Görüş Bildir
Haberler
Çavuşoğlu Açıkladı: Irak'a Sınır Ötesi Operasyon Sinyali

Çavuşoğlu Açıkladı: Irak'a Sınır Ötesi Operasyon Sinyali

FreiGeist
08.03.2018 - 13:06 Son Güncelleme: 08.03.2018 - 14:25

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Afrin harekâtının mayıs ayına kadar sona ereceğini ifade etti. Viyana'da önemli açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu basın mensuplarının sorusu üzerine “Afrin harekâtı mayıs ayına kadar biter. Irak'ta da PKK'ya sınır ötesi operasyon olacak, Irak yönetimi ile birlikte yapacağız. Bitmese de iki operasyonu aynı anda yürütecek kapasitemiz var” dedi.

'Sınır ötesi operasyon, Irak’ta 12 Mayıs’ta yapılacak seçimden sonrası yapılabilir'

'Sınır ötesi operasyon, Irak’ta 12 Mayıs’ta yapılacak seçimden sonrası yapılabilir'

20 Ocak’ta başlayan Zeytin Dalı Harekâtı bugün 48’inci gününde. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Viyana'da önemli açıklamalarda bulundu.

İbadi ile görüşüldüğünü belirten Çavuşoğlu, “Irak hükümetiyle PKK’ya karşı ortak operasyon olacak, olmalı. Sınır ötesi operasyon, Irak’ta 12 Mayıs’ta yapılacak seçimden sonrası yapılabilir” dedi.

Doğan TV Ankara Temsilcisi Hakan Çelik açıklamanın sınır ötesi operasyona ilişkin kısmını şöyle aktardı:

'Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Irak'ta da bir operasyon olacağını söyledi. Irak seçimlerinden sonra sınır ötesi operasyon. Ve bu Bağdat merkezi yönetimiyle birlikte yapılacak. Bu konuda görüş birliği var. '

Çavuşoğlu ayrıca "Salih Müslim’in İsveç’in başkenti Stockholm’de olduğu bilgisini aldık. İsveç’e geçici tutuklama talebi bir nota ile İsveç’e iletildi" dedi.

Çavuşoğlu  ayrıca "Salih Müslim’in İsveç’in başkenti Stockholm’de olduğu bilgisini aldık. İsveç’e geçici tutuklama talebi bir nota ile İsveç’e iletildi" dedi.
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın