Görüş Bildir
Haberler
Canlı Yayında Süleyman Soylu - Mehmet Metiner Tartışması: 'Biz Şamar Oğlanı mıyız ya?'

Canlı Yayında Süleyman Soylu - Mehmet Metiner Tartışması: 'Biz Şamar Oğlanı mıyız ya?'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile AKP'li Mehmet Metiner dün akşamki CNN Türk canlı yayında tartıştı. Metiner'in 'elimizde isimler var' diyerek 'FETÖ' mensuplarının devlet içinde göreve getirildiğini iddia etmesi üzerine yayına bağlanan Soylu, 'Televizyon kanallarında bizim arkadaşlarımızın 'elimizde isimler var' demesini  kendime hakaret kabul ediyorum,' diye konuştu. İkili arasında yaşanan gergin anların ardından Soylu, telefonu kapatarak yayını terk etti. Mehmet Metiner ise sinirlenerek 'Biz onurumuzu sokakta bulmadık ya! Şamar oğlanı mıyız ya?' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Kendime hakaret kabul ediyorum'

'Kendime hakaret kabul ediyorum'

'Televizyon kanallarında bizim arkadaşlarımızın 'elimizde isimler var' demesini de kendime hakaret kabul ediyorum. Bana her zaman ulaşabilecek, her zaman söyleyebilecek insanların basın üzerinden konuşmasını kabul etmiyorum. Benim abi dediğimiz insanlar, eleştirebilirsiniz, ama ben bunu kabul etmem.'

Soylu Metiner'in konuşmasına müsaade etmedi

Soylu Metiner'in konuşmasına müsaade etmedi

Mehmet Metiner, bu sözlere yanıt vermek için programın sunucusu Semiha Şahin'e 'Müsaade eder misiniz' diye sordu. Araya giren Süleyman Soylu 'Ben müsaade falan etmiyorum, söyleyeceğinizi söylediniz zaten. Oradan söylemeye devam edersiniz. Aynı şekilde devam edersiniz' dedi.

Metiner ise 'Sayın Bakanım sizden müsaade istemiyorum, siz müsaade mercii değilsiniz' dedi.

Soylu'nun telefonu kapatmasının ardından Semiha Şahin'in söz verdiği Metiner ise 'Sayın bakanımızla kamuoyu önünde tartışmak istemem' diye başladığı konuşmasına şöyle devam etti:

'En az onun kadar AK Partiliyim. O hükümetimizin bir bakanıdır, o hükümet benim de hükümetim. Bugüne kadar hiçbir zaman hükümetimizi yıpratacak bir davranış içinde olmadım, olmam. Benim sözlerim üzerine bağlanmasını ben de teessüfle karşıladım. Ben sadece silahlı bürokraside iki bakanlığımızdaki yetkililerin de çok daha dikkatli olması gerektiğini söyledim.

'Birbirimizi samimiyet testinden geçirmeye gerek yok'

'Ben İçişleri Bakanlığı'nda FETÖ'cüler atandı diye bir ifade kullanmadım. Bunu diyebilecek kadar da kendi hükümetine hasmane davranan biri değilim. Birbirimizi samimiyet testinden geçirmeye gerek yok. Sayın Soylu ne kadar risk içinde bir hayat sürüyorsa Mehmet Metiner de o kadar risk içinde bir hayat sürüyor. Biz ölümüne mücadele veriyoruz ve Sayın Soylu ile biz aynı davanın iki birer ferdiyiz. Benim medya üzerinden konuşmamdan rahatsızlık duyuyorsa onun da telefonla bağlanıp medya üzerinden tartışmaması lazım, tut ki benimki bir yanlışlık olsun. Bir dava arkadaşını bu şekilde itibarsızlaştırmaya kalkışmamasını dilerdim.'

🎥 "Biz onurumuzu sokakta bulmadık ya! Şamar oğlanı mıyız ya?"

İkili arasındaki tartışma Twitter üzerinden de devam etti. Detaylar için 👇

Tartışma sosyal medyada da konuşuluyor 👇

Tartışma sosyal medyada da konuşuluyor 👇
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
177
23
10
10
8
5
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mustafa.korkmaz

Yiyin birbirinizi

Erol Öner

hav hav havhav , hır hıır hıııır . sonuç : meeeee

Bozkurt

Bir insan uluorta AKP'li olduğunu söyleyebiliyorsa adamdan başka her şey olabilir.

Pasif Kullanıcı

Insan demeyelim sunlara.