Görüş Bildir
Haberler
Çekimlerine Ülkemizin Ev Sahipliği Yaptığı Dünya Çapında Yankılanan Birbirinden Sağlam 22 Yabancı Film

Çekimlerine Ülkemizin Ev Sahipliği Yaptığı Dünya Çapında Yankılanan Birbirinden Sağlam 22 Yabancı Film

22.09.2021 - 08:30

Çekimleri Türkiye'de yapılmış, ilk fırsatta izlemeniz gereken 22 yabancı filmi sizin için listeledik. İyi seyirler!

İçeriğin Devamı Aşağıda

22. Vampyros Lesbos (1970)

22. Vampyros Lesbos (1970)
www.beyazperde.com

Avukat Linda Westinghouse, esrarengiz bir kadınla yakınlaşmakta ve bu ilişki tehlikeli bir noktaya doğru ilerlemektedir. Amerika vatandaşı olan Westinghouse'un bu sıra dışı ilişkiye atılmasının nedeni İstanbul'da yaşayan ada kontesi Carody'dir. Bu durum kendisi hariç çevresindeki herkesi dehşete düşürür.

Lezbiyen vampir geleneği, erotizm ve korku türünü harmanlayan vampir yapıtlarının en dikkat çekenleri arasında. 1970 yapımı film İstanbul'da geçmekte ve türünün önemli yapıtları arasında sayılmaktadır.

IMDb: 5,4

21. You Can't Win 'Em All (1970)

21. You Can't Win 'Em All (1970)
www.beyazperde.com

İki eski ABD Ordusu askeri olan Adam Dyer ve Josh Corey, 1922 yılında Türkiye'ye gelir ve paralı askerler grubuna katılır. Güçlü bir vali olan Osman Bey tarafından işe alınan Adam ve Josh, valinin kızlarına Türkiye'den Kahire'ye kadar eşlik etmekle görevlendirilir. Serveti ve kızları korumakla görevli olan ikili, yola çıktıktan bir süre sonra görevlerini unutup, serveti kaçırmaya karar verir.

IMDb: 5,8

20. Holiday (2018)

20. Holiday (2018)
www.beyazperde.com

Genç ve güzel Sascha her zaman lüks içinde yüzdüğü, pervasız ve eğlenceli bir yaşamın hayalini kurmuştur. Ancak liman kenti Bodrum'daki bir tatil köyünde, uyuşturucu baronu erkek arkadaşının “ailesine” tanıştırıldığında istediği hayatın büyük bedelleri olacağını öğrenir. Bu gangster ailesi için fiziksel ve psikolojik şiddet bir yaşam tarzıdır. Sahip olduğu ışıltılı yaşam tarzının altındaki acı gerçekler ortaya çıkmaya başladığında Sascha'nın gözü geride bıraktığı “normal” hayata doğru kaymaya başlar. Şiddet ve suçun hüküm sürdüğü yeni hayatıyla karşılaştırdıkça eski hayatının güzelliklerini görmeye başlar. Ancak geri dönmek için hala bir şansı olup olmadığından emin değildir. İçinde yaşadığı bu dehşetli hayattan sıyrılıp normal toplumun arasına karışma şansını elde edebilecek midir?

IMDb: 5,8

19. L'Empire des loups (2005)

19. L'Empire des loups (2005)
www.beyazperde.com

Filmde genç dedektif Paul Nerteaux, üçüncü kez yarıklar içindeki bir yasa dışı Türk göçmen kadınının cesetini bulduğunda, tecrübeli dedektif Jean-Louis Schiffer’den destek istemeye karar verir. Bu seri katilin kim olduğunu bulmaları gerekmektedir. Birlikte Türk mafyasına sızarak bu suçların cevabını bulmaya çalışırlar. Çok geçmeden Anna Heymes adında bir kadın, gördüğü beyin tedavisi sonucunda çok şiddetli baş ağrıları çeker ve halüsinasyonlar görmeye başlar. Bu iki paralel olay birleşir, arkasında “Kurtlar” adlı bir organizasyonun olduğu açığa çıkar. Bazı çekimleri İstanbul ve Kapadokya’da yapılan film, Jean-Christophe Grange’ın romanından sinemaya uyarlandı.

IMDb: 5,9

18. Tintin et le mystère de la Toison d'Or (1961)

18. Tintin et le mystère de la Toison d'Or (1961)
www.sinemalar.com

Tenten (Jean-Pierre Talbot), arkadaşı Kaptan Haddock (Georges Wilson) ve Köpeği Boncuk, Haddock'a ölen bir arkadaşı tarafından miras olarak bırakılan eski bir tekneyi almak üzere İstanbul 'a gelirler. Külüstür haldeki gemiye değerinin çok üzerinde bir para teklif edilmesi ile durumdan kuşkulanan Haddock gemiyi satmaktan vazgeçer ve akabinde bir ölüm tehlikesi de atlatır. Olaylar ilerledikçe geminin sırrı yavaş yavaş ortaya çıkacaktır.

IMDb: 6

İçeriğin Devamı Aşağıda

17. Inferno (2016)

17. Inferno (2016)
www.beyazperde.com

Venedik'teki bir otel odasında uyanan Robert Langdon neler olduğunu ve oraya nasıl geldiğini hatırlamamaktadır. Kendisine neler olduğunu hatırlayabilmek için ona yardım etmeye çalışan doktor Sienna Brooks'la buluşurlar. Langdon ve Brooks cevapları aramak için Avrupa'yı dolaşmak zorunda kalırlar. Bu kez de İtalyan ozan ve politikacı Dante'nin İlahi Komedya kitabıyla bağlantılar bulmaya başlar. Zamanla ortaya çıkan ipuçları bir felaketi işaret etmektedir: Çok zengin bir işadamı kısa bir süre içinde dünyaya veba salgınını yayacaktır. Dünyanın başına gelebilecek bu felaketi engellemenin tek yolu Langdon'ın neler olduğunu hatırlamasıdır...

Dan Brown'ın aynı adlı romanından uyarlanan filmin başrolünde Tom Hanks yer alıyor. Daha önce Brown'un Da Vinci Şifresi, Melekler ve Şeytanlar kitaplarının da uyarlamalarında ana karakter Robert Langdon'ı canlandıran oyuncuya başrolde Felicity Jones eşlik ediyor. Filmin yönetmenliği Ron Howard üstleniyor. Uyarlamanın senaryosu ise David Koepp'e ait.

IMDb: 6,2

16. Hitman (2007)

16. Hitman (2007)
www.sinemalar.com

Son yılların gözde bilgisayar oyunlarından Hitman’ın sinema uyarlaması olan filmin kahramanı Ajan 47 (Timothy Olyphant) profesyonel bir tetikçi olmak için eğitilmiştir ve en güçlü silahları agresif yapısı ve işindeki kararlılığıdır. Bu kez Ajan 47 tuzağa düşürülmüştür ve Doğu Avrupa’da kendisini oyun dışı bırakmak isteyenleri ve bunun sebeplerini araştırmaktadır. Yetmezmiş gibi Interpol ve Rus ordusu da 47’nin peşindedir...

IMDb: 6,3

15. Taken 2 (2012)

15. Taken 2 (2012)
www.beyazperde.com

İlk filmde Bryan Mills'ın kızını kaçıran ve yine Mills tarafından öldürülen çetenin baş elemanının babası, bu sefer intikam için emekli CIA ajanının İstanbul'da tatil yapan karısını kaçırır. Kızının peşinde olduklarını anlayan Bryan Mills, bu sefer kızının yardımıyla ailesine zarar vermek isteyenleri birer birer avlama yoluna gider.

Gösterime girdiği yıl sürpriz bir şekilde gişeden mutlu ayrılan 96 Saat (Taken)'in devamı olan Taken 2'nin merkezinde de yine bir kaçırılma olayı var. Başrol Mills olarak yine Liam Neeson'ı seyrederken, ilk filmde kaçırılan Kim olarak pasif bir rolde izlediğimiz Maggie Grace de devam filminde olayların tam merkezinde aktif bir rol alıyor. Mills'in eşi olarak yine Famke Janssen kadroda yer alırken, filmin baş kahramanlarından biri de tüm hikayenin geçtiği İstanbul...

IMDb: 6,3

14. The World Is Not Enough (1999)

14. The World Is Not Enough (1999)
www.beyazperde.com

Robert King oldukça varlıklı bir petrol kralıdır ve dünyaca tanınan bir teröristin organize ettiği bir suikast sonucunda öldürülür. Suikasti düzenleyen teröristin büyük amacı ve iddiası dünyayı ele geçirmektir. Ölen petrol kralının güzeller güzeli kızını korumak üzere de görevlendirilen James Bond, dünyayı bu teröristin deneme tahtasına çevirmemek amacındadır. Ülkeler amacı bir maceranın fitili ateşlenir, İstanbul bu serüvenin son durağı olacaktır.

İstanbul'da çekilen James Bond filmlerinin arasında finaliyle ayrı bir öneme sahip olan The World Is Not Enough'ın Bond şarkısını Garbage grubu bestelemişti.

IMDb: 6,4

13. The International (2009)

13. The International (2009)
www.beyazperde.com

Takıntılı bir interpol ajanı olan Louis Salinger ve Manhattan Bölgesi avukatı Eleanor Whitman, dünyanın en güçlü bankalarından birine adaleti getirmeyi amaçlamaktadır. Kara para aklama, silah ticareti dahil birçok yasal olmayan işlemleri su yüzüne çıkarırlar.

Salinger ve Whitman’ın araştırmaları, onları Berlin’den Milano’ya oradan New York’a ve son olarak İstanbul’a götürür. Kendilerini uzun soluklu global bir kovalamanın içinde bulurlar. Salinger ve Whitman’in terörü finanse etmeye devam eden bankanın amansızca peşini bırakmamaları, hayatlarını riske sokacaktır.

IMDb: 6,5

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. The Equalizer 2 (2018)

12. The Equalizer 2 (2018)
www.beyazperde.com

Adalet / The Equalizer 2'de Robert McCall geçmişin izleriyle boğuşmaktadır. CIA'in gizli operasyon gücündeyken adaleti sağlayabilmenin huzurunu kaybetmiş olan McCall, hala ruhundaki boşlukları doldurmaya çalışmakta ve bir yol aramaktadır. Umutsuz durumdaki adalet arayıcılarına yardım eden ve haksızlıkları düzeltmek için mücadele veren McCall, günün birinde eski arkadaşı Susan Plummer'dan kötü haberler alır. Şimdi McCall bildiği en iyi şeyi yapmalı, kendi adaletini kendi sağlamalıdır.

IMDb: 6,7

11. Topkapi (1964)

11. Topkapi (1964)
www.sinemalar.com

Küçük bir üçkâğıtçı olan Arthur Simpson (Peter Ustinov) biraz para kazanabilmek için, uluslararası çapta mücevher hırsızlığı yapan bir çetenin işini almak zorunda kalır; Görevi çeteye ait bir otomobili Yunanistan'dan Türkiye'ye geçirmektir. Çete İstanbul'daki Topkapı Sarayı'nda bulunan çok değerli bir hançeri çalmayı planlamaktadır. Başlarda soygundan haberi olmayan Simpson, istemeden de olsa çete ile işbirliğine mecbur kalır. Türk İstihbaratı ise ülkeye silah sokulduğundan ve sonuçta ülkeyi kargaşaya sürükleyebilecek bir suikast yapılacağından kuşkulanarak çeteyi takibe alır, bir yandan da Simpson'ı işbirliğine zorlayarak çetenin içinden bilgi sağlamaya çalışır

IMDb: 7

10. Tinker Tailor Soldier Spy (2011)

10. Tinker Tailor Soldier Spy (2011)
www.beyazperde.com

Birimin başındaki isim olan Control'ün sağ koluyken, görevden uzaklaştırılan İngiliz casusu George Smiley (Gary Oldman), hükumet tarafından gizlice tekrar kiralanır. Zira, İngiliz Gizli İstihbarat Servisi Sirk'in içinde Sovyetler Birliği için çalışan 'köstebek' bir ajan olduğu şüphesi tüm örgütü sarmıştır... Smiley şimdi gözden çıkartılan kafatası avcılarını himayesine alma pahasına Budapşte'den İstanbul'a uzanan bir ihanet hikayesini çözerek itibarını geri kazanmaya çalışacaktır...

Klasikler arasına girmiş aynı adlı romanın uyarlaması ve televizyon için çekilen dizinin yeniden çevrimi olan yapım 1950'li yıllarda yaşanan Soğuk Savaş döneminin en keskin günlerine odaklanıyor.

IMDb: 7,1

9. In This World (2002)

9. In This World (2002)
www.beyazperde.com

İki Afgan mülteci İpek Yolu’nu izleyerek, Pakistan, İran ve Türkiye üzerinden Londra’ya ulaşmaya çalışır. Pesaver’de bir mülteci kampında başlayan yapım, zor koşullarda kimi zaman araçların bir köşesinde kimi zaman da yürüyerek devam eder. Amaç, daha iyi bir yaşama ulaşmaktır.

IMDb: 7,3

8. Walk on Water (2004)

8. Walk on Water (2004)

Film, İsrail Gizli Servisi'nde çalışan bir ajanın eşinin intiharı üzerine bir Nazi savaş suçlusunun torunuyla kurduğu arkadaşlığı konu ediniyor. 

IMDb: 7,3

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. L'Immortelle (1963)

7. L'Immortelle (1963)
www.beyazperde.com

İstanbul sokaklarının karanlık gecelerinden birinde esrarengiz bir adam ve kadının yolları kesişir. Aralarındaki tuhaf elektrik zamanla erkeğin kadına aşık olmasıyla doruk noktasına ulaşır. Bu süreçte karanlık sokaklarda kirli işler çeviren bir adam çaresiz kadınları kaçırıp fuhuş batağına sürüklemektedir. Zamanla yollar kesişir ve ilginç bir tablo ortaya çıkar...

1960'lı yılların İstanbul'unu son derece çarpıcı bir atmosferle peliküle yansıtan film Fransız bir yönetmenin imzasını taşıyor. Alain Robbe-Grillet imzalı film, uzun süre saklı kalmanın ardından İstanbul Film Festivali'nde gösterilmişti.

IMDb: 7,3

6. From Russia with Love (1963)

6. From Russia with Love (1963)
www.beyazperde.com

James Bond (Sean Connery), Rus konsolosluğundaki Lektor adlı şifreleme cihazını ele geçirmek için İstanbul’a gönderilir. Fakat aslında bu görev, Bond’un ezeli düşmanı S.P.E.C.T.R.E.’nin kurduğu bir tuzaktır. S.P.E.C.T.R.E., Bond tarafından öldürülen önemli ajanları Dr.No’nun intikamını almak istemektedir.

Bir bölüm çekimleri İstanbul’da yapılan, bir kısım karakterleri Türk olan bu Bond filmi, dönemin ünlü treni olan Orient Express’ini de mekan olarak kullanıyor.

IMDb: 7,4

5. Gallipoli (1981)

5. Gallipoli (1981)
www.beyazperde.com

Film, 1. Dünya Savaşı sırasında Türklere karşı yapılan ve İtilaf Devletleri’nin büyük yenilgisiyle sonuçlanan Gelibolu Savaşı’nın dramını iki genç Avusturalyalı askerin üzerinden anlatıyor. Bu filmde Mel Gibson olağanüstü bir performans sergiliyor. Kıtaları ve okyanusları aşıp, piramitlere tırmanıp eski Mısır’ın topraklarından geçerek Gelibolu’da savaşmakta olan alaylarına katılırlar. İki arkadaşın kaderi, 1. Dünya Savaşı’nda Avustralyalılara karşı Almanlar ve Türklerin yapmış olduğu bu savaşla şekillenir.

IMDb: 7,4

4. La fille sur le pont (1999)

4. La fille sur le pont (1999)
www.beyazperde.com

Paris’te bir köprü ve gece… Seine nehrinden sarkmakta olan bir kızın gözlerinden yılların acısı akmaktadır. Hiçbir yerden gelen bir adamın uzaktan gördüğü bu kıza karşı bir ilgisi oluşmuştur. Adam ‘bıçak atıcı’ olan Gabor’dur ve şovu için canlı bir hedef arıyordur. Hayata dair hiçbir umudu kalmamış olan kız adamın teklifini kabul edecektir. Birlikte ölüm ve yaşamı birlikte tanımlayacakları bir turneye çıkacaklardır. Vanessa Paradis ve Daniel Auteuil’in başrollerini paylaştıkları çok sevilen Fransız filmi Fille sur le pont’un yönetmen koltuğunda Patrice Leconte oturuyor.

IMDb: 7,5

3. Politiki kouzina (2003)

3. Politiki kouzina (2003)
www.beyazperde.com

Fanis, çocukluğunu İstanbul'da geçirmiş bir Yunanlı gençtir. Hem bir filozof hem de bir akıl hocası olan büyükbabası, ona birçok şey öğretmiştir. Bu öğrettiği şeylerin en önemli olanı ise yemek yapmaktır. Fanis'in en büyük hayali tam olarak bir yetişkin olduktan sonra başarılı bir aşçı olmaktır. Otuz beş yıl boyunca Atina'da yaşadıktan sonra İstanbul'a dönecek ve aşk ile tutkunun şehrine aynı duygularla koşut gidecektir.

IMDb: 7,5

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Skyfall (2012)

2. Skyfall (2012)
www.beyazperde.com

MI6 ciddi bir saldırıya uğrar ve kurumun değerleri temelden sarsılır. M’e karşı sadakat testinden geçen ajan James Bond kişisel bedelleri ağır olsa da, tehdidi bulup her ne pahasına olursa olsun yok etmelidir. Zira MI6’yı ciddi riske sürükleyen isim Silva adında gözü kara, gizemli bir adamdır...

Sinema tarihinin en uzun soluklu aksiyon film serisi olan gizli ajan 007 James Bond'un nefes kesen macerası bu sefer Türkiye, Çin ve İngiltere ekseninde geçiyor.

Serinin 23. filmi olan Skyfall'da 2000'li yılların son Bond'u olarak Daniel Craig'i izlerken ünlü aktöre M rolünde seyircinin alıştığı üzere Judi Dench, Silva rolünde Javier Bardem, hukümet görevlisi Mallory olarak Ralph Fiennes, seksi Bond kadınları olarak ajan Eve rolünde Naomie Harris ve Severine rolünde Bérénice Marlohe eşlik ediyor.

Yönetmen koltuğunda Sam Mendes'in oturduğu filmin Türkiye dışındaki diğer çekim mekanları arasındaysa Şangay, Londra ve İskoçya’nın kuzey bölgeleri yer alıyor.

IMDb: 7,7

1. America, America (1963)

1. America, America (1963)
www.sinemalar.com

America America, yönetmen Elia Kazan'ın 19. yüzyıl sonlarında Anadolu topraklarında yaşamakta olan Yunan azınlıklarından olan dayısının hikayesidir.  Babası genç adama bütün aile servetini verir ve onu İstanbul'a yollar. Genç adamın burada para kazandıktan sonra ailesini yanına alacağını ummaktadırlar. Fakat onun hayali, Amerika'dır...

IMDb: 7,8

Bu içerikler de ilginizi çekebilir!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
4
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Andriy

Jackie Chan'in de bi filmi vardı.

Heisenberg

Altın Yumruk İstanbul'da. Türkiye'yi Arap ülkesi gibi gösterdikleri film. :')

İrem Nur

Truva ??

SO_FAR_SO_GOOD

iğrenç bir film olan "The Net 2.0"