Görüş Bildir
Haberler
Özgecan Aslan'ın Katili Öldürüldü

Özgecan Aslan'ın Katili Öldürüldü

ATKN
11.04.2016 - 15:51 Son Güncelleme: 11.04.2016 - 16:01

Özgecan Aslan cinayetinden hüküm giyen Ahmet Suphi Altındöken ile babası Necmettin Altındöken, cezaevinde silahlı saldırıya uğradı. 26 yaşındaki Ahmet Suphi Altındöken kaldırıldığı hastanede öldü...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Geçen yıl 3 Aralık'ta Tarsus 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan son duruşmada Özgecan Aslan'ın katil zanlısı Ahmet Suphi Altındöken, babası Necmettin Altıdöken ve arkadaşı 20 yaşındaki Fatih Gökçe, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı.

Suphi Altındöken

Doğan Haber Ajansı'nın haberine göre, katil zanlısı Suphi Altındöken ile babası Necmettin Altındöken, Adana E Tipi Kapalı Cezaevi'nde silahlı saldırıya uğradı.

Necmettin Altındöken'de 2, Suphi Altındöken'de 1 kurşun

Necmettin Altındöken'de 2, Suphi Altındöken'de 1 kurşun
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ağır yaralanan baba ile oğlu ayrı ayrı ambulanslarla Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. 

Necmettin Altındöken'de 2, Suphi Altındöken'de ise 1 kurşun yarası tespit edildi.

Suphi Altındöken öldü

Suphi Altındöken öldü

Doğan Haber Ajansı'nın haberine göre Suphi Altındöken hastanede öldü.

Diğer yandan olayın yaşandığı Adana Kürkçüler Cezaevi'nde gerginlik olduğu da belirtilirken, cezaevine takviye olarak çevik kuvvet ekiplerinin sevkedildiği bildirildi.

"Hiçbir şey kızımı geri getiremez"

"Hiçbir şey kızımı geri getiremez"

Suphi Altındöken'in öldürülmesi ile ilgili Özgecan'ın ailesinden ilk açıklamayı bir televizyon kanalına yapan amca Yaşasın Aslan, 'Şu an çok net söylüyorum üzüldüm, ölmemeliydi. Bu kadar basit ölmemeliydi, yaşamalıydı. Her gün bu acıyı yaşamalıydı' dedi.

Özgecan'ın annesi Songül Aslan ise, 'Hiçbir şey benim kızımı geri getiremez' dedi. Baba Mehmet Aslan'ın da 'Öldülerse diyecek bir sözüm yok' dediği öğrenildi.

Hükümetten açıklama: 'Kimin ihmâliyse ortaya çıkarılacak'

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası soruları yanıtlayan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

'Kim olursa olsun, cezaevinde birisinin öldürülmüş olması, bir mahkûmun ya da bir tutuklunun öldürülmüş olması asla kabul edilemez. Burada kimin, ne şekilde, nasıl ihmâli, kusuru, hatası varsa mutlaka ortaya çıkarılacaktır. Bu çerçevede hem Adana Cumhuriyet Başsavcımız olaya el koymuştur hem de Adalet Bakanlığımız derhâl bir müfettiş görevlendirmesi yapmıştır. Konunun bütün detaylarıyla soruşturulmasıyla silah nasıl sokuldu, olay nasıl gerçekleşti, kimin ihmâli vardır, bunlar ortaya çıkarılacaktır.'

Silahın cezaevine nasıl sokulduğu netleşmedi

Olayla ilgili savcılığın inceleme ve sorgulamaları geç saatlere kadar devam etti. Ancak olayın oluş şekliyle ilgili bir açıklama yapılmadı. Silahın cezaevine nasıl sokulmuş olduğu da henüz netleşmedi. 

İddiaya göre, adı yetkililerce henüz açıklanmayan zanlının tabancayı tuvalette bulduğunu söylediği belirtildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda

DHA ve İHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın