Görüş Bildir
Haberler
CHP, Elektrik Faturalarındaki TRT Payının Kaldırılması İçin Kanun Teklifi Verdi

CHP, Elektrik Faturalarındaki TRT Payının Kaldırılması İçin Kanun Teklifi Verdi

Rıdvan Melek
14.07.2015 - 14:30 Son Güncelleme: 14.07.2015 - 22:00
İçeriğin Devamı Aşağıda

Elektrik faturalarına %2 şeklinde yansıtılan TRT payının kaldırılması için, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba kanun teklifi verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 3093 sayılı TRT Gelirleri Kanunu'nun 4. maddesinin a fıkrasının 6. bentinin c alt bentinde bulunan 'Nihai  tüketiciye elektrik enerjisi satışı yapan lisans sahibi tüzel kişiler, iletim, dağıtım ve perakende satış hizmetlerine ilişkin bedeller hariç olmak üzere, elektrik enerjisi satış bedelinin yüzde ikisi tutarındaki

payı (Katma Değer Vergisi, diğer vergiler, fon ve paylar ile benzeri kesintiler hariç) faturalarında ayrıca gösterir ve bu kapsamdaki bedelleri Türkiye Radyo-Televizyon Kurumuna intikal ettirirler'   ibaresi ve elektrik faturalarından TRT payı alınması yolunu açan maddelerin kaldırılmasıyla ilgili değişiklik yapılmasını öngören kanun teklifini Meclis Başkanlığı'na verdi.

Önceki yıllarda pek çok kez dava konusu olan, EPDK ve Sayıştay'ın alınmaması yönünde tavsiye bildirdiği TRT payı, vatandaşın faturalarına %2 olarak yansıyor. 

Son dönemlerde yaptığı yüksek bütçeli ancak kısa ömürlü diziler ve bir kısım vatandaş tarafından taraflı olarak görülen yayın politikası sebebiyle hedef haline gelen TRT, daha önce yaptığı açıklama ile benzer ülkelerde Kamu Yayıncılığı yapan televizyonların devletten daha fazla fon desteği aldığını belirtmiş; TRT payının kaldırılmamasına yönelik görüş bildirmişti.

Habertürk

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0