Görüş Bildir
Haberler
Çeyreği Bile Olmadı: ‘Uçmayan Uçak, Gitmeyen Yolcu İçin Şirketlere Paralar’

Çeyreği Bile Olmadı: ‘Uçmayan Uçak, Gitmeyen Yolcu İçin Şirketlere Paralar’

Kütahya’daki Zafer Havalimanı’nı bu yılın ilk altı ayında sadece 21 bin yolcunun kullandı. Şirkete verilen garanti yolcu sayısı ise 658 bin 866. Yayınlanan rapora göre; 329 bin 433 olması gereken yolcu sayısı, beklenenin çok altında kaldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

‘Yüzde 96’lık yanılma payı’

‘Yüzde 96’lık yanılma payı’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, Türkiye’deki havalimanlarının 2022 yılının ilk 6 aylık performans raporunu yorumladı.

ANKA haber ajansının geçtiği habere göre; Kasap’ın konu ile ilgili açıklaması şu şekilde;

“Devlet Havalimanları İşletmesi, 2022 yılının ilk 6 aylık performans raporlarını yayınladı. Buna göre Zafer Havalimanı, Türkiye’ye ve ekonomimize yine bir faciayı yaşatıyor. Zafer Havalimanı’nın ilk 6 aydaki yolcu sayısı 14 bin. Dış hat yolcu sayısı ise 7 bin 900. Toplamda hemen hemen 21 bin yolcu hizmet almış. Vadedilen, yolcu garantisi verilen sayı ise 658 bin 866. Yani müteahhidin lehine yüzde 96’lık bir yanılma payı var. Yani uçmayan uçak, gitmeyen yolcu için bu şirketlere para aktarılıyor. Bu seneki aktarılacak olan bedel de 7 milyon euro civarında. Euro kuru da çok yükseldiği için hesabı tutmaz bir şekilde, 250 milyon euroya yakın toplamda, 49 yıl boyunca bu firma sürekli olarak beslenecek. Allah sonumuzu hayretsin”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
35
10
3
3
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
tom lee jones

insanlarin parasi mi var?Kutahya turistik bir sehir ama Anadolu comari dolu,yobaz,eglence 0.Kim gidecek oraya anca sjwler belki.

ÜmitYlmz

%96 yanılma payı nedir? Arkadaş nasıl bir hesap yaptınız ne olur açıklayın okullarda ders olarak işlensin bu konu

Pasif Kullanıcı

Göz göre göre hırsızlık anasını satayım, Kütahyaya kim niye gitsin, yanlış anlamayın kötülemek için söylemiyorum ama burası ne turistik nede sanayi için fazl... Devamını Gör