Görüş Bildir
Haberler
Cem Uzan'dan İddia: "Erdoğan Askerin Deprem Sonrası Kışladan Çıkmasını Engelledi"

Cem Uzan'dan İddia: "Erdoğan Askerin Deprem Sonrası Kışladan Çıkmasını Engelledi"

Tuba Emlek’in Youtube kanalında Cem Uzan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın askerin deprem sonrası kışladan çıkmasını engellediğini iddia etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Erdoğan bunun için Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde yargılanacaktır"

"Erdoğan bunun için Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde yargılanacaktır"

Uzan şu iddiaları ileri sürdü:

“Erdoğan, depremin ilk 72 saatinde insanların enkaz altında kalarak veya donarak ölmelerine seyirci kaldı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin müdahalesini engelledi. TSK’nın resmi twitter hesabında 3 bin 500 asker çıktı diyor. 10 ilden bahsediyorsunuz, il başına 350 asker neye yeter? Erdoğan, vatandaşı kurtaran Mehmetçik olsun istemedi. 50 bin asker çıkartsanız, elleriyle bile kaç bin insanı kurtarırlardı. Saray’dan gelen talimatla asker durduruldu. 1, 2 saat değil, tam 72 saat… Bu dünya çapında bir skandal değil, katliamdır. Erdoğan bunun için Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde yargılanacaktır”

"Enkazlara İş Makinelerinin Sokulması Suçtur"

Enkazlara iş makinelerinin sokulmasının suç olduğunu belirten Uzan, “Kişinin hatırasına hakaret diye bir suç var Türkiye’de, TCK 130… Bu nedir, vefat etmiş bir insanın ölü bedenine karşı işlenebilecek suçları yazıyor. Enkaz kaldırıyor bunlar, enkazları kaldırırken cesetler parçalanıyor. Hastanelerde ceset torbası yok. Parçalanan cesetleri, hayvan yemlerinin saklandığı çuvalların içerisine koyup defnedildiğini belirtiyor vatandaşlar. Somut deprem olayında makul süre beklenilmeden enkazlara iş makinelerinin sokulması, cenazelerin parçalanmasına müsaade edilmesi, bulunan cesetlerin alışveriş ya da yem torbalarına konulması, cesetleri motorsikletle ya da arabayla taşıtılmak zorunda bırakılması… Fiil başına 3 aydan 2 yıla kadardır, 10 binle çarparsanız baya yatarlar. Herkes ayağını ona göre denk alsın.” şeklinde konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
80
24
14
4
3
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Bu adamı harcayış şekillerinden (ki işlerinin çoğu hukuksuzdu) ülkeyi bu hale getireceklerini tahmin etmeliydik. Adamı yaptığı hatalardan dolayı değil mallar... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Hepsi çok doğru..Gözümüzğn önünde..kimse de sesini çıkaramadı…LANET OLSUN LANET!

ömer

Eyy yüce yaradan bana fantastik bir hayat yaşattın bize neler yaşattılar be reyiz ah bi bilsen…