülkelere ilham olan Çin'in gelişim yolunda attığı adımlara isterseniz yakından bir bakış atalım. 🇨🇳

1. Dünya'nın 7 harikasından birini inşa ederken gösterdikleri üstün gayret ve disiplini, yüzyıllar boyunca perçinleyen Çin, 21. yüzyılda bu öğretiyi üretim ve tasarım için kullanmayı seçti.

Tarihsel olgularla güçlenen halk yapısı, Çin'in 21. yüzyılın teknoloji devleri arasına girmesinin mihenk taşı olarak görülüyor.

2. Çin, son yıllarda en büyük harcamayı eğitime yaptı. Teorik eğitimi uygulamalı eğitimle destekliyor.

Sadece teori eğitimi değil, uygulamalı eğitim sistemi ile de Çin, pratikte öğrencilerin iş ve saha çalışmalarını tecrübe etmesinin yolu açmış oldu. 👏

3. Başarılı öğrencileri tespit edip gerek yurt içi gerekse yurt dışında öğrencilerin eğitim almasını sağlayıp bilim insanı ve dâhi potansiyelini en üst seviyelere çıkarıyor.

Bu şekilde Çin dünyaya hakim ve gelişime sonuna kadar açık bir nesil yetiştirmiş oluyor.

4. Yerli sermayenin kullanımına dair bir planlama yapan Çin, halkın ithal edilen ürünler yerine yerli ürünleri kullanması konusunda tutarlı bir politika izliyor.

Okullarda bolca karşılaştığımız yerli malı haftasının sadece bir hafta değil, tüm zamana yayılmasının bir devletin ekonomik gelişimindeki etkisi yadsınamaz. 

Yerli malı yurdun malı, herkes onu kullanmalı! 

5. Yerli şirketleri yatırıma teşvik ediyor ve tükettiğinden daha çok üretiyor.

Bu şekilde elinden döviz çıkarmayan Çin, aynı zamanda tasarımlarını geliştirecek para döngüsünü ve teknolojik ağı da kurmuş oluyor.

6. Elinde bulunan büyük iş gücünü verimli şekilde kullanıyor. İstihdam alanında gelişime dayalı adımlar atıyor.

Çin, yaptığı son atılımlar ve politikalar ile hem teknoloji hem de insan gücü bağlamında elinde olan devasa nüfusu yönlendirmeler ve planlamalar ile gün geçtikçe daha efektif bir şekilde kullanıyor.

7. Daha ucuz, kaliteli ve verimli teknolojiler üretmek için Ar-Ge yatırımları yapıyor. Önceki yıllarda ucuzluğu sayesinde tercih edilirken şimdi kaliteli ürünleriyle dünyanın her noktasına büyük ihracatlar gerçekleştiriyor.

Çin, son yıllarda aldığı patentlerle sadece üretim bandında değil inovasyon konusunda da çığır açıyor.

8. Dünyanın teknolojik ilerlemesini takip ettiği gibi öncülük de ediyor. 5G teknolojisinin kurulumu ve dağıtımında büyük rol oynamayı planlıyor.

5G teknolojisine yıllardır hazırlanıyor. Dünyanın gerisinde kalmıyor. 😍

9. Yatırımlarını ve markalarını sadece iç pazara yönelik değil, dış pazara uygun hale getiriyor. Enternasyonal olarak yarışın içerisinde olacak projeler geliştiriyor.

Çin, son yıllarda yaptığı atılımlarla misyonunun dünyanın sadece üretim lideri değil, tasarımda da lider konuma geleceğinin mesajını veriyor. 👊

10. Büyük markaları, yurt dışında reklam kampanyalarında ünlü futbolcuları, yıldızları oynatarak çağa ayak uyduruyor ve popüler kültürü de iyi bir şekilde kullanıyor.

Scarlett ve Henry!! 😍

11. Ürettiği markalar ile birlikte sadece kendi mühendisleri değil aynı zamanda dünyadaki birçok mühendisi de Çin'de çalışmaya ikna edip Çin'i global bir teknoloji merkezi haline getiriyor.

Globalleşmek ve beyin göçü almak teknolojik gelişimin en iyi göstergelerindendir.

Geleceğin Tohumları projesi ile her yıl kriterlere uygun 15 üniversite öğrencisi Çin’e Huawei’nin merkezine götürülüyor!

Geleceğin Tohumları projesi ile her yıl kriterlere uygun 15 üniversite öğrencisi Çin’e Huawei’nin merkezine götürülüyor!

Orada 15 gün boyunca Ar-Ge alanında seminerlere katılıyor, eğitimlerden geçiyor. Ayrıca bunun yanı sıra Çin kültürü bu öğrencilere tanıtılıyor, geziler ve etkinlikler düzenleniyor!

Proje hakkında daha ayrıntılı bilgi ve katılım koşulları için tıklayınız!