Görüş Bildir
Haberler
Centilmenlik Kavramını Tozlu Raflardan İndirip Yeniden Hayata Geçirmek İsteyen Erkeklere 10 Tavsiye

Centilmenlik Kavramını Tozlu Raflardan İndirip Yeniden Hayata Geçirmek İsteyen Erkeklere 10 Tavsiye

Mertcan Kaygısız
17.11.2014 - 16:59 Son Güncelleme: 17.11.2014 - 17:50

Dünya komik bir düzende işliyor. Bunun temel problemi ise, kompleks problemleri basitleştirme çabamızdan kaynaklanmaktadır. Bir kültürün bir tarafının sıkıntılı olduğunu keşfettiğimiz zaman, eğer bulduğumuz yol ideal yol değilse, bunun hemen yanlış olduğuna inanıp 180 derece dönerek tam aksi yolda ilerliyoruz.

Örnek vermek gerekirse; centilmenlik müessesesi. Centilmen olmak cesur olmak, kibar olmak gibi birçok kriterden oluşur. Günümüzde birçok birey kadın ve erkek arasındaki farklılıkları hemen seksist tutumlarla açıklama gayretindeler. İşin iyi tarafı, çok sayıda insan – umarım en kısa sürede bütün insanlar- kadın ve erkeğin eşitliğine inanıyor ve bu şekilde yaşıyor.

Eski zamanlarda, seksizmin centilmenlik yüzünden yayıldığına dair bir inanç vardı. Tabi ki 5 parmağın 5'i de bir olmadığı için bu durum yanlış bir algıya yol açtı ve centilmen olmak, erkeklerin kadınlar üzerinde üstünlük kurma çabasına döndü.

Asıl sorun şu ki, centilmenlik adı altında yapılan ve kurgulanan davranışlar yer yer şovenist bir algıya dönüşebiliyor. Erkekler sahiplenmeyi yanlış algılayıp, her haliyle, her tavrıyla kadın üzerinde egemenlik kurup 'saçma' bir kölelik hayatı oluşturmaya çalışıyor. Centilmen olmak, her erkeğin üzerinde çabalaması gereken bir şeydir. Bu kadınların ihtiyacı olduğu için değil, hayatlarınızda özel olan kadınların hak ettiklerini yaşamaları içindir. Her erkek centilmen olmalıdır çünkü yapacakları daha iyi bir şey yoktur.

Kaynak: http://elitedaily.com/dating/gentleme...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Dürüst olun ve niyetiniz ne ise belli edin.

Sevgili olmayı düşünmüyor musunuz? O zaman bunu ona söyleyin. Eğer düşündüğünüz ve aradığınız şeyler farklıysa, zaten bu iş yürümeyecektir. Aldatmak illa ki başka biriyle beraber olmak değildir. Hislerinizle de onu aldatmayın.

Kadınlar bir obje değil, bireydir. Kullanıp başınızdan atacağınız kişiler hiç değildir. Eğer sosyal bir etkileşime girmek istiyorsanız ki bu cinsel bir etkileşim de olabilir, nerede durduğunuz konusunda açık olmalısınız. Eğer tek gecelik bir ilişki arıyorsanız, bunu elde etmek için yalan söylemenize gerek yok. Dışarıda sizin gibi düşünen ve kağıt üzerinde kolay zaferler elde edebileceğiniz bir dolu kadın var.

2. İşlerin yürümeyeceğinin farkındaysanız, onu daha fazla kandırmayın.

Bazen bir şeylerin iyi olduğunu ve gelecekte de iyi olacağını kendimize kabul ettiririz. Ancak işin gerçeği yürümüyordur ve yürümeyecektir de. Evet bunu kabul etmek zordur. Fakat iki taraf için de en iyisi budur.

Eğer durum böyleyse, erkek sorumluluk alıp, adım atmalıdır. Kendi zamanını harcama ama daha önemlisi karşındaki insanın zamanını harcama.

3. Konuştuğu zaman onu gerçekten dinleyin.

Bunun anlamı karşındaki kadının anlattığı şeylerle ilgilen. İlgini çeken bir şey yok mu, boşver o seninle konuşurken eğleniyor, önemli olan bu. İşin özü, ne olursa olsun kibar ol ve onu dinleyebildiğin kadar dinle. Eğer karşındaki kadın sevgilinse ve uzun vadede de birlikte olmak istediğin kişiyse zaten onu dinliyorsundur. Ancak aslında karşındakinin kim olduğu önemli değil, biri seninle konuşurken dinle. İnsanlar söylediklerinin değerli olmasını ya dinlenmesini sever. Sadece kadınlar değil.

4. Ona birey olarak saygı duyun.

Kadınlar bir obje değil, insandır ve bireydir. Siz onu sevmenize rağmen sizden ayrılabilir, sizin bir parçanız değildir. Onu sizinmiş gibi tehdit edemez, ancak saygı gösterebilirsiniz.

