Görüş Bildir
Haberler
Cem Uzan'ın Avukatı: 'Türkiye'ye Dönmesi İçin Hukuki Süreci Başlattık'

Cem Uzan'ın Avukatı: 'Türkiye'ye Dönmesi İçin Hukuki Süreci Başlattık'

10 yıldır yurt dışında bulunan Cem Uzan'ın avukatı, yeniden yargılama başvurusunda bulunduklarını ve mahkemeden bekledikleri kararın çıkması durumunda Uzan’ın Türkiye’ye döneceğini söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sözcü'den Sevgim Begüm Yavuz'un haberine göre, uzun yıllardan bu yana yurt dışında yaşayan Cem Uzan'ın Türkiye'ye dönüşü ve yeniden yargılanması konusuna ilişkin Uzan'ın avukatı, Genç Parti Hukuk Müşaviri ve parti sözcüsü Metin Altmışkara tarafından bir basın toplantısı düzenlendi.

"FETÖ komplosuna maruz kaldı"

"FETÖ komplosuna maruz kaldı"

Basın toplantısında konuşan Avukat Metin Altmışkara şunları söyledi;

'Cem Uzan siyasete girişinin bedelini tüm aile fertleriyle birlikte çok fazla ve ağır ödemiştir. Uzan ailesine karşı FETÖ tarafından büyük bir ustalıkla komplo yapılmıştır. 50 yıllık bir grup ve holding ortadan kaldırılmıştır.

Uzan ailesinin hak arama mücadalesi devam etmektedir. O gün yaşananları Hanefi Avcı Haliçte Yaşayan Simonlar kitabında açıklamıştı. Yargılayan 26 hakimin 16'sı FETÖ'cüdür.Mahkum olmuşlar ve ihraç edilmişlerdir. Yeniden yargılama konusunda mahkemelere dün itibarıyla başvurular yapılmıştır. Türkiye'ye dönüşü ile ilgili hukuki süreci başlatmıştır. Yargılamaların yenilenmesi talepli müracaatlarda bulunmuştur. Tarafsız hakimlerle yargılama yapılacağına inancı sonsuzdur.'

"Bir aya kadar sonuçlanır"

"Bir aya kadar sonuçlanır"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Basın açıklamasının ardından bir gazetecinin, “Kendisi yaptığı açıklamada 2 ay içinde Türkiye'ye döneceğini söyledi. Yargılama devam ederken mi dönmeyi düşünüyor. Bu takvim nasıl olacak?” şeklindeki sorusuna Avukat Altmışkara, şöyle yanıt verdi:

“En kısa sürede gelmek istediğini beyan etmiştir. Dün yaptığımız başvuruların beklenmesinin uygun olacağı kanaatinde kendisi. Bu yargılamalar yarın bitse bizim için mahkeme kararları, benzetmemi mazur görün, genel başkanın uçak biletleri mahiyetindedir. Kendisinin devletine ve milletine hizmete hazır olduğu iradesidir. Yaklaşık 15 gün ya da 1 ay arasında bu kararların sonuçlanacağını düşünüyoruz. Sonuçlanır sonuçlanması gelecektir.'

"Seçime hazır"

"Seçime hazır"

Avukat Altmışkara; bir gazetecinin “Genç Parti teşkilatında bir heyecan gözlemlediğini” belirterek, seçim öncesi bir hareketlilik olup olmadığına yönelik sorusunu ise, “Kongre hazırlığı vardır. Ülkede bir erken seçim kararı yok. Fakat Parti olarak her zaman seçime hazırız” diye yanıtladı.

Avukat Altmışkara, Cem Uzan'ın şu an için Cumhurbaşkanlığı seçimi için adaylığının söz konusu olmadığını söyledi.

Uzan, kısa süre önce gazeteci Sabahattin Önkibar'a, Cumhurbaşkanlığına aday olacağını söylemişti:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
71
28
19
8
3
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
can

Başlıkta hukuk diyor. Süreç diyor. Gülme geldi.

can

Bekir Ağırdır, Cem Uzan'ın, Babacan'a gidecek oyları bölecek bir cumhur ittifakı ortağı olacağını ima ediyordu. Çok efsane bir yorum bence.

Vedat Kaplan

gel gel bi sen eksiktin

Teoman Kutalmis

tayyibe yardima gelecek muhalefetin oylari bölünsün diye. öyle anlasmislar.

Kzlt

Babacan yeni parti kuruyor iyi bir ekonomist olduğunu düşünen liberallerin yanı sıra muhafazakarların da oylarını alacak, Cem Uzan seçimlere girse bile çok f... Devamını Gör