Görüş Bildir
Haberler
Çavuşoğlu Açıkladı: Taliban Heyetiyle İlk Temasta Neler Konuşuldu?

Çavuşoğlu Açıkladı: Taliban Heyetiyle İlk Temasta Neler Konuşuldu?

Afganistan'da yönetimi ele geçiren radikal İslamcı Taliban'ın Dışişleri Bakan Vekili Amir Khan Mutaqi ile görüşen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, görüşme sonrası yaptığı açıklamada Taliban'a tavsiyelerde bulunduklarını belirtti.

Çavuşoğlu, Taliban heyetinin Kızılay, AFAD ve Diyanet İşleri Başkanlığı ile de görüşmeler yapacağını söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Taliban heyeti görüşme gerçekleştirdi.

Mevlüt Çavuşoğlu ve Amir Khan Mutaq selamlaşması 📹

"Tavsiyelerde bulunduk"

"Tavsiyelerde bulunduk"

'Taliban yönetimine tavsiyelerde bulunduk. Batılılar gibi üst perdeden değil tavsiyelerde bulunduk. Ülkenin beraberliği için kapsayıcı olmaları gerektiğini baştan beri söylüyoruz. Dini gruplardan kişilerin de yönetime dahil edilmesinin önemini bir kez daha anlattık. Kadın, çocuk ve kızların eğitimi konusunda, kadınların iş hayatına katılmaları konusunda tavsiyelerimizi paylaştık. Bir şeyin altını çizdik, bunu sadece Batılı ülkelerin ön şartı olarak görmeyin, bunun İslam dünyasının beklentisi olduğunu tavsiye niteliğinde kendilerine söyledik.

Bizim Maarif Vakfı'nın çok sayıda okulu var. Bunların 14 tanesi kızlar için açılmıştı. Bunların faaliyetlere başlaması gerektiğini söyledik. Özellikle sağlık sektöründe kadınların tamamının işine döndüğünü kendileri söylediler. Bizim orada yaşayan ve dönmek isteyen vatandaşlarımızı gündeme getirdik. Konsoloslarımızın açılması konusunu gündeme getirdik.

"Diyanet İşleri Başkanlığımızla görüşecekler"

"Diyanet İşleri Başkanlığımızla görüşecekler"

 Kızılay, AFAD, Diyanet İşleri Başkanlığımızla görüşmeleri gerçekleştirecekler. Havaalanının açılması için beklentileri bir kere daha kendilerine anlattık. Kendileri insani yardımlar, oradaki yatırımların devam etmesi, ekonomi konusunda, TİKA'nın kalkınma yardımları konusunda devamı için ricalarını ilettiler.

Terörle mücadele konusu yine konuştuğumuz konulardan bir tanesiydi. Çok sayıda Afgan göçmen sadece bizde değil komşu ülkelerde var. Bunlardan bazıları Afganistan'a geri dönmek istiyor. Taliban yönetimi de ülkelerine dönmek istiyorlarsa ülkede olan herkes gibi ülkelerine dönmeleri konusunda ellerinden gelen desteği söylediler. Bundan sonra göç akımı olmaması için neler yapabileceğimizi görüştük.

Çavuşoğlu'nun açıklamaları 📹

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
113
96
42
7
5
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Barney

adamlarda maske falan yok bizimki takmış ama el sıkışıyo ne güzel kafa mübarek. bi de akıl vermişler ülkeyi şöyle yönetin diye lan ahahahahah. diyanet işleri... Devamını Gör

Rendan34

Her boku da diyanet işleri başkanıyla görüşmezlerse rahat edemiyolar.

uzaklardan

Allahım Allahım kimlerle el sıkışıyoruz. Ulan ülkenin itibarını ayaklar altına aldınız artık hidin ya istemiyoruz sizleri.