Bunun anlamı, karşındakinin düşünceleri ve görüşlerine değer vermektir. Görüşleriniz örtüşmese bile düşündüklerine saygı göstermek durumundayız.

5. Özeline saygı duyun.

Eğer karşındaki sevgilinse, ona yeteri kadar güvenmek durumundasın. Birçok erkek genelde sevgililerinin telefonlarını karıştırmayı normal görür. Sebebi ise, sevgililerinin arkalarından iş çevirdiğini düşünmeleridir.

Asıl problem ise, kadınların arkamızdan iş çevirdiklerine inanmaya çok hazır olmamızdır. Bu üzerinde durulması gereken başlı başına bir konudur. Eğer ona güvenmiyorsanız, ona aşık değilsinizdir. Eğer onu seviyorsanız ve sizi sevdiğine inanıyorsanız, özeline saygı göstermek durumundasınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hayallerini ve amaçlarını destekleyerek yanında olun.

Centilmen olmak demek sadece kapıyı açmak ya da hesabı ödemek anlamına gelmez. Kız arkadaşınız kendini özel hissetmeyi hakeder çünkü özeldir çünkü o sizin kız arkadaşınızdır. Her ne olursa olsun, centilmen olmak; gerçekten kibar olmayı, umursamayı ve destekleyici olmayı gerektirir. Onu yargılayamayız. 

Bizler desteklemek için varız, olabileceği en iyi insan olabilmesi için yanındayız. Erkek olarak, kadınınızla takım arkadaşısınızdır. Sürekli hayallerini desteklemeli ve gelecek için pozitif bir görünüm sağlamalısınız. Eğer siz ona inanmazsanız, o kendine sizden daha az inanacaktır.

7. Ona yalan söylemekten vazgeçin.

Ben her yalanın kötü olduğunu düşünen insanlardan biri değilim. Ancak yalan bir alışkanlık ve genelde ikiyüzlülüktür. Bu ikiyüzlülük iyi ya da kötü olarak değişebilir. Fakat bir ilişkinin temeli dürüstlük üzerine inşa edilmelidir. Güven olgusunu oturtmuş olarak ve inanarak ilerlemek durumundayız zira sürekli paranoyak bir şekilde bunu sorgulamamalıyız.

Aşık olmak, genellikle yelkenleri suya indirdiğimiz halimizdir. Yalanlar ilişkimizi mahvedicek, karşı taraflı güveni sorgulayacak ve ilişkinin süresini belirleyecektir. Sevdiğiniz kadına yalan söylememelisiniz. Eğer söylüyorsanız, hayatınızda yanlış giden bir şeyler var demektir.

8. Ona kendisini özel hissettirin.

Herkes kendini özel hissetmek ister, erkekler de dahil. Erkeği centilmen yapacak şey, karşısındaki kadını ne kadar özel hissettirdiğiyle ilgilidir. Yalnız burada önemli olan nokta, bizler kadınları hikayelerle ya da olmadıkları bir şeye inandırmıyoruz. Bizim işimiz, kadının ne kadar muhteşem olduğunu anlaması ve bunu kesinlikle unutmamasından emin olmaktır. Bu çok zor değil, gerçekten. Çok soru gerektiren bir durum da değildir. Tek ihtiyacımız, ara ara bunu hatırlatmaktır.

9. Ona güvende olduğunu hissettirin.

Güvenlik ihtiyacı, insanın evriminden gelen sosyolojik bir olgudur. Bizler tehlikenin ve güvenliğin nasıl türde olduğunu anlayabilecek zekilikte yaratıklarız.

Bir erkek olarak görevimiz, kadınımızı korumak değildir belki ama bu neden bir görev olsun ki? Tabi ki bir kadın kendini koruyabilir. Ancak biz de onu korursak, kendini çok daha uzun zaman güvende hisseder. Bu tabi ki bir koruma gibi onun gölgesi olmak anlamına gelmez ancak tehlike durumunda yanında ve bir kaya gibi sert olmalıyız.

10. Onu terk etmeyin.

Hayat bazen hepimiz için zor olabilir. Hayatın bizi etkilediğinin en büyük göstergelerinden birisi, durumlar karşısında verdiğimiz tepkilerdir. Bazen hatalar ve sonucunda pişman olacağımız şeyler yaparız.

Erkeklerin çoğunun bağlılık konusunda hüneri var. Korkularınızın mutluluğunuzu ve geleceğinizi etkilemesine izin vermeyin. Karşınızdaki kadının size ihtiyacı varken onu terk etmeyin. Zira bu işin hata olduğunu fark ettiğinizde çok geç olabilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
36
21
10
5
3
2
2