Görüş Bildir
Haberler
Çanakkale'de Bir Teknede 84 Kaçak Göçmen Yakalandı

Çanakkale'de Bir Teknede 84 Kaçak Göçmen Yakalandı

Çanakkale'de Sahil Güvenlik ekipleri, kaçak göçmen taşıyan bir tekneyi tespit ederek durdurdu. Yelkenli teknede 84 Suriye uyruklu kaçak göçmen ve 4 göçmen kaçakçılığı zanlısı yakalandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bozcaada ilçesinde devriye görevi yapan Sahil Güvenlik ekibi, Ukrayna bandıralı, 'Rus' isimli bir tekneden şüphelenerek takibe aldı.

Termal kamerayla takibe alınan tekne, Tavaklı sahiline yanaşarak kaçak göçmenleri aldı. Teknedeki kaçak göçmen sayısının fazla olabileceği değerlendirilerek, Sahil Güvenlik Çanakkle Grup Komutanlığı bağlısı iki bot daha görevlendirildi. 

Sabah saat 06.15 civarında, havanın da aydınlanmasıyla tekne durdurularak kontrol edildi. İçerisinde Ukrayna uyruklu dört organizatörlük şüphelisi ve 84 Suriye uyruklu kaçak göçmen yakalandı. Kaçak göçmenler ve zanlılar, Gülpınar Jandarma Karakol Komutanlığı, tekne yat ise Yeniköy Su Ürünleri Kooperatifi yetkililerine teslim edildi.

Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanlığı, bu yılın başından beri sorumluluk sahasında toplam 3 bin 457 düzensiz göçmen yakalanarak, adli ve idari işlemlerinin yapılmasını müteakip ilgili kolluk yetkililerine teslim edildiğini açıkladı.

CHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0