Görüş Bildir
Haberler
Çağrılara Kulak Verdi! Şarkıcı Lorde İsrail Konserini İptal Etti

etiket Çağrılara Kulak Verdi! Şarkıcı Lorde İsrail Konserini İptal Etti

Batuhan
26.12.2017 - 10:53 Son Güncelleme: 26.12.2017 - 17:04

2013 yılında yayınlanan 'Royals” isimli şarkısıyla dünyaca ünlü bir şarkıcı ve söz yazarı olan Lorde, Haziran 2018’de gerçekleştireceği İsrail'in Tel Aviv kentindeki konserini İsrail'in Filistinlilere yönelik yaptırımlarını protesto eden grubun çağrıları sonrasında iptal etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

DW Türkçe'de yer alan habere göre, 21 yaşındaki Lorde, pazar akşamı yayınlanan açıklamasında 2018'de yapacağı turnenin son ayağı olarak planlanan Tel Aviv konserini aldığı birçok mektup sonrasında farklı görüşlere sahip kişilerle yaptığı istişareler neticesinde aldığını duyurdu.

'Şu zamanda doğru karar konseri iptal etmek'

'Şu zamanda doğru karar konseri iptal etmek'

Yeni Zelandalı şarkıcı, Tel Aviv’de konser verme kararı almasına atıfta bulunarak 'Bunda doğru karar vermediğimi kabul etmekle pek gurur duymuyorum” dediği açıklamasında “Şu zamanda doğru kararın konseri iptal etmek olduğunu düşünüyorum” dedi.

Çağrı BDS hareketinden geldi

Çağrı BDS hareketinden geldi

Lorde'un Tel Aviv konserini iptal etmesine sebep olan çağrı İsrail'in yerleşim politikalarına karşı oluşturulan Boykot, Tecrit ve Yaptırımlar (BDS) hareketinden geldi. BDS, İsrail'in Filistinlilere davranışını protesto ederek İsrail üstündeki ekonomik ve siyasi baskıyı artırmaya çabalayan küresel bir kampanya.

BDS, Lorde'un kararını olumlu bir şekilde karşılarken, İsrail Kültür Bakanı Miri Regev, şarkıcıdan kararını tekrar gözden geçirmesini istedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Daha önce Roger Waters'ta konserini iptal etmişti

Daha önce Roger Waters'ta konserini iptal etmişti

Lorde'dan önce Roger Waters, Lauryn Hill ve Elvis Costello da BDS tarafından yapılan çağrılara uyarak İsrail'deki konserlerini iptal etmişlerdi.

Sosyal medyadan da Lorde'nin bu kararına tebrik mesajları geldi: 'Keşke herkes tavrını böyle koyabilse'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Onedio Gündem'i Facebook sayfamızdan da takip edebilirsiniz 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
331
110
12
4
3
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
sue

kesinlikle yanlış karar. ülkede üst düzeyin yanlış politikalarından ötürü cezanın tüm ülke halkına kesilmesi tutumunu asla desteklemiyorum. bizim ülkemizde d... Devamını Gör

Ewok The Hutt

Mal mk, devletin izlediği politikalardan sanane, sen oraya Netanyahu'ya kucak dansı yapmaya gitmiyorsun, halkın parasını ödediği organizasyonu gerçekleştirme... Devamını Gör

Ewok The Hutt

Ona mı kaldı eleştirmek, önce kendi ülkesinin yanlışlarına yanlış desin, sonra gelsin artistlik yapsın.

SecreT

Bakıyorum da herkes İsrail fanı olmuş. Hayırdır? Ne iş? Kadının aldığı kararı sorgulamak size mi kaldı?